Отговори
# 360
  • София
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате къде в София, освен в Геника, може да се направи пълно изследване за ЧПВ. Струва ми се, че не може в столицата на страната да има само една лаборатория, в която да се извършва качествено това изследване.
Някой ходил ли е в Националната лаборатория "Херпесни и онкогенни вируси" на бул. Столетов? Проверих на сайта на Национална генетична лаборатория, но няма данни да извършват изследване на ЧПВ.

Медико--диагностична лаборатория "К-ЛАБ" Ситняково 39а. Последния път Ганчева ми прави изследването там.Преди това съм правила и в Геника.И на двете места резултатът беше един и същ-не се открива HPV

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 08:55 от bonibon :)

# 361
Здравейте!Онзи ден пуснах микробиология и това са резултатите:
Влагалищен секрет чистота 3:сегментоядрени левкоцити.много десквамирани плоски епителни клетки.единични лактобацили.изобилна и разнообразна бактериална флора.
На лекар съм след седмица и ще бъда благодарна на по-запознатите от мен,които могат да дадат мнение относно резултата☺

# 362
Desita аз не мога да ти помогна до сега на микробиология само гъби съм имала.  Може би някоя друга от момичета тук . Аз да ви кажа , че втори изследвания пуснах 3 месеца след първите на които получих добър  резултат и тези също показват първа група. Simple Smile Така , че следващата цито ще направя живи и здрави след бременост . Попитах я за това което ми е правила и тя ми обясни,че резултатите наистина излизаха лошо , но на колпоскопията видимо резултата не е бил така лош . Провела е деструктивно лечение  чрез диатермичен ток  и е почистила зоната . Поне така я  разбрах понеже по телефона я питах . Но конизация не ми е правена . Simple Smile Успех на всички. 

# 363
Здравейте!Онзи ден пуснах микробиология и това са резултатите:
Влагалищен секрет чистота 3:сегментоядрени левкоцити.много десквамирани плоски епителни клетки.единични лактобацили.изобилна и разнообразна бактериална флора.
На лекар съм след седмица и ще бъда благодарна на по-запознатите от мен,които могат да дадат мнение относно резултата☺

Тази микробиология се прави на стъкло и се гледа под микроскоп. Тя не дава изолиран патоген. За мен не е достатъчно информативна за състоянието. Не знам защо лекаря е поискал такава. С направление ли отиде на преглед, имаш ли оплаквания или само профилактика? Такъв резултат може да се даде и с цитонамазка.

monikrisi, браво за перфектния резултат.
Това, за което стана въпрос при включването ти в темата е , че няма материал, на базата, на който да е изляъл Са in sito. При деструкцията не се взима тъкан за хистология, а се разрушава видимо променената/притеснителната/ поразената, за да може на нейно място да се образува нова, здрава такава.

# 364
Ами направена ми е биопсия и резултата от хистологията ми пише куп неща и най отдолу така да го написали . Тя веднага след биопсията ми го направи , а резултата 2 седмици по късно излезна и ми каза, че точно на време съм отишла и Добре, че по рано е решила да рискува с това.  Не знам аз като отидох при нея бях отчаяна и реших на 100 % да и се доверя и се радвам, че го направих . качвам снимка ако някоя успее нещо да разчете.  това ми беше резултата от течно базирана която правих в геника.  Предишната цито я правих в Щерев и ми излезна 3б.    Това са новите две . Нз за мен е важно че се оправих защото тази мисъл ме беше побъркала.  Сега да ви кажа ме е страх да имам нормален полов живот . Някой по горе беше писал за сладкото от бъз аз също си бях взела да ям по една лъжица.  После и сироп си бях взела полезно е. Успех момичета само вярвайте че ще се оправите за жалост тия доктори 😑 на мен в Щерев почти по телефона ми то казаха че съм болна от рак, а като поисках да си взема резултатите не ми ги даваха накрая ми ги принтирахана лист половината беше изрязан и накъде нямаше печат или подпис. А лекарката ми там когато ми взема пробата за цитото доста ме заболя което за пръв път ми се случи и като пъхна вагиналния ехограф и го изкара беше целия в кръв тогава я попитах нормално ли е понеже за пръв път ми се случва тя каза Да, а всъщност не е .

# 365
Моникриси, искаш да кажеш, че течната цитология в Геника е била пап 3а със съмнение за цин 1, а на биопсията си излязла Ка ин ситу Shocked
Мале, съвсем се шашнах  Sad

Момичета, при лазерна деструкция и криотерапия как се разбира дали е изгорено/замразено до здрава тъкан?

# 366

Момичета, при лазерна деструкция и криотерапия как се разбира дали е изгорено/замразено до здрава тъкан?

Еми как..никак,отгоре повърхноста се изчиства, заглажда, а от долу бог знае какво има и какво работи... Няма как да се изследва, защото не е рязано, тоест няма материал за изследване, цитонамазките може да дават прекрасен резултат, и ако има нещо което не е изчистено в дълбочина в един прекрасен момент ще даде пак отклонение, за това при биопсия и резултат със CIN сериозните лекари прибягват до някой от методите на конизация, за да се изследва изрязаното и в дълбочина и да няма изненади за в бъдеще!

