Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 937
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
на мен просто не ми се пие засега нищо алкохолно... но виж, като изключим периода с гаденето, сутрин пия по едно кафе - случва се от време на време да пропускам. моето си е пристрастяване де - ако не пия кафе, обикновено ме боли глава докато не си направя и не изпия едно кафе.... от време на време ми се допива кока кола - ама това са 3-4 пъти да си купя половинка и да я пия на два пъти

# 451
Много рядко пия алкохол. Досега 1 път на рождения ми ден чаша вино, случвало се е много рядко да пийна 100 грама бира. Иначе си взимам безалкохолна бира когато много ми се пие.
Кафе не си позволявам, много ми се пие, но ме е страх. Кола също не съм пила от 2 месеца.

# 452
  • На север
Niksana324, не мисля че е много. По принцип при едно обременяване с глюкоза е важно след това как тялото я толерира. На гладно нищо не показва. Аз съм имала сутрини и с 3 и нещо и с 6. Особено ако си под стрес веднага се вдига.

# 453
  • София
Благодаря за коментарите, момичета!
Whisskas, с тромбофилия съм, да. Следим АРТТ и тромбоцити - и двете са в норма. Права си, че и хемоглобинът и Б12 са ми ниски.
dydito, ТСХ адски скочи с бременността, в началото беше 5, после 3 и сега излезе 1.6 Simple Smile Но аз и преди да забременея пиех 125 мкгр, та явно при мен ще е така.

Алкохол не съм близнала през бременността, но не ми е и в интересите обикновено. Кафета съм изпила 3-4 силно разредени с мляко до сега. Преди пиех по 5-6-7 на работа, но с бременността в началото ми се гадеше дори само от мисълта, а после реших да не пия. Но сега се наспивам, а преди нямаше как.

Някоя от вас маже ли се с Елансил и какви са отзивите?

# 454
Niksana324, не мисля че е много. По принцип при едно обременяване с глюкоза е важно след това как тялото я толерира. На гладно нищо не показва. Аз съм имала сутрини и с 3 и нещо и с 6. Особено ако си под стрес веднага се вдига.

Благодаря! АГ не се впечатли изобщо, но на мен ми се видя доста и затова реших да попитам и тук.

# 455
Пия кафе всяка сутрин,като ми се пие бира и вино също,без да страдам от някакви съображения.

Яжте и си пийте всичко умерено като ви се прииска,не виждам никакъв смисъл да си налагаш нещо толкова излишно.

# 456
  • Варна
Аз всеки ден като стана пия едно кафе, иначе не мога изобщо да отлепя.
Алкохол - до сега съм си позволила 2-3 пъти по половин чаша вино, бяло или розе.И няколко пъти малка бира.Все при повод или илизане, иначе аз почти не пия.Много обичам Мохито лятото, но това лято ще ми се размине.

# 457
# 458
Кафе и аз пия, от кафеварка, всяка сутрин, в доста дни и по две.

ТСХ, между другото, след 20г.с се очаква да падне, защото тогава започва да функционира и щитовидната жлеза на бебето. Така ми каза Начев. Аз бях 4.63, после 1.23, 1.85 (малко преди 20г.с) и последно 1.5. Той каза, че ясно се вижда кога, какво се случва и не ми коригира дозата, да не говорим, че и през лятото ТСХ си пада само.

При мен глюкозата беше около 5 и док ме накара да не ям въглехидрати на вечеря, а на сутринта да повторя и беше около 4. Той нарече стойностите над 5 гранични и ги проследява с повишено внимание.

# 459
И на мен на ЖК при първите кръвни глюкозата ми беше 5 и малко,АГ-то също каза,че да гранични и ще го следим,да не съм взела въглехидрати,сладки плодове,вафли и боклуци.

Като аз не ям никакви сладки неща тип вафли,шоколади и т.н,не ми се ядът,хляб бял не ям и т.н.,картофи и ориз също не са ми основни.
Сега ще видя при следващите изследвания какво ще бъде.

ТСХ Мин месец ми беше 1.16,този месец ми е 2.05,странно ми е завишено.

# 460
Цитат на: dydito link=topic=1048071.msg37039906#msg37039906 date=15 31485925
Пия кафе всяка сутрин,като ми се пие бира и вино също,без да страдам от някакви съображения.

Яжте и си пийте всичко умерено като ви се прииска,не виждам никакъв смисъл да си налагаш нещо толкова излишно.

Не съм съгласна. Алкохола и цигарите специално не трябва да се консумират (сега не говоря за 1 чаша на месец). А и какво е умерено за един може да е едно количество, за друг друго.

# 461
Цитат на: dydito link=topic=1048071.msg37039906#msg37039906 date=15 31485925

Не съм съгласна. Алкохола и цигарите специално не трябва да се консумират (сега не говоря за 1 чаша на месец). А и какво е умерено за един може да е едно количество, за друг друго.

Имам предвид като ти се пие една чаша бира или вино и то не ежедневно.
За цигарите няма да ги коментирам,защото съм Непушач и нямам нито 1-на изпушена цигара през живота си,както съм почти на 35г.

# 462
  • София
Аз си пийвам по една , две глътки от бирата на ММ и то само, ако я пие някъде на вън (смисъл излезнали сме на заведение). Вино не обичам много , много и не съм пила . По принцип бях ограничила алкохола до минимум покрай бебправенето .
Кафе също спрях да пия от както съм бременна , е може би съм изпила 6 , 7  за всички 5 месеца и и половина (ако евентуално имам някакви  проблеми с ходененто на WC).
Не мисля , че би навредило да се пие кафе, иначе .Някъде бях чела , че са позволени до 2 кафета на ден, особено при момичетата с ниско кръвно.

# 463
  • София
Обратното Simple Smile При високо кръвно трябва да се внимава с кафето, при ниско е по-разрешено.

# 464
Пия по едно кафе сутрин - не съм го спирала изобщо нито сега, нито с първата бременност. Тогава бях разпитвала изрично лекаря, обясниха ми, че кофеинът от едно кафе не вреди. В редките случаи, в които пропускам до обяд съм вече със зверско главоболие заради кръвното.

Алкохол не пия, не ми се допива, макар че преди бременността обичах и вино, и бира. Не мисля, че от чаша бира понякога ще се случи нещо, но просто не би ми било вкусно.

Иначе след първата бременност и като спрях да кърмя първата чаша вино беше истинско блаженство, още я помня Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт