Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 832
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Да, и все пак не се преуморявайте.

# 676
Woman, а защо ходиш при Сигридов?

# 677
  • На север
Fossy, ходих веднъж за фетална при него водейки се от коментарите че разбира много от тромбофилия и проблемни бременности. Имах доста високи очаквания, но за съжаление го хванах в кофти настроение. В никакъв случай не ме е претупал. Просто беше груб, не съобразителен как звучи, наплаши ме и ми каза да си ходя без да ми обясни по-простичко и беше доста арогантен. Показа че има голямо самочувствие. Дори сам се хвалеше. Не ми хареса като човек. Така и не разбрах как видя че бебето е с анемия от ехографа. Нито как съм с двурога матка, която никой до сега не е видял, а аз ходя постоянно на гинеколози от доста години. Говореше за ампутации на крайници, за нагълтване на кръв и за анемия ама нали накрая всичко било перфектно и айде да си ходиш.

# 678
  • Stara Zagora
Момичета като говорим за раждането, вие ще ползвате ли епидурална. Моето Аг нещо не я харесва според нея има по-голяма вероятност за разкъсване или нещо такова. Аз имам едно секцио и сега май ще пробвам нормално, ако всичко е наред обаче много се чудя за упойка.

# 679
  • На север
Теди, аз съм си казала че на момента ще решавам. Ако стане бързо чудесно. Ако обаче се мъча дълго и да съм решила да е без със сигурност ще си променя решението.

# 680
  • София
И аз искам да раждам нормално. Предния път бях така - без упойка, но във вода. Сложиха ми и окситоцин, та си болеше доста, но мина. Simple Smile
АГ ми е в Тина Киркова и чух, е са махнали ваната, та този път май ще е на сухо, но за упойка не съм мислила още. И аз съм чувала доста противоречиви неща, та сигурно като Woman ще решавам на момента. Все се надявам като е второ, да е по-лесно.

# 681
На мен Марков ми попари идеята за нормално раждане, според него моя док (той му е преподавал) нямало да ме пусне така след секцио. Единствено ако съм се появила в болницата с 4-5 см разкритие и нещата били едва ли не обратими... но, с доктора, при когото раждах миналия път и възнамерявам да раждам и сега не сме коментирали нищо. Той толкова рано не казва какво ще е родоразрешението освен ако не е пределно ясно. Все си мисля, че бих се справила нормално, но с това секцио... Не знам, той ще каже.

Контракциите са горе-долу ок ако са по няколко на ден, не трябва да болят, не трябва да са често. Аз също имам, а пия 3×2 магнерот. Почивка, момичета, не подценявайте ситуацията. Ето, лежа си, пиша и получавам контракция.

# 682
Аз раждах с епидурална, така че ако имате някакви въпроси мога да се опитам да отговоря.

Бордо, как е раждането във вода? Облекчава ли много? Аз много се замислям защото на мен водата ми действа супер релаксиращо, но в болницата където раждах миналия път няма вана.

# 683
И аз не съм си изследвала B12. И хич не съм се трогнала. До миналата седмица нищо не пиех и АГ като разбра: О, трябва витамини и магнезий. Викам, ма аз нямам контракции, не получавам крампи. А тя: то е полезно профилактично, а е добре и за нервната система на бебето. Изписа ми Огестан, което са повечето разни минерали и витамин Д и Е. Магнезий забрави да напише и аз не си купих. Как пък предното дете му няма нищо и без да съм пила витамини, хем че зимата бременеех основно!  Отделно се ядосах като прочетох, че Огестан не се препоръчва при проблеми с щитовидната жлеза заради съдържанието на йод, а тя изобщо не отчете, че съм с Хашимото. Желязо мисля да пия чак ако ми падне хемоглобина, което с миналата бременност се случи чак към края. Въобще, хич не съм им фен на разните хранителни добавки, много съм предубедена, все имам чувството, че не се усвояват като хората и са измислени само като търговски трик.

# 684
и на мен доктора оня ден ми каза да пия магнезий не когато имам крампи и всеки ден 3*1 освен витамините..... е нема как да стане... 2*1 ще е, и без това трябва да си чупя хапчето магнерот че откакто съм бременна от всяко едно хапче(ако ще и с размера на витамин ц да е) ми се гади като тръгна да го пия и на моменти ми се стяга корема от ужас....

# 685
За раждането и друг път съм писала, че щях да с натискам за нормално раждане, но АГ ми каза " Ти хубаво ще се натискаш, ами тез очи?" И сега се настроих за секцио, хем ще се възползвам да ми вържат и тръбите. За секциото ще се натискам за спинална упойка. Хич не искам пълна, заради опит.

# 686
  • София
Аз се надявам да не ми се налага да си искам епидурална. От всичко чуто и изчетено, коментирано с приятелки се настройвам към раждането като към най-положителния завършек на бременността. Всеки ме убеждава как бебето ще се изстреля като по пързалка, как природата си знае нейното. Ще видим де, с широк ханш съм, спортувам, надявам се да е достатъчно. Ако не ще си поискам упойка, няма да се тръшкам.

# 687
  • София
Yakamoz, аз нямам база за сравнение. Simple Smile Честно казано болеше много, но после разбрах, че това се дължи до голяма степен и на окситоцина, който ми сложиха. И все пак издържах. Simple Smile Имах вариант да изляза от водата и да ми сложат упойка, но не се стигна до там. Най-голяма опора, обаче, ми беше мъжът ми - някак много спокойно ми беше, че е с мен, подкрешяше ме, а може би и гледах да се държа заради него. Revolving Hearts

Моята лекарка предния път до последно не искаше да обсъждаме раждането, защото казваше, че има време и тези неща се решават накрая. Но никога не ме е навивала за секцио, просто не смееше да ми обещае че ще е нормално. Дори по време на раждането си имаше едно наум дали ще успея, не знам защо така се съмняваше в мен тази жена, но пък е хубаво, че беше готова да реагира в случай на нужда. Сега е някак по-спокойна - предния път като гледа бебето каза, че може да е по-голямо от предишното (синът ми се роди 3250 гр.) и аз ѝ казах, че предпочитам да не расте прекалено, защото искам пак а раждам нормално и тя - "Ще родиш, защо да не родиш, спокойно."

Аз също предния път тръгнах много полижително настроена, не ме беше страх. Просто знаех, че трябва да се случи и че това е най-доброто за мен и бебето. Тогава правех много йога, ходех пеша, в добра форма бях. Сега се опитвам, но вече с едно дете е по-трудно. Ходя от време на време на една йога за бремемнни и вчера инструкторката каза, че е поканила една бивша акушерка, която в началото на август ще проведе нещо като лекция и практически насоки за естествено раждане. Аз мисля да отида, винаги може да се научи нещо ново. Ако на някой му е интересно, мога да кажа кога и къде ще е. Hands V

# 688
niksana, какво ти е на очите?

# 689
  • Варна
Море! ще се радвам да се засечем, дори да не е при доктора. Една еретична идея ми се върти в главата от много време, но все не намирам време да я споделя с вас, момичета.
Искате ли да си направим среща на групата (докато все още сме сравнително подвижни)?

Разбира се, ясно, че няма да можем да се съберем всички, но поне някаква част? Да пием по бира (който си позволява, а който не - айрян Stuck Out Tongue Closed Eyes ).

Общи условия

Активация на акаунт