# 367
Тази микробиология се прави на стъкло и се гледа под микроскоп. Тя не дава изолиран патоген. За мен не е достатъчно информативна за състоянието. Не знам защо лекаря е поискал такава. С направление ли отиде на преглед, имаш ли оплаквания или само профилактика? Такъв резултат може да се даде и с цитонамазка.

А каква микробиология е хубаво да се направи?

# 368
Микробиология с посявка, при която се изолира патогенен микроорганизъм, за да се лекува с точни медикаменти.
 Мони, ще разгледам поста ти по-обширно, но не бях разбрала , че имаш биопсия и затова беше коментара ми.

# 369
При наличие на дисплазия 2-3 степен и наличие на Цин,  се прави конизация и пр  абразио за да се види какво се случва в дълбочина и навътре в канала и  в матката. След конизацията, доктора чака хистология за да види дали са чисти ръбовете и  дали е рязано до чисто. Доктора не е рентген и след, като е изгорил тъканта, не може да бъде сигурен какво се е случило навътре.
Звучи ми много несериозно това горене, замразяване или по неинвазивните манипулации.

# 370
Ами то в интернет ясно са написани всички стъпки за коя какво се прави . На теб ти звучат всякакви други опити несериозни , за мен пък всеки един опит които след това е успешен и не остава някакви травми е добре дошъл.  Аз лично бях готова ако иска и конизация да ми прави и се радвам , че се намери друг вариант който е успешен . Стискам палци на всяка една само хубави резултати и повече никога да не минаваме през този път . За мен тези 3 месеца бяха като години.   Естествено хубаво е и на добър лекар да попаднеш , защото наистина има и такива които искам само парите да ти вземат . За втори път ще вмъкна името на болница Щерев моя приятелка също ходеше там . На нея също и излезнаха резултатите като мойте направила си е колпоскопията даже там аз не рискувах . И доктора и казал че до 2 -3 години вече ще се е развил рака . Тя естествено отиде на второ мнение и се оказало ме само раничка имала обгорена и е и вече 5 години минаха няма проблем нито пък рак . Такива доктори са за убиване.  Защото самата новина така действа на психиката на човек.

# 371
Мислех да не коментирам случая, защото явно не се търси съвет, обаче съвестта ми ме кара да го направя. Макар и Мони да ме послуша и да се върне и да каже Ето в грешка си, по-добре да съм го написала. А именно: вземи си всички резултати и направи консултация с онкогинеколог. На мнението на другите момичета съм, макар и да не сме лекари, сме загрижени за всеки,който се включи в темата, защото вървим по един и същи същия път, с еднакви страхове . Лекаря според мен е прибързал с третирането. Няма как да е сигурен, какво точно е деструктирал и колко е останало в дълбочина. Затова се прави конизация , след която се прави хистологично изследване на абсолютно цялото парче отрязана тъкан , защото е важно - резекционните линии трябва да са чисти. Ca in situ е най-сериозната степен на дисплазия и е предраково състояние, но на клетъчно е канцероза. Извинявам се за прямотата, но това е , което мисля.

Последна редакция: сб, 11 авг 2018, 16:10 от Marsia_K

# 372
Аз приемам и вашите съвети на същото мнение съм и аз с вас. Просто казвам как е процедирано при мен . Надявам се наистина да съм здрава както показват и изследванията  и съща така се надявам да не е грешка . Simple Smile Не ме разбирай погрешно . Уважавам на всеки мнението

# 373
Аз пак да ви питам. Значи цитонамазка заеднонсъс скрининга, която щяла да покаже дали има цин. И наистина в резултатите на момичетата видях HPV/лека дисплазия/ЦИН примерно като.резултат от цитологията. По това, което тя ми каза, обмисля да кръцне полипа в амбулаторни условия и да лекува раничката.
Лекарката, която ми го откри пък каза да се махне полипа с упойка, евентуално с хистероскопия и да се направи абразио на канала. И сега се чудя не е ли това по-точният вариант. Все пак хистологията е над всичко. Че така на седмица по лъжичка, не знам къде ще му излезне краят.

Аз мисля, че може в случая на МониКриси да не е било са ин ситу, а другото да е било вярното. Не мисля, че някой лекар при такава диагноза ще си играе на горелка.

# 374
monikrisi , следи си цитонамазките и  при повишаване на групата действай. Докато бях в  болницата е факт че имаше момичета, които са неглижирали  3- та група, минало е години и  вече нещата не бяха за конизация а за хистеректомия и допълнително лечение да не изпадам в подробности. Ужаса тогава е голям Sad . Важно е да се  действа навреме а не след време.

Анонимна да, хистологията дава точния резултат и какво е положението в канала на матката и вътре в нея. Дали има Карцином ин ситу.

Общи условия

Активация на акаунт