Отговори
# 165
  • Бургас
Може би просто ще имаш ановулаторен цикъл, затова дебелината на ендометриума е малка или пък липсва напълно.
Момичета, днес усещам много леко напрежение някъде там отвътре, не мога да преценя къде. 8 ден след първата менструация ми е и са минали 40ина дни от конизацията. В никакъв случай не е болка или нещо такова, но усещам леко напрежение някак. Случвало ли се е на някоя от вас? И възможно ли е причината да е, че зачочнах пак да вдигам и нося малката? При мен изрязаният конус е доста голям около 3 см.

# 166
Много съм притеснена. Излезе ми резултатът от течно базирана цитонамазка. Незадоволителна е пробата с малко клетки и много левкоцити и кръв. Вземана е на 12ден от цикъла. Дали тази кръв означава, че раничката кърви? Не ме погледна и на колпоскоп. Ще ходя при друг лекар, но не знам дали ще успея да запиша скорошен час при по-известните.
Някой с впечатления от д-р Васил Ботев? Работи в онкото в Младост и преглежда и в  Fihealth.

Аз съм оперирана преди 10 г. Винаги, когато ми вземат цито кърви, а резултатите са добри. През тези години, след като се успокоиха нещата,  все ходех на цито с направление (въпрос на възможности). Тази година реших, че е крайно време да отида при онкогинеколог. Е, разликата е огромна - преглед, цито, колпоскоп, апаратура, всичко на ниво. Разбира се, първо трябва да намерите правилният лекар.

# 167

Дъждовно време сподели от кой лекар си останала доволна ?

# 168
Варна, проф. Явор Корновски

# 169
Здравейте,
Имам следния колпоскопски резултат: има отбелязано едно малко кръгче, на което пише ZN. Някой знае ли какво означава това?

# 170
  • вкъщи
Дами , някоя от вас , която е имала киста на яйчника имала ли е симптоми като тежък запек и често уриниране-говоря за позиви буквално през 15 минути, и това месеци наред, не е нещо временно. Дори и да не пия вода, пак е същото. Запека не се повлиява от нищо, храня се предимно с плодове и зеленчуци, нищо запичащо не ям.

# 171
 Преди месец имах киста на яйчника. Симптомите ми бяха болка и тежест. Мен ме лекуваха в болница. При теб може да има и възпаление, цистит или друга инфекция.  Трябва да си обърнеш внимание. Направи изследване на урина. Нека те види Аг и/или нефролог. Или поне при ЛЛ отиди за консултация. Нито честото уриниране, нито запека  са за подценяване.  За запека- по-скоро имаш нужда от пълноценно хранене. Само на плодове и зеленчуци не е добра идея.  Лекувала съм хроничен запек в тинейджърска възраст и ми препоръчваха задължително месо, бобови култури и многозърнест хляб. Добре е да ти се дадат насоки за храненето от специалист.

# 172
Здравейте,
Може ли някоя от вас с точност да ми каже каква е разликата между:
1. Пап IIIA
2. Пап IIIB
3. Пап IIID

Благодаря

# 173
Здравейте,
1. Пап IIIA -
Дисплазия -Неясен резултат    
ЦИн -Неясен резултат    
Бетесда  Атипични клетки в покривния епител с неуточнено значние (ASCUS). Голям процент от тези случаи имат по-тежки поражения (LGSIL или HGSIL). Атипични клетки в жлезистия епител с неуточнено значение (AGUS).

2. Пап IIIB
  Дисплазия - Лека дисплазия
  Цин -   I    
Бетесда- Ниска степен на поражение на покривния епител (LGSIL). Клетъчни промени, дължащи се на човешкия папиломен вирус (HPV) обикновено се класифицират най-малко като LGSIL.

3. Пап IIID
Среднотежка дисплазия    
Цин II    
Бетесда-Висока степен на поражение на покривния епител (HGSIL).

Благодаря

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%90%D0%9F_%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82

# 174
Здравейте,
1. Пап IIIA
2. Пап IIIB
3. Пап IIID

Благодаря
Това го бях видяла някъде и го снимах. Не знам дали се вижда добре. А това D един гинеколог ми беше казал, че е нещо побългарено- май от дискариоза идва Д- то, защото едно време преди 20- 30 г.са пишели на намазките само група, без обяснение, а когато имало недобри клетки- само тогава пишели допълнително " дискариоза"

# 175
  • София
Аз влизам с един странен въпрос... Знаете, че ми правиха конизация, преди това имах и кондиломи, които друг лекар ми гори. Похвалих ви се че контролата за ЧПВ беше отрицателна.
Днес забелязах, че ми се е появил малък кондилом пак външен и направо се шокирах... При положение, че пробата от шийката беше отрицателна бе подозирах че е възможно... Ще ходя тези дни на лекар пак, но се чудя колко ли време си стои (преди уж бяха махнати напълно) дали е от тогава или е нов... Настинах мин седмица и бях доста зле още съм на АБ та се чудя дали е от това.
Та на някой появявали ли са му се повторно тия гадини, че много ме е страх да не се зарази и навътре (практикувам пълно въздържание от лечението)? Тъкмо си мислех, че ще си живея спокойно Sad

# 176
  • Бургас
моето мнение знаете какво е- няма излекуване , има само потискане с имунитета.....антибиотика дава добра почва да падне имунитета и да избие вируса.

# 177
  • София
С остър отит предпочетох да се лекувам, а не да се гътна, но все пак благодаря за коментара.

# 178
За жалост, точно това е характерно за кондиломите - могат да се появяват отново и отново...  Ти всички щамове на ЧПВ ли изследва или само високорисковите?
 Това с АБ не мисля,че е актуално за всички случаи. Все пак има състояния , в които е наложителен.

# 179
  • Бургас
Трябва имуностимуланти, това е....ест че не може понякога да не се използват.

Общи условия

Активация на акаунт