Роднини на гости!

• 33 451
  • 587
  •   1
Отговори
# 75
Имам мъж и за момента едно дете. Обикновено, малко след пристигането, всички, заедно с родителите ми, тръгваме на обиколка по хотели: море, Гърция, планина, язовири. Когато сме в града, ставаме 4 човека и едно дете в тристаен: условия, в които семейства живеят с години. Понякога и брат ми със семейството идва, наемат се големи къщи. Канили са ни изрично, за по ден два, в тази конфигурация приятели и роднини и сме ходили, винаги сме изкарвали много добре и после с настояване пак са ни канили. Времето минава прекрасно и много бързо, а на майка ми и баща ми не им се иска да свършва. И ние каним, през 2-3 седмици имаме гости.

Как да ти кажа, за мен, мисля че и за много други хора, хората (а особено най-близките хора, като майка, баща и брат) винаги, ама винаги са на първо място пред предметите и разхвърлянето, изядената храна или колко киловата са навъртели. Не смея да твърдя, че е универсално. Но и къща и изпилени нервички се оправят, дори и след 15 дена тайфун. Отношения със сестрата на мъжа ти: доста по-трудно.

Откровено ти казвам, че ако се прибера ей сега след малко у нас, 8 месеца бременна, с друго дете и две котки у дома и мазе в ремонт и заваря сестрата на мъжа ми се изтърсила за месец без покана с все придружителите си, последното нещо, което ще направя е да посочвам врата с крясъци. Най-малкото, защото това е поведение на социопат.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 22:31 от elenna

# 76
За мен ситуацията е изключително странна. За толкова дни разбирам да дойде баба да помага за новородено внуче, ама цяло семейство да се разполага като в хотел - не, мерси! Че и гости си канели.

# 77
  • София
Въпросната сестра и семейството ѝ нямат ли къде другаде да отседнат? В дома на родителите си, ако нямат свой имот в България?

Уиш, въпросната сестра и въпросният брат просто искат да са заедно за един 15 дни, тъй като живеят в различни държави.
Представи си го с твоите деца- дали ще им е зор при теб да отседнат, че да те " гледат" или ще искат двамата да се видят?
При това, явно съпругът на сестрата е приел за нормално такова желание и чувство на близост между тях.
Проблем се явява половинката на брата от една страна и самият брат, който би могъл да избърза с ремонта и да парира каненето на гости, след като жена му е бременна.

# 78
Ами, ситуацията е доста неудобна. Не са от най-съобразителните гости, така описани. Ама дай сега, да вдигаме истерия. Малко дипломация и научени уроци какво да правим следващото лято, като ще има и бебе биха свършила далеч по-добра работа в дългосрочен план. А ако е просто да се отпусне напрежението, бих си изляла натрупаните нерви на всеки друг но не и на мъжа ми или на сестра му.

# 79
  • София
Имам мъж и за момента едно дете. Обикновено, малко след пристигането, всички, заедно с родителите ми, тръгваме на обиколка по хотели: море, Гърция, планина, язовири. Когато сме в града, ставаме 4 човека и едно дете в тристаен: условия, в които семейства живеят с години. Понякога и брат ми със семейството идва, наемат се големи къщи. Канили са ни изрично, за по ден два, в тази конфигурация приятели и роднини и сме ходили, винаги сме изкарвали много добре и после с настояване пак са ни канили. Времето минава прекрасно и много бързо, а на майка ми и баща ми не им се иска да свършва. И ние каним, през 2-3 седмици имаме гости.

Как да ти кажа, за мен, мисля че и за много други хора, хората (а особено най-близките хора, като майка, баща и брат) винаги, ама винаги са на първо място пред предметите и разхвърлянето, изядената храна или колко киловата са навъртели. Не смея да твърдя, че е универсално. Но и къща и изпилени нервички се оправят, дори и след 15 дена тайфун. Отношения със сестрата на мъжа ти: доста по-трудно.

Откровено ти казвам, че ако се прибера ей сега след малко у нас, 8 месеца бременна, с друго дете и две котки у дома и мазе в ремонт и заваря сестрата на мъжа ми се изтърсила за месец без покана с все придружителите си, последното нещо, което ще направя е да посочвам врата с крясъци. Най-малкото, защото това е поведение на социопат.

+100000! bouquet

# 80
Говорите все едно авторката е кривата, че не й харесва ситуацията, а не несъобразителният мъж и сестрата-използвачка.
А сега чувам, че аз мога да се прибера и да заваря хора, които не знам, че ще идват, и да ми е ок.
Аз си влизам вкъщи наистина като вкъщи. Оставам буквално по сутиен и гащи. Релакс пълен. И изненада, гости в хола. Красота просто.

# 81
Представи си го с твоите деца- дали ще им е зор при теб да отседнат, че да те " гледат" или ще искат двамата да се видят?
Не зная конкретно на тях кой вариант ще им е по-комфортен, но подозирам, че нито една половинка няма да е особено щастлива, ако 15 дни в дома ѝ живее семейството на съпруга/съпругата. Чак пък толкова да не могат да се видят, без да съжителстват денонощно.

