Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 926
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
аз си отслабнах заради гадене и непоносимост към доста храни в началото, а и си имах доста излишни килограми от преди да забременея. на 17ти съм на жк и ще видим колко ще ме претегли. между предишните две жк бях качила 0,100кг - бяха през 6 седмици и за това време бях започнала вече да ям. така че сега очаквам вече от 66,700кг на 28ми юни да съм станала 67,500 примерно на 17ти юли. но ще видим. аз и предния път си мислех че съм качила 1-2кг с това ядене, ама не бях. божа работа... примирила съм се че ноември месец ще съм бъчва - 1,60м на 80кг... хихи хаха... важно е бебето да е добре, мама ще му мисли после

# 376
Нали знаете, че ако не сте положителни за токсоплазмоза, саламите не са препоръчителни? Попринцип също вече всякакво обработено месо се води канцерогенно колкото са и цигарите например.

# 377
Всякакво обработено месо, т.е? Канцерогенни са някои консерванти в колбасите, а сурово сушените не са за препоръчване да се консумират от бременни. Аз така знам.

# 378
Нали знаете, че ако не сте положителни за токсоплазмоза, саламите не са препоръчителни? Попринцип също вече всякакво обработено месо се води канцерогенно колкото са и цигарите например.
Ако саламът е минал термична обработка е ок мисля. Че да вредни няма спор, аз не съм яла салам или шунка от нещо като... 5 години може би Simple Smile Но с тази бременност ми е в топ 3 на желаните храни по някаква причина

# 379
  • На север
Аз съм чела, че ако саламът е бил замръзен преди консумация е ок. Иначе го препичам и аз после.

# 380
  • София
И аз до момента съм отказвала всякакви колбаси, даже някакви домашни на баща ми, но не смея...
Килограми не съм качила до момента, което доста ме изненадва, защото по принцип съм склонна да качвам, но пък се храня с големи количества пресни плодове и зеленчуци и като че ли нямам място да ям по-калорични храни.  Каро калории със сигурност приемам над 2000 - 2200 на ден.

Аз да питам рибка хапвате ли си и каква?

# 381
Аз похапвам по малко риба - предимно сьомга, лаврак и ципура. Понякога си хапвам и риба тон в салата - знам, че не трябва да се прекалява с нея, но много обичам.

# 382
За саламите: ако са термично обработени е ок, за замразяването знам, че трябва да е под определени градуси.
За канцерогенността, не зависи от консервантите. Не помня точното обяснение, имам една приятелка която се занимава с това (лекар нутриционист) и тя ми е казвала. Ако искате мога да потърся информацията от сзо относно канцерогенността на храните. В това число влизат и прошуто, шунка, наденици и тн обработено месо. Аз лично не мога да се лиша от това на този етап от живота ми (сега не ям заради бременността) и хапвам, но гледам да е малко. Просто го казвам като информация, а не като назидание.

# 383
Точно от това зависи при колбасите, както и от оцветителите. Това, което присъства навсякъде е нитритната сол, канцероген от всякъде, ползва се като консервант и осолител (солта консервира). А, при червените термично обработени меса е заради мазнините.

Като цяло ако може да не се прекалява с нищо, най-добре. Домашни меса, сурово сушени избягвайте, освен ако не сте сигурни в източника на месо и то не е замрАзявано както трябва, за да измрат бактериите.

Мъжът ми беше в колбасарския бранш, това онова ми е обяснил, с две думи от него знам, колбаси - не. Кренвирши и на кучето- не. Аз обаче си обичам луканка (само на един двама производителя) и си позволявам да ям.

# 384
За кренвиршите няма ли вече по - сериозен контрол , толкова ли са зле ?
А за пилешкото месо по магазините знам че особено бременните трябва да го избягват не толкова заради антибиотиците в него , а заради хормоните .

# 385
Кренвиршите наистина са много зле и то не само в България. Тук също не са препоръчителни.

Попринцип съм съгласна, че с нищо не трябва да се прекалява, но като върл непушач не бих могла да кажа, цигарите са ок, ако не прекаляваш с тях. Давам това сравнение защото цигари и колбаси са класифицирани в една и съща категория на канцерогени. В началото на миналия век дори се е смятало, че пушенето е било полезно. Тук все още много педиатри препоръчват да се дава шунка при захранване (и аз съм давала също). Просто е трудно да изоставиш навици с които си израснал, а дори и културни особености в храненето, които все още ни се струват приемливи. Поне за себе си се надявам да успея някой ден без да го чувствам като лишение. Честно казано сега като знам тази информация ми е много по-лесно да не ям колбаси, с първата бременност адски страдах.

# 386
По отношение на кренвиршите - препоръчаха ми тези: http://eco-mes.com/shop/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1% … 8%D0%B8-fit-meat/

Нямат обичайните гадости и консерванти, но на вкус не знам стават ли.

Иначе аз успях да свикна без тези неща, яд ме е, че в градината на дъщеря ми им дават понякога, казвала ми е например, че се случва да закусват сандвич с шунка и кашкавал. Знам, че нямакак на 100% от всичко да я предпазя, но специално в БГ детските градини има МНОГО какво да се желае по отношение на храненето.

# 387
Нито един кренвирш не става. Като продукт е кофти, пък производителите ги тъпчат с най-големите гадости. Пилешкото ние вкъщи сме го отписали, освен ако не е от ферма с документи и т.н  Има една, която ползваме и пак си имам едно на ум. За цигарите и колбасите ... ми не знам, цигарите само вредят, другите неща поне имат някакви калории, можеш да се наядеш Simple Smile и да не умреш гладен Joy

Положението е международно.

# 388
  • гр.Божурище
Здравейте мамчета в 24г.с съм и дайте съвет дали ще постъпя правилноо ,защото всичкии само ме ядосват аз и ММ сме решили като вляза в 8-ми месец тогава да започнем да пазаруваме за бебчо ,а останли те като роднини до последно да съм чакала ,защото не било хубаво да се пазарува преди товааа голяма война водя .....

# 389
Момичета имам въпрос относно това как ви протече феталната морфология...и по-точно натискаха ли ви корема докато ви гледат. Аз бях мин. ден, но натискът върху корема ми с ехографа беше брутален... Не знаех как да реагирам, бях се стегнала яко и в резултат се засече контракция. Освен това имаше заключение, че коремът ми трябвало да бъде по-мек, но нямаше как да стане защото аз бях стегната през цялото време.  

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 12:05 от magpar

Общи условия

Активация на акаунт