С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 208
  • 800
  •   1
Отговори
# 555
Ох, ще си позволя една форумска древна реплика, а именно: Поименно, моля!   Grinning

# 556
Ами то всички го обръщат на майтап, които я познават, няма какво друго да се направи. По-възрастните не я коментират изобщо, но братовчедите, жените им - когато се говори за нея, все е шеговито, за да не е гадно, че все пак роднина.

И все пак... имай си едно наум с роднините. Има хора клюкари и интриганти. Има хора, които не отразяват хубавото, а само лошото.
Пример: въпреки че не съм имала конфликти със свекърва ми, случвало се е да се оплаче от мен на родата. Като например защо не съм кръстила сина си на свекъра и други подобни, които всъщност бяха решения на сина ѝ. Естествено, това веднага ми беше доложено.
Чак когато свекърва ми почина, съвсем случайно същите тези роднини се изтърваха, че ме била хвалела за... нещо си там. Интересно, защо не ми донесоха веднага хвалбите, както ми носеха оплакванията, ами разбрах случайно, след като жената вече не беше жива?

# 557
  • при късмета
Ма ко,  аз много помагам за отглеждането на внуците ми. Всъщност е  ежедневно и целодневно. С всички произтичащи от това нужди на децата - храна, разходка, учене, домашни и т. н. Нямам ли право да кажа някъде, че го правя? Това според теб ще е хвалба или натякване. Нито е едното, нито другото. Няма нужда да се хваля, защото хората около мен го виждат и те самите ме питат как се справям. Не е и натякване, защото САМА съм го пожелала и предложила. Но е човешко  да усетя, че отсрещната страна оценява това. Не е нужно да е с думи и благодарности. Само с отношение. Доволна съм, когато го усетя,  защото отношението е важно  за снахата, но и за свекървата. Не  е честно единия да се раздава на макс, а другият да не го забелязва или по-точно да се прави, че това не е кой знае каква помощ. От тази тема съм разбрала, че  снахите искат точно това - да получават внимание и помощ, но  да  е някак на тъмно и от някаква си там незабележима. Е, не може така!
При теб е съвсем друго, именно заради това, че практически отглеждаш детето на равно с родителите, а не помагаш. Нали си наясно, че има разлика?
И все пак не го натякваш всеки божи ден на всеки срещнат, нали? Ако с всяка съседка или по-близка приятелка, всеки ден разговора ти започваше с това, че гледаш внучето? Дали щеше да убедиш, дори и близките си, че го правиш защото сама имаш желание? Нали осъзнаваш, че би изглеждало точно обратното, че го правиш от куртоазия, за да натякаваш на младите, за да изтъкваш себе и все за "положителни" подбуди от твоя страна биха карали околните да се сещат. При теб е ежедневие и близките ти знаят положението и няма нужда всеки ден да им напомняш. Съгласи се, че има огромна разлика твоя случай и на средностатистическа баба, която, макар и често вижда детето? Но и при двата случая всекидневното повтаряне и наблягане на тази помощ (която както казах винаги е на снахата, никога за другиго), говори за всичко друго, но не и, че тази помощ е защото бабата е решила

Защо не вденете, че никой не може да забрани на пълнолетен индивид какво и с кого да говори?
Салси си има свекърва, която не иска да си причинява неприятни срещи, но и не иска да разнася благия характер на снахата по квартала, затова е решила да си измисли елементарните сведения- колко наддавали, кога акали и други "много секретни" информации.
А ти както винаги категорично се изказваш за мислите, подбудите и какво иска или не иска, съвсем непознат за теб човек. И то категорично. Вече за всички е ясно, че тези ти изказвания са от личния ти опит или, че ти самата би постъпила така. Това не те прави светица, противно на собственото ти мнение.
И за пореден път ще ти кажа, че за комплекси, нещо с което категоризираш самата ти поне 90% от потребителите, нищо не говори повече от собствените ти категоризирания на напълно непознати хора и категоричността с които ги правиш. Пък ти наричай всички останали комплексари, колкото си искаш

