С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 836
  • 800
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Скрит текст:
В израза "Ще си празнуват тримата на заведение" къде втъкна тъщата? - така като гледам никъде не съм казала, че ще бъде на заведението с тях.

В конкретния казус ще има тържество, на което и свекървата ще бъде поканена, на самия ден родителите и детето са преценили, че искат да го отпразнуват без много шум, в камерен състав (родители и дете). - ако са смятали да я канят, то тя щеше да знае според мен. Надали празненството ще бъде месец след рождения ден. Стандартно се прави уикенда. Та все ми се струва, че бабата трябва да знае малко по-рано, за да има време да се организира, особено ако пътува от друго населено място.

А ако майката на авторката се обади със същия въпрос, какъв ли ще е отговора? Много ми е любопитно колко от снахите тук могат с такава категоричност да откажат на собствените си майки достъп до внуците им. Защото аз не мога на нито една баба, не мога и на дъщеря си да забраня да се вижда с бабите.
Когато в даден момент не е било удобно, съм казвала на майка ми "Тогава не става, ако искаш (друг ден)". Но отложената среща не е отказан достъп.

# 256
Майката - каквото такова. Не са на една плоскост майката и чуждата жена. Приемете го вече ...

Да, това е ясно. Обаче откъм отношение баба-внуче, двете баби са на една плоскост. И ако снахата не може да изтрае свекървата, то защо зетя трябва да трае тъщата? Или той е безгласна буква? У вас идват гости, които само ти си одобрила, без значение мнението на мъжа ти? Странни семейства...……..

Не са. Често едната е по-отдалечена емоционално, или физически, а от там и емоционално. Различно се приемат в дома. Различни са, като хора, най-малкото. Едната е по-приятна, другата - не толкова. Едната е по-близка и поддържа неформални отношения, с другата нещата са по ... официални. Едната може да дойде у вас и да си направи кафе сама, че и на тебе да направи. Другата трябва да бъде посрещана и обгрижвана.

# 257
Е стига вече, дори и да не види детето на деня или седмицата точно, големи драми. Ама пак казвам, детето не е цирк, да бъде развеждано напред назад за удоволствие на всички, и премерено на кантара точно по равно. Имам отвратителни спомени от детските години от такива "мерения" на кой кога видял, какво подарил и прочие, от бабите. Изместване на фокуса от празник на детето, към мерене на сили от бабите...ама иначе с мнооого добри намерения, горкинките.
Не знам дали е такъв случая при оплакалата се потребителка, но много коментиращи май са в такава ситуация, в една или друга роля. А не е здравословно това.

# 258
  • София
Не са. Често едната е по-отдалечена емоционално, или физически, а от там и емоционално. Различно се приемат в дома. Различни са, като хора, най-малкото. Едната е по-приятна, другата - не толкова. Едната е по-близка и поддържа неформални отношения, с другата нещата са по ... официални. Едната може да дойде у вас и да си направи кафе сама, че и на тебе да направи. Другата трябва да бъде посрещана и обгрижвана.
Едната присъства повече, защото снахата бута майка си напред за сметка на свекървата. А мъжът не иска разправии, защото държи на жена си и отстъпва пред нея, колкото и да не го вярвате.

Ти ще оставиш ли свекърва си да дойде да направи кафе у вас? Но без да мрънкаш 1 седмица след това, че ти е разместила чиниите и съдовете

# 259
Salsisha, чакай да позная - едната е свекървата. Тая дето е по-далечна,  дето отношенията са официални и дето не може и кафе да си направи. Нали така?

Ама това е от твоята гледна точка. От гледната точка на мъжа ти е обратно, повярвай.
От гледна точка на детето - все е баба. Детето не гледа дали баба може да си направи кафе в кухнята Ви, дали мама е по пижама или с костюм. Баба си е баба.

♥ HAPPY ♥, в много от случаите майките поставят децата и мъжете си в това положение. Поне в кръга ми от познати е така. Мерене на подаръци, на пари и на всичко. На последния рожден ден свекърва ми не подари нищо на малката, защото нито тя имаше желание за нещо конкретно, нито ние имахме идея. Даде й пари да си купи каквото реши. В крайна сметка май ги похарчихме по ремонта на стаята й. Може да са символична сума, ама все едната боя съм купила с тях. Ама детето беше доволно, че видя баба си. Баба го гушна, поседя, пък си замина, че другия ден беше работен.

# 260
  • София
Когато мъжът си гледа децата, наравно с жена си, това бутане напред ще се получи по-трудно.

# 261
  • София
Когато мъжът си гледа децата, наравно с жена си, това бутане напред ще се получи по-трудно.
Принципно е така и мъж, който държи И на майка си ще направи така, че да не зависи нито от майка си, нито от жена си по отношение гледането на дете.
Обаче има един момент, че през майчинството детето е предимно с майка си, колкото и мъжът да си го гледа, просто защото той не е вкъщи, макар че за ССФ е нищо работа.
Щото иначе ще е муньо, който не СИ гледа семейството достатъчно добре, нищо че уж парите не били най-важното.

