Отговори
# 390
Аз също съм против горенето на ранички.  След едно такова горене се замаскираха нещата и от 2 ра група изведнъж 3Б. Последва биопсия - Цин 3 и ка ин ситу. Много е важен лекаря.  Ако не я бях сменила, не знам докъде щях да се докарам.

А кой лекар откри проблема?
Тъй като имах оплаквания и лекарката при която ходих казваше възпаление, изписваше глобули, обаче проблема си оставаше, смених лекаря. Той ми пусна ново цито, което излезе 3 Б. Последва колпоскоп с три бели участъка и биопсия.  Резултат цин 3 и конизация.

Интересува ме името на лекаря, ако е в София.😊
Не е в София. В провинцията.Blush

# 391
Раничка се гори след биопсия, именно за да е наясно лекарят точно какво гори, другото си е лудост. Лудост е да се прави и конизация без биопсия....

# 392
  • Sofia
Добре де, нещо не разбирам.
Аз бях с "раничка", няколко пъти група  2В/C и два нискорискови ЧПВ. Гинеколожката реши да ми третира раниката със Solcoderm и Silaut+Isoprinosin. Сега започвам да се вкарвам във филми, нима е трябвало да искам биопсия?

# 393
Димитров каза, че преди да гори трябва да знае -какво ще гори.... Затова се взема биопсия - да видят колко е дълбоко и какво е

# 394
Не, не е трябвало в случай , че си спокойна с лекаря и му вярваш. Вчера се писа , че се гледа цялата картина- възраст, цитонамакза, колпоскоп, оплаквания, раждания  и т.н. Медицината не е точна наука и всеки пациент е отделен случай. Не е лудост да се слуша лекаря. Hands V

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 20:54 от Marsia_K

# 395
  • Sofia
Благодаря за бързите отговори.
От тогава цитонамазките са ми добри. Но сега като ви чета ме хвърлихте в размисъл дали не е останало нещо отдолу под здравата тъкан, което не се вижда. Успокоявам се с това, че ЧПВ-тата, които засякохме не са високорискови и това лечение да е било достатъчно.

# 396
Раничка се гори след биопсия, именно за да е наясно лекарят точно какво гори, другото си е лудост. Лудост е да се прави и конизация без биопсия....

Лудост, но го правят. Sad

# 397
След две раждания ми гориха раничката 3 пъти. Последния път - онкогинеколог, един от прехвалените. Никаква биопсия, никакви изследвания. Около 8 г. след това стигнах до конизация, без биопсия. Имайки предвид годините, ражданията, резултата от цитото и шокът, в който се намирах, се съгласих на конизация, която да бъде с диагностична и лечебна цел. Беше скалпелна, доста рязано и шито и много подробно изследван материал - по части, с описани размери и находки. Тъй че всеки случай си е индивидуален. Късмет на всички!

# 398
Здравейте момичета! Нова съм тук и от няколко дни следя темата. Исках да споделя моят проблем. Отидох на гинеколог за профилактичен преглед, взеха ми проба за цитонамазка и още веднага лекарката ми каза, че имам много възпалена шийка, защото още при прегледа прокървих от там.. Изписаха ми Макмирор - вагинални свещички и след лечението да ида на вторичен преглед. Резултата от цитонамазката се оказа 2-ра група. Качвам снимка.
При втория преглед гинеколога ми каза, че шийката продължава да е възпалена и не се е поддала на лечението от свещичките. Сега пуснахме втора цитонамазка, като пак по същия начин, при взимането на пробата - отново кървене. Нейното мнение е, че трябва да ида на биопсия, защото там се виждало най - добре всичко. Много ми е объркано, понеже чета, че преди биопсията се ходи на колпоскопия и чак тогава ако е нужно се прави биопсия.. Мили дами, някоя от вас имала ли е такова възпаление? Явно само с резултат от цитонамазка не може да се определи от къде идва тази възпалителна реакция.

# 399
  • София
Отиди на преглед при друг лекар, за предпочитане онкогинеколог, който да ти вземе микробиология, а не хиляда цитонамазки и да ти направи колпоскопия. От там ще стане ясно дали имаш нужда от биопсия или други изследвания.
Възпалението може да е от много неща. Пише, че нямаш изменени клетки.

# 400
  • София
Нищо лошо няма в резултата.
Микробиология правена ли е?

# 401
Не, нищо друго не съм правила освен 2 цитонамазки.. като все още чакам резултата от втората Simple Smile

# 402
Аз винаги с цито съм си пускала и микробиология . Много гинеколози я пропускат , а Може просто някое възпаление да има . Тя шийката е много възпалена, а така с две в кратък период още повече я. Пусни си една микробиология и пиши да кажеш какъв е резултата.  Стискам палци да е някакво леко възпаление .

# 403
Никога не съм си пускала такива изследвания.. Извинявам се за невежеството, не съм запозната. По принцип всеки гинеколог ли може да ги направи или както каза момичето по-горе, трябва да ида на онкогинеколог? В някаква специална лаборатория ли се правят? Или навсякъде могат да се пуснат?

# 404
Микробиологично изследване на влагалищен и цервикален секрет се прави във всяка по-голяма лаборатория. Материалът се взема от лекар АГ с едни тампони на пръчица, които се поставят в епруветка със специална среда и между две стъкълца, и после се занася в лабораторията. Всеки гинеколог може да вземе материала за това изследване. Ролята на изследването е да отговори на въпроса какви микроорганизми са причинители на възпалението, и на какви антибиотици са чувствителни тези причинители (т.нар. антибиограма).  По този начин лекарят знае кое лекарство ще подейства, и не предписва на сляпо. Може да се наложи и да се пие  лекарство, не само да се слагат глобули. В твоя случай глобулите може да не са били ефективни срещу причинителя, или да са били в недостатъчна доза.

Общи условия

Активация на акаунт