Роднини на гости!

• 33 312
  • 587
  •   1
Отговори
# 15
Живеят в чужбина, но не живеем в морски град за да прекарват лятната ваканция вкъщи според мен.
И като си дойдат в България си прекарват цялата ваканция само при вас ли? Щом с брат ти са си толкова близки ме съмнява той да им каже нещо. Но пък ти си бременна и преспокойно може да не си даваш зор с нищо когато дойдат. Да мисли сестра му за готвене и чистене.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 11:24 от Анонимен

# 16
Билян@, може би си напълно права за държанието.
На мен като човек ще ми е неудобно, предвид колко елементарни неща са това да го кажа, не знам
на тях как не им е неудобно да ги правят.
Най-вероятно проблема е изцяло в мен и просто трябва да последвам твоя пример ама нали все гледам
да не съм груба и да мине гладко всичко.

# 17
  • София
Сашито, ти си бременна. Съвсем спокойно можеш да използваш положението си, като оправдание. Да помрънкаш малко, да се поглезиш, че ти е тежко, трудно, искаш да си почиваш и т.н.. Чудя се на мъжа ти, че при това положение е позволил на роднините да дойдат за толкова време. Колкото и да са близки, и да се чувстват у дома си пак на теб пада цялата хамалогия по тях

# 18
  • София
Аз не бих допуснала толкова дълго гостуване, освен ако не е свързано с някакъв проблем. С удоволствие бих обгрижвала роднини на мъжа ми за 2-3 дни, но все пак моите възможности и търпение имат някакъв максимум. От друга страна отсрещната страна би следвало да е достатъчно възпитана и тактична, за да съобрази, че толкова дълги гостувания не са особено желани и могат единствено да доведат до влошаване на добрите взаимоотношения. Има хотели и там можеш да останеш толкова дълго за колкото си си платил!

Саши, с твоя мъж е трябвало да обсъдите това гостуване. Точно когато бях бременна, един приятел на мъжа ми се самонастани вкъщи, докато си ремонтира апартамента. Към 5-ия ден тотално откачих и му сложих бележка в стаята, че хубавото на гостите е, че в един момент си тръгват.  Joy Разбра ми намека и се изнесе.

# 19
  • София
След като си беменна просто спри да се суетиш около тях. Тоест, натовари мъжа си с тази задача - той да мие чиниитте след вечеря (ако те не го правят), да чисти, защото се цяпа, просто не ги обслужвай. Даже ги хващай да ти помагат - може и приятно да ти стане това гостуване. А на мъжа ти да вземе на му писне

# 20
  • София
Подобни по-дълги гостувания са ми приемливи само за близки деца. Примерно, племенници през ваканцията и след изрична покана от страна на домакина. Семейни гостувания приемам за няколко часа на обяд или вечеря и то само на най-близките хора, които сме поканили по определен повод. Единствено по здравословни причини или при изрично настояване на домакина и то за не повече от 2-3 дни. В къща с бременна или с малко дете не бих се натресла, дори и да ме канят.

# 21
  • София
Да, трябва! Защото е типично селко изпълнение да летиш до Милано на пазар, а да се циганиш да отседнеш в хотел под предлог да сме се видели. Ами настани се в хотел и мини да по кафе да се видим!
Отдавна спря да ми пука, к' во ще кажат хората, роднините и пр.

Пак в крайности- това е сестра му, не е чинка Пенка.
Ако имаш сестра или брат, ще стоплиш за какво иде реч.

В случая, нещата са комплицирани и би трябвало братът или да е приключил ремонта, или да очертае кръга от новодошли в апартамента, като се съобрази със състоянието на жена си.

# 22
Може да ме вземете за злобарка, но аз още от снощи спрях да ги правя тези неща с обслужването.
А тази сутрин колкото и да исках да не се почва накриво не успях да скрия яда си от случващото се.
Дано днес има ефект, защото имат и алтернативен вариант за отсядане просто може би ние сме по-удобния начин.
absurT, точно защото става въпрос за сестра му се старая да съм по-търпелива.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 11:47 от Sashito

# 23
  • София
Може да ме вземете за злобарка, но аз още от снощи спрях да ги правя тези неща с обслужването.
А тази сутрин колкото и да исках да не се почва накриво не успях да скрия яда си от случващото се.
Дано днес има ефект, защото имат и алтернативен вариант за отсядане просто може би ние сме по-удобния начин.

Не си злобарка, ами не ти стиска спокойно да им кажеш, че ти тежи да домакинстваш и многото хора и деца те уморяват.

Вместо да криеш яда си, че мъжът ти не може или не иска да се съобрази с теб, може да предложиш да не го приемат лично, но ти да си отидеш при мама и тате, за да си изкарат гостите спокойно почивката. Simple Smile

# 24
  • Varna
Добре де, каква почивка в този апартамент, като апартамента е и в ремонт newsm78
Няма да коментирам, че домакинята е бременна и няма да и е толкова комфортно
да обслужва половин месец гости, които пък от своя страна си водят и те гости.

# 25
И на мен ми е непонятно какво точно им е в главите и как си обясняват нещата, обаче има такива хора - факт.

# 26
  • София
Тази част с каненето на други гости пък ми е съвсем необяснима. Освен ако не става дума за наследствен апартамент, към който сестрата също има претенции и приема за свой. И пак не е редно да чакат авторката да им домакинства, а сами да си шетат, щом имат претенции.

# 27
Сестрата като си кани гости, не пазарува ли и не готви ли за тях, не разтребва масата и не мие чинии, нито чисти след тях?  Rolling Eyes

Гостите като са у вас, ти също ли трябва да стоиш на масата и да им сервираш, отсервираш и да ги забавляваш?

# 28
Хайде дошли на гости, но щом си бременна защо изобщо ще ги обгрижваш? Да се оправят. С мъжът си трябва да се разбереш за ситуацията.

# 29
Не каня гости с престой, само приятелки на по кафе...не обичам да имам хора в къщата с дни.

Общи условия

Активация на акаунт