Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 923
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Все си казвах че ще се оправим и вс ще е наред , но май от толкова четене малко започнах да се шашкаш за самото раждане ,дали ще се справя ...😁

Днес тук е доста хладно и изкарах дънкеното яке , но уви не мога да го закопчея . Като захладнее нз с какви якето трябва да сме 😁

# 346
Renata, ще се оправите, разбира се. Според мен първите 4 месеца са доста лесни.
На мен ми беше много полезна книгата на др. Спок, въпреки че има много остарели неща, които не съм следвала, но като цяло много ми харесва как е написана, а и вдъхва увереност. Има я в читанка.
Друга яка е "изкуството да бъдеш родител" на дуазно (или нещо такова), тя е малко по-съвременна, но пак не всичко е приложимо.

Янна, каква ваксина слагахте? Ние приключихме с ваксините и до 5г няма други, обаче искам да сложим една, която не е задължителна, но много трудно се записва час за нея и май ще я търся на частно.

# 347
  • София
За дрехите - на мен през есента ми беше много удобно да нося пончо или да се увивам в голям шал. Та ако не ви се инвестира в големи якета, палта - това е решение. Освен това на повечето много бременни им е все топло и реално няма нужда от дебели дрехи. Simple Smile

За подготовката за след това - ако искате да кърмите, може наистина да прочетете някоя книга или блога на Хедра, защото ако разчитате на помощ от акушерки и педиатри, в България поне, има голям шанс да не я получите. На мен ми бяха полезни и 1-2 лекции от училищата за бременни, които посетих след като излазох в 45-дневния болничен. И това ми беше подготовката. После вече в движение търсиш, четеш, отбираш информация, сега поне такава има, даже повече от нужното. Simple Smile

# 348
  • Варна
Момичета, мисля че прекалено време отделихме на това кой как се е почувствал.Разбирам всички ви и мога да се поставя на мястото на всяка.Бордо е права - да си майка означава да имаш освен всичко прекрасно и много страхове също така.Някои повече, други по-малко.И това е нормално, защото детето е отговорност, а и отдаденост за цял живот.Предлагам и ми се иска никой да не спира да пише или да напуска.Успокойте се всички, ако имате нужда не влизайте ден-два и после нека пак си пишем.

Бордо,
Скрит текст:
случаят с близнаците беше във Варна, близо до нас живее семейството.Познавам задочно майката.

Десис, чудесни новини!

Аз пък от вчера усещам бебо много по-рядко и много по-слабо от предните дни.Бях на лекар онзи ден, вчера и на тонове и всичко си беше наред.Може би се е извъртял някак навътре или нещо такова, защото преди това ми надигаше корема и си личеше къде шава, пък сега не.Та днес ще пия кола и ще му пускам музика да го раздвижа малко.Да, знам - кукувица съм, ама.... знаете как е Grinning

За якетата, другия месец почвам да си търся нещо за есента.Че аз поначало нося голям номер, пък сега с корема и аз нищо не си закопчавам вече.

# 349
Yakamoz, Пентаксим сложихме последен прием. Просто все нещо влачи, я сопол, я температура, я майка му си свирка с уста и отлага. Коя искате вие, за варицела? Бих сложила, но след малко повече информация. Аз много им треперя на пустите ваксини.

За есента и аз препоръчвам хубав широк и дълъг шал. Аз имам от ММ подарък два броя, като ги преметна през врата и ми стигат до колене. Мога да се омотая както искам и зимата не съм брала студ. Има и едни тънки поларени жилетки, много топлят, такива дълги, имат големи квадратни джобове.  Отгоре и да не закопчаеш якето пак няма да е студено.

Море! Обърнало се е. Аз съм така. Три дни го усещам много, после кратко бушуване, едно салто и се кротва за няколко дни.

