Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 824
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Аз ставам до кухнята и пътьом минавам през кенефа, да не хвана да се прецакам с два курса. Иначе бих дошла... въпреки, че среща с непознати, от де да ви знам какви сте откачалки Joy

Нещо друго, което не исках да казвам "на глас", но дали е възможно това ужасно, отвратително, долно, гнусно, противно и нетърпимо гадене и повръщане да ме сполети отново на тоя етап... ? Напоследък вечер леко ми става лошичко, точно както в много ранна бременност....лелеее...

# 691
ЯННА, и аз съм със същото чувство, не искам дори да го казвам на глас, че да не се случи. Опитвам се да прогона всички подобни мисли Simple Smile

# 692
Аз миналият път се рязминах на косъм от секцио, но при индуциране винаги има по-голям риск. При мен болките бяха супер поносими докато не ми се спукаха водите на 4 см разкритие. Тогава си поисках упойката. Сега се надявам да не се стига до индуциране и всичко да протече по-естествено.

Това с таза не го мислете много. Преди години в София една докторка ми каза, че няма да мога да родя с този тесен таз хахаха. Това са глупости, таза се разширява последния месец и дори по време на раждането и после се събира за около месец, два.

Аз също последните дни имам гадене вечер. Даже се бях притеснила да не е знак за раждане.

# 693
Тази епидурална можеше да се слага до един етап от раждането, нали? Хич не съм на ясно.

# 694
И аз в последно време имам по някой и друг следобед, в който си ми е лошо и ми се гади точно както беше 24/7 през пълните първи три месеца. Мразя това състояние и не мога да го сбъркам с друго. Но мисля, че са изолирани случаи и няма да се върне за постоянно.

# 695
Да, трябва да имаш поне 3 или 4см разкритие и мисля, че след 8 вече не слагат защото няма смисъл.

# 696
  • Варна
За среща съм За аз, поне по градове може нещо да се измисли.

За упойките аз ще съм секцио със спинална като предния път.И аз заради проблеми с очите.Иначе са ми минали 9г. от първото секцио и лекаря направо ме пита за нормално, но като обсъдихме очите и се отказа.

Искам да попитам нещо момичетата в чужбина.За моя близка става дума.Интересувам се при вас Биохимичния скрининг включен ли е в това, което ви се полага и ако не е горе-долу каква сума сте заплатили.Предполагам, че няма никоя в Щатите?На близката ми са казали цена около $3000 като е питала по телефона.Там е по-сложно със здравните услуги, съответно всичко е скъпо.Но все пак ми се струва, че това, което са ѝ предложили не е БХС, а е от типа на Пренатест.

# 697
Не знам за щатите, по-скоро може да пита в темата на американските майки. При нас една част се поема от касата, другата се заплаща, към 60 евро. Аз го правих частно и ми излезе към 200.

# 698
На мен в Холандия в 12-та седмица на бременността ми предложиха тест на кръвта, който според това, което аз разбрах, си е бхс (без ехограф), струва 175евро. Предлагат го от няколко години насам, не повече от 5, и не е включено в здравната застраховка.
Според моя позната обаче, този тест е тип Пренатест, т.е изследват днк-то на теб и на бебето и казват, ако нещо не е наред.
Коя от двете не е разбрала правилно не мога да кажа, но на мен това ми обясниха - изследва се основно за синдром на Даун,като натъртиха на него може би защото е най- често срещан.
Пс. Аз съм от декемврийките, но ви чета и следя редовно. Леко бременеене 🤗

# 699
Аз отидох с 8 см.разкритие и ми включиха окситоцин..ами кофти беше.И да ви кажа почвам да се спичам отсега аз...

# 700
Защо ти включиха окситоцин на 8 см? При мен от окситоцина бебето започна да страда и ми го спряха веднага, чакаха няколко часа, вече нямам много спомени. При мен проблема беше, че в един момент контракциите спряха.

# 701
niksana, какво ти е на очите?
Високи диоптри -4.30 и -5.00

# 702
  • Стара Загора
Всъщност, дали са 4 или 2 диоптъра, важното е очните дъна да са здрави. За да се препоръча секцио, задължително се минава през очен лекар, който да установи, че е по-добре да не се напъваш. Не го решава АГ-то според едните диоптри.

# 703
Да, съгласна. Имам диоптри и аз, но очният ми каза, че те не са проблем за естествено раждане. Повишеното ми очно налягане и изтънената ретина на едно око обаче - да Sad

# 704
  • София
И аз подкрепям това за очите. Hands V Аз съм с малък диоптер и лек астигматизъм. Ходих на очен лекар, провери ми налягането и ми даде документ, че мога да раждам нормално. Една приятелка пък е с доста голям диоптер и също роди естествено.

Общи условия

Активация на акаунт