# 82
Някои хора непрекъснато повтарят, че е нормално брат и сестра, които се виждат веднъж годишно да искат да са заедно непрекъснато. Та по тоя повод ми идват на ума някои въпроси:
1. През тези 2 седмици благоверният съпруг в отпуск ли е, за да се гледат със сестра си в очите по цял ден? Ако ходи на работа, значи се виждат само вечер и биха могли да идват често на вечеря и да остават  и до по-късно, за да си бъбрят на масата. Иначе през деня, когато всеки е на работа, могат да си канят свои гости там, където са отседнали.
2. Ако мъжът на авторката толкова иска да бъде непрекъснато до сестра си, когато тя си е дошла, какво пречи да се премести той там, където са отседнали, пък бременната му жена да ходи да се вижда с тях, когато на нея й е приятно, а не по задължение всеки ден? Така винаги, когато общува с тези роднини ще й бъде добре и няма да ги намрази в един момент.
3. Апартаментът е на мъжа, авторката няма права да се разпорежда там, както се подчерта вече, но пък в никой случай не е длъжна да е камериерка, готвачка, сервитьорка на някой, който е дошъл в дома на мъжа й.
И аз не разбрах дали съпругът все пак си е направил труда да обсъди с жена си идването на гостите, или я е поставил пред свършен факт?

# 83
Домът ти не е хотел. Ако не може учтиво да ги "изгониш", направо си кажи. Повече от 3 дни и то с изрична покана е наглост. Аз не обичам да ми се нарушава спокойствието. До нашия апартамент имаме един за гости, но все пак си е разход:ток, вода, че и след това чистене....

# 84
  • Varna
. А ако е просто да се отпусне напрежението, бих си изляла натрупаните нерви на всеки друг но не и на мъжа ми или на сестра му.

Добре, не е възпитано да си излееш нервите върху мъжът си или на сестра му........обаче на друг пък може newsm78 да му ги сервираш..... Моли се този някой да е благ, че ако е някой със огнен характер, жална ти
мамата.

# 85
  • София
Говорите все едно авторката е кривата, че не й харесва ситуацията, а не несъобразителният мъж и сестрата-използвачка.
А сега чувам, че аз мога да се прибера и да заваря хора, които не знам, че ще идват, и да ми е ок.
Аз си влизам вкъщи наистина като вкъщи. Оставам буквално по сутиен и гащи. Релакс пълен. И изненада, гости в хола. Красота просто.

Говорим като хора, които имат братя и сестри.
И е тъпо да определяш сестрата като използвачка.
Дали пък, установила се навън, щом си е позволила да има семейство и 2 деца, няма да има пари за един скапан хотел в България?
Много вълци- единаци се навъдихте, да се чуди човек къде сте расли и кой ви е лишил от най- нормалните чувства на обич и емпатия към най- близките ви? newsm78

# 86
За сегашното гостуване авторката е трябвало да не отстъпва, ако изобщо има кой да й зачете мнението.  Друг път как да е. Но щом имат друг вариант за отсядане нищо няма да им стане да пропуснат жилището на брата този път. При положение, че не всички стаи са обитаеми и тече ремонт си представям какво чудо е.

# 87
Да, имам прекрасни приятелки, майка. Все ще намеря кой да ми изслуша драмата за лошата нахална зълва Simple Smile. Ако няма кой, ще ида да се разходя в парка. С мъжа ми ще говоря на спокойна глава, със сестра му едва ли въобще ще дискутирам темата.

Но най-вече, в тази хубава петъчна вечер, изведнъж бих се сетила, че този уикенд съм на "тиймбилдинг" в прекрасен спа хотел в покрайнините на града (финансиран изцяло от спестяванията на мъжа ми за нова ски екипировка) и бих изказала невероятна радост, че ще ми гледат детето докато ме няма Simple Smile. Няма как, неудобно е, колегите ме чакат, презентация ще правя, ще ми влезнат в положението. Ох, колко жалко, че няма да се видим като хората в следващите дни.

# 88
Говорим като хора, които имат братя и сестри.
И е тъпо да определяш сестрата като използвачка.
Дали пък, установила се навън, щом си е позволила да има семейство и 2 деца, няма да има пари за един скапан хотел в България?
Много вълци- единаци се навъдихте, да се чуди човек къде сте расли и кой ви е лишил от най- нормалните чувства на обич и емпатия към най- близките ви? newsm78
А аз се чудя защо всеки път като се появи подобна тема, и тези, които не сме расли 3 поколения в една стая, сме социопати. Това, че някои хора не е имало кой да ги научи на уважение към чуждото спокойствие, не значи, че е ок.
А финансовия въпрос не ми се ще да го поставям, въпреки че си е важен. Но за мен основното е да уважавам човека и личното му пространство. Ако това ме прави социопат - амк всъщност може би не е чак толкова зле.

# 89
АбсурТ, обичта не е задължително гледане в очите 24/7. Междувременно, Ън зададе едни много уместен въпрос. Братът, след като има такава огромна потребност да не се разделя със сестра си дори за час, докато тя е в България, взел ли си е отпуск, за да общува пълноценно с нея? В противен случай се получава, че се виждат само вечер и после заспиват. Ако е така, кое налага 15-дневното пребиваване в един апартамент, в който се засичат само докато вечерят, не става ясно.

Общи условия

Активация на акаунт