Оставяте ли бебето/детето при бабите?

• 28 391
  • 329
  •   1
Отговори
# 270
  • някъде в орбита...
И аз не мога да си обясня защо трябва да се изживяваме като майки- героини и да се тупаме в гърдите, че никой не ни помага.
Никой не се тупа. За някои хора просто това е реалността. Няма геройство в родителстването. Никой не прави нещо свръх-човешко. Има различни обстоятелства, и различни характери.

Аз не спах 3 години с второто ми дете.
Ти ще си ми тихата утеха, че има край и на това, явно Grin

the wishmaster, завист ме гори, шъ знайш Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 271
По-скоро, от безкрайно милият ми и сговорчив характер. Няма да забравя как ме нареди дъщеря ми като беше 4-5-годишна. В градинката си говорят група хлапета кое от какво се страхува. Аз блея на пейката. Блеенето ми беше прекратено внезапно от Нейно Малолетно Кифленство, която на максимално възможните децибели изцепи "А, аз не се страхувам от нищо. Мама е толкова ЗЛА, че ако някой се опита да ми направи нещо, тя ще го смачка." След тази безценна реклама, аз само се сгърчих на пейката и се правех, че не съм с това дете.

НСЧ, да, на твое място и аз бих била така. Аз все пак 20% от времето се явявам в офиса, да си взема дозата социализация.

# 272
Божке, мойто заспива вечер в 22:30 и става в 6:30. Ако някой не я вземе поне веднъж месечно, ще изкукуригаме с баща и от недоспиване. 
Нашата е така, лятото при нас се стъмнява към 22ч., съответно тя преди това не може да заспи; сутринта още от 5ч. започва да изгравя слънцето, и тя в 6.30ч вече е будна. Тъй като през нощта по някое време я вземам при нас, защото аз не мога да я приспивам, обикаляйки цялята стая по тъмотиите, от 6ч почва да се катери по нас, така че и да си умрял, ще се събудиш.

# 273
Нашето лягаше в 24 ч. и ставаше в 12 ч., перфектно ми беше, аз съм нощна птица...
Ако беше някое ранобудно щеше да стои повече при бабите Joy
НСЧ, да, на твое място и аз бих била така. Аз все пак 20% от времето се явявам в офиса, да си взема дозата социализация.
Дозата си я взимам с приятели.
Но сега като се замислих, 15 г. съм работила заедно с мъжа ми и пак никога не съм изпитвала нужда да остана сама. Така че може би не само обстоятелствата са причина, но и характер, усещания.

# 274
  • София
Аз ще откача централно, ако от време на време не остана сама, макар и за малко. Без мъж, без дете.
Благодарна съм, че вече не пътувам толкова Simple Smile Казвам си "заминавам, че да си почина малко от вас", а после като ми се налага само по вайбър да ги чувам... и ми се е ревало.

# 275
Аз блея на пейката. Блеенето ми беше прекратено внезапно от Нейно Малолетно Кифленство, която на максимално възможните децибели изцепи "А, аз не се страхувам от нищо. Мама е толкова ЗЛА, че ако някой се опита да ми направи нещо, тя ще го смачка."

Joy

По този повод да разкажа и аз - когато дъщеря ми изгледа за пръв път този клип каза: "Тази кака прилича на мама, когато се кара" Joy Joy Joy

https://www.youtube.com/watch?v=CziHrYYSyPc

# 276
Майка ми би взела синът ми на драго сърце. Детето има режим и нощем няма проблем с него. Но честно казано, не смея да ѝ кажа " я го вземи за малко, че да се оправя у дома, подредя или нещо друго". Просто ми звучи някак не на място. Оставяла съм го, когато много съм имала нужда, но някак не мога да се отпусна и да ѝ го ставам. На две пресечки е от вкъщи, детето се разтапя като е с нея , но тя просто е толкова всеотдайна, че това ще я натовари повече. През седмицата сме доста често заедно навън, защото аз не излизам с други майки..

# 277
  • София
Въообще не казвам вземи го да чистя и подредя, казвам: искате ли да прекарате време заедно с него?

# 278
Мисля, че тези които си гледат абсолютно само децата , просто са извадили късмет и техните деца не са били трудни деца, от дете до дете си има много голяма разлика. Нека на тези майки да им се беше паднало по някое, с което до 13ч на обяд не могат до тоалетна да отидат и зъбите да си измият например всеки ден и да видим пак ли ще държат да са толкова самостоятелни.

Не се издържа, но понякога никой не те пита. То не е само до желанието да го оставиш, а и до възможността това да се случи.

# 279
Въообще не казвам вземи го да чистя и подредя, казвам: искате ли да прекарате време заедно с него?
Те са почти всеки ден заедно. В повечето случаи имам нужда да го оставя, за да оправя у дома. Случвало ми се е да го оставя, когато ме съм била в града или на някой концерт.

# 280
Моите роднини смятат, че не е трябвало да раждам деца, след като не мога да ги гледам абсолютно сама 24/7 . Свекървата ги гледа, за да мога да ходя на работа, но за почивка или друг лукс не мога и да си помисля.

# 281
Моите роднини смятат, че не е трябвало да раждам деца, след като не мога да ги гледам абсолютно сама 24/7 . Свекървата ги гледа, за да мога да ходя на работа, но за почивка или друг лукс не мога и да си помисля.

Това е ужасно,  но знам,  че има такива роднини,  имам живи примери наоколо.
Само те губят,  бъди сигурна

# 282
Мисля, че тези които си гледат абсолютно само децата , просто са извадили късмет и техните деца не са били трудни деца, от дете до дете си има много голяма разлика. Нека на тези майки да им се беше паднало по някое, с което до 13ч на обяд не могат до тоалетна да отидат и зъбите да си измият например всеки ден и да видим пак ли ще държат да са толкова самостоятелни.

Не се издържа, но понякога никой не те пита. То не е само до желанието да го оставиш, а и до възможността това да се случи.
Когато няма как и кой разбирам, но има някой момичета само от това, че е свекърва примерно няма да й го дадът и ще се пекат сами на огъня. 😊

# 283

Когато няма как и кой разбирам, но има някой момичета само от това, че е свекърва примерно няма да й го дадът и ще се пекат сами на огъня. 😊

САМО от това, че е свекърва не вярвам да има много, които няма да си дадат детето. Такива не го дават и на собствените си майки, така че доводът със свекървата не е много верен. Просто има хора, които не се чувстват спокойни да си оставят детето при други хора и предпочитат "сами да се пекат на огъня". Виж ако свекървата не го гледа както трябва вече е друго. В много от случаите сигурно това е причината, но е удобно извинение "ми аз съм свекърва, снахата не ме обича и затова не ми дава внучето" вместо да се замислиш дали не бъркаш някъде и дали като ти поверят детето отговаряш на очакванията на снахата Hands V

# 284
Ами най-хубавото е, че децата ми порастват и става все по-леко. Моят мъж работи на смени -вечер до късно, събота и неделя. Аз през седмицата и все се въртим за да има кой да е с децата, аз говоря да отидем някъде двамата без деца -на театър, на ресторант, на кратка почивка.
По отношение на роднините -те не са длъжни да ми гледат децата, но аз не съм длъжна да ги обичам и да се интересувам от тях.

Общи условия

Активация на акаунт