2. Първият ми спомен... Една огромна бяла хризантема, по-висока от мен... Просто аз съм била половин метър от земята...
3. Прякорът „розовото прасенце”, лепнат от съучениците ми в трети клас... още мразя розовия цвят заради него...
4. Шестнайсети рожден ден... Русия, криза, магазините празни... Аз горда от красивата годишнина, очаквам страхотни подаръци. Майка ми ме изненадва с невероятно красиво колие-конче... После оцених колко е било красиво. А тогава ми се стори малко и невзрачно за такъв празник. Едва когато разбрах колко дни е обикаляла из празните магазини, за да намери поне нещо... Прости ми, майчице...
5. Пирогов, реанимация... Баба ми си отива... Изборът е бил неин, но това е първият ми сблъсък със смъртта на близък човек, ужасът от невъзможността да промениш случващото се...
6. Другата ми баба... Колко лета изкарах при нея на село – имах може би най-щастливото детство. Искрящите й очи, никога не униваше тази жена. И след инсулта – угаснали, мътни... не ме помнеше накрая, може би не помнеше и себе си дори...
7. Лято... същото село, играем с брат ми и братовчедките на стражари и апаши... брат ми, по-голям от нас, ни примамва и заключва в бараката с инструментите... писъци, страшки... а после дядо ни гони всичките с коприва в ръка...
8. Смъртта на съученичка, последната година от гимназията... Вината, че не съм я разбрала, че не съм намерила пътя към душата й, за да й помогна...
9. Университета, зората на демокрацията... Изпаднах от своя курс, къде от липса на пари, къде от мързел, записах чак на другата година. Тогава се запознах с най-добрия човек на този свят. Вече единайсет години ми е най-близката приятелка. Благодаря на Бог, че те срещнах...
10. Първата голяма любов, първи секс... В палатка насред гората... Хем ми е гот, хем ме е страх... От това романтична връзка не стана, но пък спечелих страхотен приятел, да ми е жив и здрав...
11. Четвъртък следобед, аз влюбена и щастлива след поредното „Обичам те, искам дете от теб”... Неделя следобед... Телефонът звъни: „Виждам се с друга, с нея ми е по-добре... Сбогом...” Животът свърши, само да намеря сили да си резна вените... ето още една чашка и ще успея, и още една, и още... И тя, най-добрата ми приятелка, разбива вратата, за да влезе, и часовете говорене, и виене от болка, страшна болка... прегръща ме, успокоява ме, крещи ми – само и само да ме измъкне...
12. Първа среща с Него – прекрасни шоколадови очи, най-слънчевата усмивка... С упоение разказваше за семейството си, а на мен ми се късаше сърцето... Оттеглих се...
13. И преди две години отново Той, телефонен разговор: „Имам нужда от приятел, ела да пием кафе”... И това в момент, в който моят живот беше загубил смисъла си...
14. Двете чертички на теста... И най-щастливите очи насреща... Ще имаме дете...
15. Първият плач на Енчо... Боже, колко е малък и беззащитен... как да го гушна, ами ако го счупя???
16. Джипито и страшната диагноза ... безкрайните часове до прегледа от специалист... не мога да спя, все ме е страх, че щом заспя – и сърчицето му ще спре... слава Богу, грешна диагноза, благодаря ти, Господи
17. Сватбата ми... пръстени, шампанско, първи танц на младоженците (никога не съм се чувствала толкова лека и ефирна...), наздравици, танц с баща ми, пълните му със сълзи очи и най-нежната прегръдка, с която ме е дарявал досега... майка ми, суетяща се около мен от сутринта и гордостта в погледа й, когато ми слага воала... в нейните очи аз винаги ще си остана най-красивото дете...
18. Тази сутрин, недоспала, сънена, жадуваща единствено за чаша кафе, се събуждам – и виждам две прекрасни усмивки... Ето затова си заслужава да изживея и днешния ден, и утрешния, и ...