# 262
Salsisha, чакай да позная - едната е свекървата. Тая дето е по-далечна,  дето отношенията са официални и дето не може и кафе да си направи. Нали така?

Ама това е от твоята гледна точка. От гледната точка на мъжа ти е обратно, повярвай.
От гледна точка на детето - все е баба. Детето не гледа дали баба може да си направи кафе в кухнята Ви, дали мама е по пижама или с костюм. Баба си е баба.

♥ HAPPY ♥, в много от случаите майките поставят децата и мъжете си в това положение. Поне в кръга ми от познати е така. Мерене на подаръци, на пари и на всичко. На последния рожден ден свекърва ми не подари нищо на малката, защото нито тя имаше желание за нещо конкретно, нито ние имахме идея. Даде й пари да си купи каквото реши. В крайна сметка май ги похарчихме по ремонта на стаята й. Може да са символична сума, ама все едната боя съм купила с тях. Ама детето беше доволно, че видя баба си. Баба го гушна, поседя, пък си замина, че другия ден беше работен.

Кое е обратното от гледна точка на мъжа ми? Че тя майка му, за нито едно дете не му се обади да му честити, просто се изтърсваше, когато и скимне, за да говори за СЕБЕ СИ, обръща му две секунди внимание - взиране на кого прилича и продължава да си показва снимките и глупостите. До човек си е. Със сигурност има и обратния вариант.

И не - тази "баба" не може да си направи кафе, не може да понася ревящи деца, не може нищо, когато идваше изискваше да имала един час спокойствие в нас?! Баба, не винаги си е баба.

# 263
  • София
Принципно е така и мъж, който държи И на майка си ще направи така, че да не зависи нито от майка си, нито от жена си по отношение гледането на дете.
Обаче има един момент, че през майчинството детето е предимно с майка си, колкото и мъжът да си го гледа, просто защото той не е вкъщи, макар че за ССФ е нищо работа.
Щото иначе ще е муньо, който не СИ гледа семейството достатъчно добре, нищо че уж парите не били най-важното.
Бащата също може да си вземе отпуска, за да си гледа детето. Най-малко му се полагат 15 дни след раждането. Да си ги е взел. Ако не го е направил, не може да дава наклон на жена си с кого тя ще се чувства по-спокойна да ѝ помага. Ако детето се разболее, може да се вземе болничен вместо жена си. И тогава той ще решава дали и кой да му помага. Ама дистанционно да дава наклон "Ще ти помага не Х, а У"...

# 264
  • София
Моята свеки също казваше преди 20 години, че пищящи деца не търпи. В интерес на истината, не е гледала и ден нито моите, нито на зълва ми. Обаче синът ми се разбира с тях (за разлика от другия внук/адаш на свекър ми, който откровено не иска да ходи там) и нямам против с баща си да ходят за по 1 ден на село.
Яд ме е, че не мога да го оставя там за 1 седмица, споменавах го още миналата година. Като почета/попиша още малко във форума и ще ми дойде музата да им поставя въпроса
Колкото и да се изтъкват, срамота е при живи баба и дядо да го гледа една чужда баба на техните години. Но те се сещат когато се обърне каруцата... и започват демонстрациите

# 265
Много страшно свекърва да дойде да види внуче, та е  захапана и не се пуска тази тема.След или посред нея  имаше доста як казус ,но никой не го видя ,загледан в гостито.
Който не иска свекърва да си казва от самото начало и да се смята за несъществуваща ,ще свикне някак.Синът и като иска контакт да си го прави.Като не иска -сирак е   и толкова.

# 266
И аз не мога да повярвам колко страници се изписаха за тая простотия, при това и с много неизвестни.
Хайде някой да даде друг казус, че аман от това телефонно обаждане!

# 267
Да ама докато се усетят тези мъже. Иска да угоди и на двете.

# 268
  • Най-красивата страна
Според мен има значение какви са отношенията между снахата и свекървата.
Аз например не бих оставила детето си при човек,когото не понасям и който ме оплюва непрекъснато.
А и на никое дете няма да му е приятно да оплюват майка му.
Племенницата ми например не искаше да ходи при едната си баба,защото тя говореше против майка и .

# 269
  • София

Да позная ли, на коя разрешаваш да си направи кафе и с коя поддържаш формални отношения?
При мен беше свекърва ми с формалните- като дойдеше за по- дълго и решеше да сготви, чакаше специална покана да седне на масата, нищо, че съм сипала за всички.
Което не пречеше на дъщеря ми да я чувства по- близка и да я обича повече, нищо че живееше на 350 километра.

Общи условия

Активация на акаунт