Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 930
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
Момичета, от много акъли и доктори, накрая си докарах кетони в урината- 1+. Реших да ям повече протеин, за да може бебето да наддаде, да се храня по-здравословно, за да не развия гест. диабет и още какво ли не, само и само да сме добре. Сега чета, че наличието на кетони в урината при бременност се дължи на ограничаването на въглехидрати, обезводняване или диабет. Ами на мен все ми се обяснява, да ограничавам въглехидратите и плодовете, за да не развия гест.диабет....
За запека- Фрутилакс и за закуска Активиа+мюсли. И на мен ми е голям зор като не ходя до тоалетна. Също съм чувала за свещички нещо си Кю. Но без предписание на АГ не смея да слагам нищо.

# 436
Мария, кетони в урината в най-честите случаи означава обезводняване/прием на малко течности.
Увеличи течностите на мин. 2; 2,5л на ден и до 3 дни ще ги няма, гарантирам Simple Smile

ПП: Аз съм си взела такива лентички за тестване на урината за вкъщи и така като ми падне понякога и се тествам и ми се е случвало да имам кетони в урината, после на следващия ден се наливам с 2-3 литра вода и нямам.
Така че не се притеснявай Simple Smile

# 437
  • София
Кетони в урината са освен от обезводняване точно от липса на въглехидрати. Това означава, че си изпаднала в кетоза (с други думи отслабваш) и в урината ти се открива ацетон. Не е страшно, но си хапвай и бавни въглехидрати към месцето + плодове. Аз тях специално не ги ограничавам и се чувствам чудесно. Онзи ден пък хапнах два шоколадови бонбона и получих сърцетуп, устата ми лепнеше 3-4 часа и ми беше гадно. Според мен за здрав човек не е нужно да се ограничават такива важни хранителни групи.

Аз днес съвсем скромно дадох 200 лева за кръвни изследвания по предписание на Сигридов и ми излязоха високи еозинофили, вит. Б12  е под нормата въпреки, че приемам...  Фибриногенът ми е висок, а хематокритът нисък. Имате ли идея какво значат?
Чакам с неттрпение да видя колко е ТСХ с тая моя доза на еутирокса 200 мкгр...

# 438
[Мария, увеличеният прием на протеини е хубаво нещо, но трябва да върви и с увеличен прием на течности. Важно е за преработването им. Спокойно Simple Smile

# 439
Лаленце,не съм наясно с изследванията на Сигридов,ама каква е тази доза за ТСХ,колко ти е било?

# 440
Лаленце, как ти е хемоглобинът?
Нормално е хематокритът да е намален при по-нисък хемоглобин или дефицит на Б12.
За повишения фибриноген - мисля, че има общо със съсирване на кръвта, но може би някой по-запознат трябва да каже. Може да пуснеш противотромбово време, ако не си. Не помня дали беше с тромбофилия.

# 441
  • На север
Госпожица Лаленце, за другите не мога да ти кажа, но фибриногена не го мисли. И моят беше висок и се оказа, че за бременни било нормално.
Иначе имах и аз за малко проблем с тоалетната, когато бях в Бг и си позволявах повечко въглехидрати на всяко ядене. Тогава си позволявах почти всеки ден ориз и картофи и ядях хляб макар и протеинов всеки ден също. Вие пиете ли кафе? Аз пия студено капучино без захар всеки ден. Просто не мога без грам кафе.

# 442
  • Стара Загора
Фибриногенът при бременност има други реф.граници. Моят миналият месец беше 4,5- напълно в норма. Хематокритът също ми е под долна граница, но на никой не му прави впечатление.

Относно обезводняването- пия по 1,5л вода, но много ходя до тоалетна, в един филм на всяка реклама ходя, ако пия по 3 литра на ден, може би ще трябва да живея в тоалетната и няма да има смисъл да излизам от там. Ще си купя лентички и ще се следя с тях. Аз обаче подозирам, че е заради протеина.

Пия по 1 нес кафе с много мляко и вода. Четох, че безкофеиновото е по-лошо дори от кофеиновото.

# 443
  • На север
Да и аз така съм чела пък и аз го пия и заради ефекта, не вкуса. А алкохол позволявате ли си? Ако да как реагира бебо? Аз до сега не съм си позволила и глътка.

# 444
засега алкохол не пия, но мисля като отида на морета да пийвам по малко бира - бургаско наливно ми харесва. иначе докато разбера че съм бременна и червено вино бях пила и домашна ракия. но аз пия по малко и от време на време така че не вярвам да е било проблем. тей че като пийна ще пиша как е реагирал дребо

# 445
Аз понякога пийвам една малка бира или чаша вино, веднъж седмично или при повод, имала съм и дълги периоди без грам. Никак не реагира бебето, виж баткото вика "Аааа? Мама? Био??!!?" И посяга да пие бира... Simple Smile

# 446
Няма проблем да се пие малко вино или бира . Аз понякога си сипвам една чаша радлер с вечерята ( тя е 1.8 % алкохол) или по-малко от половин чаша вино - но това се случва 2-3 пъти в месеца. Още в 12 г.с Стаменов ми беше казал да се прибера , да си сипа една чаша вино и да се успокоя - след едно кафяво зацапване за което ходих при него Simple Smile Аз с първата ми бременност според мен излишно се ограничавах от всичко. Сега си пия по едно еспресо сутрин и като ми се пие малко вино си сипвам - няма да се мъча излишно Simple Smile

# 447
  • На север
Добре може и да се престраша за чаша студено бяло винце. Simple Smile

# 448
И аз си позволявам кафе с мляко някоя сутрин , не толкова заради уж ободряващия ефект , колкото да мога да отида до wc , и аз последно време имам проблем .

Бира пия от време на време или малко вино , няма някаква реакция от бебо . Той по късно вечер или сутрин си рита попринцип.

# 449
Здравейте! Аз да попитам кръвна захар 5 на гладно много ли е по време на бременност?

Общи условия

Активация на акаунт