Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 932
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Не, не са ме натискали. Ти защо не им каза?
Не разбрах това с корема по теб...

# 391
Не, не са ме натискали. Ти защо не им каза?
Не разбрах това с корема по теб...

По-мек исках да напиша...ще се опитам да го коригирам. Аз показах, че видимо не ми е комфортно, но така трябвало...при прословутия Марков. Такова натискане никъде не са ме натискали...

# 392
  • София
magpar, и мен не са ме натискали - от време на време ме ръчкат и побутват, ако искат да раздвижат бебето, но ме предупреждават и не е толкова неприятно. Последния път пък ме пратиха да пишкам, защото ми бил много пълен мехура и ѝ пречел. Simple Smile И аз ходя в Марковс, но при д-р Павлова.

obichammama, постъпете, както вие намерите за добре. Суеверията пречат само на този, който им вярва. Според мен е по-опасно да се чака до края, защото не знаеш колко активна ще си тогава, дали няма много да ти тежи и да се уморяваш по-лесно. Освен това винаги има риск да родиш по-рано. Ние не сме се съобразявали първия път с това - повечето неща ни бяха дадени от роднини и приятели и ги взимахме, когато се случи. Подготвихме стаята мисля още преди да изляза в 45-дневния болничен. Около месец преди термина пък помня, че изпрахме и изгладихме всички дрехи за бебето (беше около Коледа и си стояхме вкъщи и гладехме на смени Simple Smile)... Дребни неща като козметика и шишета купувах вече като бях болничен, но те могат да се вземат и след раждането...
Сега трябва да поръчваме нови мебели за детската, за да има място за две деца, но аз все не мога да се наканя... Този месец ще е де, защото знам, че повечето фирми дават 30-дневен срок за изпълнение. Иначе имам всичко от баткото, просто трябва да го събера и прегледам, че съм го дала за съхраниние при нашите. Simple Smile Ще трябва пак да пера и гладя дрехи, евентуално да изпера количката и столчето за кола, но мисля да го направя през октомври като изляза болничен.

# 393
  • София
Здравейте мамчета в 24г.с съм и дайте съвет дали ще постъпя правилноо ,защото всичкии само ме ядосват аз и ММ сме решили като вляза в 8-ми месец тогава да започнем да пазаруваме за бебчо ,а останли те като роднини до последно да съм чакала ,защото не било хубаво да се пазарува преди товааа голяма война водя .....

А вие защо обсъждате такива лични за вашето семейство въпроси с роднини? Който иска да ви подарява подаръци за бебето ако иска и до абитуриентския му бал да чака. Ако ви е кеф и по-спокойно да купувате от по-рано си действайте! И какво значи "не било хубаво"?

И мен баба ми и дядо ми ме скастриха като им показах едно боди. Е, вече просто няма да им показвам.

На прегледи винаги е имало лек натиск с ехографа по корема, но в никакъв случай не е било неприятно.

# 394
  • Bарна, морето, сините вълни
На първата ФМ доктора ми натисна малко повече корема, за да хване някои части на бебето добре, дори ме помоли за няколко минути аз да си задържа ръката, където ме беше натиснал, единствено имах чувството, че ще се опикая Grinning
Утре ми е втората и вече наистина нямам търпение, дори ще ми запишат прегледа на флашка и тати да гледа, че той горкия все на работа се пада, веднъж само успя да дойде, когато ме гледат.
Колкото до пазаруването, аз също се бях наслушала от майка му, от племенницата му, от разни хора да сме махали кучето, да не съм пазаряла, да не съм правила еди какво си. Ако някой ме черпил нещо и не си взема, а после скришом го хапна от този, който ме черпи, първото място на което се пипна, бебето щяло там да има белег във формата на храната, която съм изяла Grinning Grinning Grinning ееййй такива простотии Хахаха, през едното ми ухо влиза, през другото излиза
Ако се чувствате добре и готови да пазарите, правете го. По-добре навреме да е готово, отколкото в последния момент излишни притеснения и натоварване.
Докато все още не ни е натежало много, разходки по магазините, хем хладничко, хем приятно занимание.
Успех на всички!

# 395
  • Стара Загора

Това ми е на крака, на прасеца. Цял живот роднини дрънкат глупости, че майка ми ядяла маслини тайно и се е хванала за крака. И така го разказва леля ми, че е пълна фантасмагория- майка ми, клекнала ще яде маслини тайно. А същата леля има бадем на челото. Това със суеверията винаги ме е дразнило, особено за уруките, за баенето на малки бебета, които не спират да плачат. Аз си имам моя теория, живях 5 години в чужбина и там уручасване няма, за всеки плач си има причина. Как само в Бг ги вярваме тия неща не знам. И винаги срещам голям сблъсък на мнения.

# 396
  • София
obichammama, постъпете както вие си прецените, че е правилно. И не ги слушайте много много роднините, тепърва ще започнат с "умните" съвети и вмешателства.
А и никоя от нас не е застрахована да роди по-рано. И тогава какво правим? Бебето да си няма нищо или бабите да ходят да купят каквото те преценят, без да се съобразят с желанията на майката?
Вие от сега си проучете нещата, направете си списък, проверете цените на различните места. И когато се почувстате готови отивате по магазините и започвате.