# 350
И според мен някак се извъртат и затова не ги усещаме. Даже понякога ми се струва, че ровичка нещо от вътре.

# 351
  • Варна
Сутринта се натисках наляво да лежа, че предните дни там ръчкаше и не не му харесваше да лежа така.Та исках да го накарам да шавне.Ама не ще, явно наистина се е извъртял.А вчера на тоновете точно вляво малко под пъпа му хвана пулса.Може и онзи ден да е правил салто...Мъж ми на тръгване от клиниката излиза от един висок бордюр, то е паркинг там и не уцели добре рампата/то рампа е силно казано, направили са от бордюра да слезеш на пътя полегат подход/.И като не нацели и удари прагът на колата от моята страна, та подскочих, като нищо може и бебо тогава да се е врътнал.Иначе на колата нищо ѝ няма, другия път да гледа повече ММ.

# 352
Море, и при мен е точно така. Много го усещах като лежах на ляво, но сега спря.

# 353
  • София
Здравейте, момичета 🌸
Минавам да се отчета. Минах и втората ФМ при Сигридов , всичко е наред с бебчето, обърбало се е, сега пък седи по дупе 💜
Ще бъдем в отбора на розовите гащи с принцеса, която е 27 см и тежи 370 грама. 👶💜💜💜

# 354
Хей никой няма да напуска темата!
Така добре си вървеше.

И аз се връщам от ФМ, 20г.с. 5 д. 390гр.,потвърдено отново ,че е мъж💙💙💙,понеже вече се бях притеснила да не излезе с розови гащи,като гледах последните дни какви обрати имаше. 😬
Всичко е наред и Слава Богу,че последните дни ми беше едно напрегнато.

Опънах се малко да почина преди да взема детето от ясла ,че като се приберем ще стягаме багаж и утре пътуваме за моретоооо...☀🌊🏖
 Иеееее 😃

Хайде по-ведро и положително на всички! 🍀🍀🍀

# 355
ако липсвате в описанието и желаете да ви добавя на първа страница - пишете ми на лично

# 356
Точно за движенията на бебето дето не ги усещам отчетливо питах днес на прегледа. Оказа се, че госпожицата е легнала напречно- главата от дясно на корема, краката отляво. Свила си краката и ги стиска. АГ каза, че с това разположение почти нищо няма да усетя. Ама и тя не се движи много. Може да е по-кротка.

# 357

А да си кажа,
Усещам че почва да ме е страх от  идването на бебето Grinning. Имам книги за бременни, обаче не ги чета. Никаква информация не чета, а съм чела, че това е нещо като самосаботаж Sad Но все си мисля, как майка ми нищо не знаела за бебета и разждане и пак се е оправила. Чак се дразня да говоря с майки и с бременни вече, защото всеки дава разни мнения. Някой са полезни и не ги знам наистина тези неща, но те са толкова дребни, че то няма как да не го разбереш според мен от акушерката или от собствената си майка. Имам чувството, че има съревнование между майките, коя знае повече, коя има по-хубави неща за бебето и т.н.
Въобразявам ли си според вас или просто с такива хора се срещам повече?

аз имам една книга - за първата година на детето - от около 900 страници съм прочела 40-ина.... каквото прочета сега, другото ще е след морето - имам още 10-ина дена. там мисля да се разхождам и да чета леки четива. като се върнем мисля да си потърся и книгата на Хедра за кърменето.

# 358
Някоя от вас изчислява ли долу горе по колко калории приема на ден?

# 359
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз по едно време изчислявах, защото ядях по - малко и си мислех, че не приемам достатъчно за деня калории. Но спрях, а и сега хапвам повечко. То всъщност не е до това колко калории, а до колко това, което приемаме е полезно. Защото една баничка може да има много калории, но какво полезно от нея ще извлече организма? Доколкото една свинска пържола примерно с гарнитура ориз може да има същите калории но полезни.
Аз слава Богу овладях вълчия апетит за сладко и сега си хапвам отново нормално.
Колко кг сте качили от началото на бременността? Аз 6, а до скоро бяха 3, изведнъж дръпнах.

Общи условия

Активация на акаунт