# 558
  • София

И за пореден път ще ти кажа, че за комплекси, нещо с което категоризираш самата ти поне 90% от потребителите, нищо не говори повече от собствените ти категоризирания на напълно непознати хора и категоричността с които ги правиш. Пък ти наричай всички останали комплексари, колкото си искаш

За пореден път ще ти кажа, че да  се вреш в тема, в която нищо не можеш да кажеш от първо лице, а нижеш пост след пост " по принцип и традиция", е смешно. Mr. Green
Че ще продължиш да пръскаш мъдрости към напълно непознати хора, обвинявайки ги в същото, е ясно. hahaha
Давай, русокоске, щом те кара да се чувстваш значима.

# 559
Не знам кой гледа и кой не, ама градския парк, в който водя децата е пълен с баби и внучета. Същото е и на улиците в нашия тих квартал. Естествено, че  си говорим за тях. Най-вече с какво ги храним, кое какво обича или не обича да  яде, спи ли следобед или не, какво ново е научило детето. Разменяме си идеи какво да им готвим и ей такива неща. Не съм чула някоя свекърва или тъща да се фука с нещо, което не е направила.  
А, и с майки доста се запознах. Говорим си и с тях за същите неща.

# 560
Аз нямам против да ми разнася "благия" характер, или каквото и да, щом е вярно. Точно, както разнасям нейния. Дори би било нормално, ако това я гложди - да се оплаква от мен, от ангажиментите си, които никой не знае какви са, но не и остава време от тях, каквото и да е.

Но възрастен човек, да си измисля без никаква причина/полза/цел, някакви глупави подробности, просто не е нормално.

# 561
Свекървата помага на снахата, защото главно снахата гледа внучето. Таткото е на работа, няма как да се включи през деня. Затова идва свекървата да ѝ помогне. На нея, снахата. Защото последната може да иска да отиде на фитнес, или маникюр например.
В което няма нищо лошо естествено. И аз съм го правила и го правя.
Аз не знам какво говори свекърва ми с приятелките си. Просто, защото не контактувам с тях. Ако иска и приказки от хиляда и една нощ да им разказва - не ми пука. Не сме в обща компания, нищо не ми зависи от тях.
Ако е достатъчно нагла да си фантазира, че ми отглежда детето, нали въпросните приятелки все някога ще я попитат къде е внучето и защо никога не са ги виждали заедно.

# 562
  • при късмета
Не знам кой гледа и кой не, ама градския парк, в който водя децата е пълен с баби и внучета. Същото е и на улиците в нашия тих квартал. Естествено, че  си говорим за тях. Най-вече с какво ги храним, кое какво обича или не обича да  яде, спи ли следобед или не, какво ново е научило детето. Разменяме си идеи какво да им готвим и ей такива неща. Не съм чула някоя свекърва или тъща да се фука с нещо, което не е направила.  
А, и с майки доста се запознах. Говорим си и с тях за същите неща.
Това обаче е съвсем различно от хвалене и такъв пример изобщо не съм давала. Всеки ден си говорите за децата, повече от ясно е, но не наблягаш основно на това, че гледаш детето и, че без теб младите изобщо няма да се оправят, добре, че си ти да има кой да гледа това дете и подобни. Или поне предполагам. Това е хвалене, ако да сега не е стнало ясно, а не това, че коментираш с често срещани хора децата които гледате. В крайна сметка в примера който сама даваш, все пак и този с който говориш вижда детето. Не ходиш сама по градинките без детето и да разказваш как го гледаш ежедневно

За пореден път ще ти кажа, че да  се вреш в тема, в която нищо не можеш да кажеш от първо лице, а нижеш пост след пост " по принцип и традиция", е смешно. Mr. Green
Че ще продължиш да пръскаш мъдрости към напълно непознати хора, обвинявайки ги в същото, е ясно. hahaha
Давай, русокоске, щом те кара да се чувстваш значима.