Аз лично пазарувам от около месец, а съм в 22г.с, мисля да съм говова до края на Септември. Никой нищо не е посмял да ми каже, парите са си наши, бебето и то.

magpar, имало е лек натиск понякога, но в никакъв случай не е било неприятно усещането. Налагало се е, за да могат да видят по-добре бебчо, но това което ти споделяш не ми се струва нормално. И как да ти е мек корема, щом ти е било неприятно. Чудя се понякога на тия прехвалени доктори като започнат с тъпи коментари. Не си вкарвай излишни притеснения в главата Flowers Hibiscus

# 397
Благодаря за мненията, момичета. Той ми предизвика контракция с това натискане, а после каза, че съм имала чувствителна матка. Събрах мнения от още 3 момичета, които бяха при него на ФМ и на всички е казал, че са им твърди коремите. Споделям, казвам не умишлено да правя антиреклама, а защото в интернет пространството е пълно с положителни мнения за него, а аз останах тотално разочарована. За да може всеки да си извади извод за себе си дали да го посети. Освен това, което е и моя грешка, не ми даде нито една снимка от прегледа или диск. Нищичко.

# 398
  • Варна
Не би трябвало чак така да ви натиска.Поне моят лекар не ме е натискал повече от необходимото.Вярно на няколко пъти ми побутна корема и разръчка бебето да измери и огледа добре всичко, но е било за момент и не беше болезнено.

За пазаруването - аз не съм почнала.Но пък смятам, че това са лични неща и си е ваша работа кога и какво ще купувате на бебето.И никой няма право да ви се бърка.

За суеверията - за мен това за тотални глупости като слагам в това число и уроките и злите очи.Дано не обидя някого, но е смешно в 21 век млади хора да вярват в такива неща.Още повече, че това май е регинонална особеност, в по-голямата част от света си живеят и гледат децата без да се обременяват от такива мисли.
Разбира се, всеки е свободен да вярва в каквото реши Simple Smile

# 399
И мен при фтората ФМ толкова силно ми натискаха корема , че бях сигурна че ще посинее ...Мълчах си , защото беше се съсредоточила да оглежда органите на бебето . Тук едно момиче след прегледа е пила парацетамол от болка , така са я натискали .

За покупките няма смисъл да сме суеверни , единствено ми е странно за baby shower по американски модел , как се празнува и се подаряват подаръци преди раждането , но всеки си решава .

От тук до края ще ходите ли пак на ехограф ? Тези които ми се полагат свеършиха и се чудя евентуално на частно около 30та седмица , но не знам .

# 400
аз в 21седмица минах през доктора и му казах, че не знам дали да ходя на фетална и той ми каза, че ако искам и след месец мога да отида, няма значение

# 401
Аз ще ходя на ФМ в 30 седмица, имам час за септември, сега на 20 пак съм по каса, но ще ходя и на частно със сигурност сега юли и август поне 1 път. Аз обаче имам проблеми и затова толкова често, иначе няма нужда.

# 402
  • Варна
Аз съм на частна консултация, която е интензивна и ходя на всеки 2-3 седмици при лекаря и отделно всеки месец при акушерката, която ми прави и запис на тоновете на бебето.
По ЗК са прекалено малко ехографите.А в последния триместър си има нужда да се гледа как е бебето, шийката, плацентата.
Рената, според мен е хубаво ако имаш възможност всеки месец да ходиш.Ако не, в 30 седмица е добре, но и в 9-ти месец също трябва да идеш.Не знам как е по ЗК дали се полагат записи на тонове, но е хубаво да се правят и последния месец даже май беше всяка седмица.

# 403
  • София
Magpar, аз бях на фетална морфология при д-р Марков. Имаше по-силен натиск на  корема ми по време на прегледа, но не ми е било чак дискомфортно. Не ми е казал, че корема ми е твърд. Каза, че всичко е нормално. Прегледът продължи около 25 мин.,  като получих диск, 4 снимки и лист с информация от прегледа.   Помолих за по-хубава и ясна снимка, но ми отказа с думите "хубавите снимки са след раждането".  Аз също очаквах повече от прегледа, предвид многото положителни отзиви във форума. Каза ми също, че няма смисъл да правя третата фетална морфология, за него всичко било нормално.
Относно суеверията - не съм суеверна, но за мен е още рано и не съм започнала с пазаруването. Имам доста неща от сина ми, но и доста трябва да купя. Предполагам септември месец, когато планирам вече да изляза в болничен и да не съм на работа, ще имам повече време, за да видя с какво разполагам и да направя списък с нужните неща. И вече ще започна да пазарувам Simple Smile

# 404
И аз бях при Марков. Да, има натиск когато детето не се размърда, за да го види добре. С първата бременност ми каза, че съм с контракции и чувствителна матка, да пия много магнезий. И аз така от едното ухо, в другото. Е, лежах за задържане в началото на 8 месец с много контракции, банки с магнезий, диаспорал и какво ли не. Родих в 36г.с. Беше си прав. Сега не ми е казвал да имам контракции, каза че мога да прокървя заради плацентата, защото е ниска, разлата и да пия магнезий. Не пих. До вчера, а сега лежа с кафеникаво зацапване, за малко да ме арестуват в болница. Така, че може да не вие бил приятен прегледа, но той си е специалист, щом шефа на родилно отделение в МД му вярва, вярвам му и аз.
ПП: Ако искаш диск или флашка със снимки, трябва да предупредиш в началото на прегледа, това го пише на стената пред кабинета.

Общи условия

Активация на акаунт