Посочи ми къде точно си използвала израз като "по принцип и траидиция"? Ако ги използваше постовете ти нямаше да звучат толкова категорично. И това трябва да ти се посочи явно, че с твоята височайша и неповторима интелигентност, често пропускаш основни доказателства за нея.
Съвсем ти се изтърка репертоара вече и нищо не може да роди интелигентната ти глава. Смешно е наистина

# 563
На гости сме у една леля на ММ, бъбрим си и по едно време лелята почна да набира скорост да се жали от снахата. А мойто свеки само кима, ама я виждам, че нещо не я свърта, та го изръчках сина й да се разходим, че пречим на разговора. После и двете бабета доволни, изпуснали парата Stuck Out Tongue Closed Eyes Понякога не го правят от проклетия, просто си имат нужда да "разтоварят" от младите, които не слушат.

# 564
  • София
Аз нямам против да ми разнася "благия" характер, или каквото и да, щом е вярно. Точно, както разнасям нейния. Дори би било нормално, ако това я гложди - да се оплаква от мен, от ангажиментите си, които никой не знае какви са, но не и остава време от тях, каквото и да е.

Но възрастен човек, да си измисля без никаква причина/полза/цел, някакви глупави подробности, просто не е нормално.
Ами, ето- ти предпочиташ да я разнасяш, а тя- да си измисля.

И двете сте пълнолетни. Тук през пост се обяснява с пяна на уста как тя нямала право да разнася снахата, дори и да е истина.
Нито тя може да те спре да я разнасяш, нито ти нея- да си измисля.
Защо са тия Пунически войни, идея нямам?

Както не веднъж съм писала- снахата и свекървата бягат в успоредни коридори, а която от двете не го разбира и непрекъснато ѝ се струва, че другата ѝ пресича линията, просто има комплекси за избиване.

# 565
  • при късмета
Пуническата война не е защото са снаха и свекърва. Има я още, само защото днешните свекърви, като са били  снахи, са били възпитани, че трябва да слушат и да се подчиняват и през ум да не им минава, да са на различно мнение от свекървата.
Сега са свекърви и най-вероятно са си мислели, че сега е техен ред, а пък сегашните снахи не го позволяват.

# 566
Дори пуническите войни тук, за едното начесване на егото, показват, че не в успоредни коридори плуват свеки и снахичка, а в един и същ и се бутат една в друга, което създава определени неудобства, щото коридорът не е толкова широк, че да се вихрят две жени. Теснее. Едната е излишна в точно този коридор.   Joy

# 567
  • София
Сега са свекърви и най-вероятно са си мислели, че сега е техен ред, а пък сегашните снахи не го позволяват.
Нещо бъркаш. Днешните свекърви са израснали по соцвреме, когато всички бяхме равни, поне на теория.
А на практика - много често бабите гледаха децата наравно с родителите.
Просто тази нагласа отмина, раждат се по-малко деца, които родителите успяват да отгледат, бабите работят поне 7 години повече

# 568
Пуническата война не е защото са снаха и свекърва. Има я още, само защото днешните свекърви, като са били  снахи, са били възпитани, че трябва да слушат и да се подчиняват и през ум да не им минава, да са на различно мнение от свекървата.

Все ми напомняш на Султана и Ния. Още тогава Ния се опълчи срещу свекърва си.

# 569
Днешните свекърви ... доста от тях са много объркани. Самите те са от поколението, което деца почти не е гледало, това се е осъществявало от бабите, а самите отношения между съпруг и съпруга са били различни от днешните. И сега са напълно неадекватни на живота, което ги побърква и правят простотии.

Това, че се бутат снаха и свекърва в един и същи коридор, също е вярно. Ако си плуваха в успоредните, нямаше да ги има тези сблъсъци.

Пунически войни ... не знам, дали точно такива има при мен. По-скоро съм отвратена от тази жена. Остър конфликт на разбирания, принципи, поведение има между нас двете и нито аз мога да я "разбирам", нито тя ще се промени.

Общи условия

Активация на акаунт