Отговори
# 480
Не съм сигурна за всички методи, който използва той, според мен зависи и при всеки пациент се избира различен метод на работа спрямо множество обстоятелства. Но той е изключителен специалист и човек, каквото препоръча той - това е, вярвам му безрезервно.
Ето тук може да прочетеш повече за него: линк  . Неговата насока е специално превенция и онкогинекология.

# 481
Момичета, при бактериална вагиноза може ли да се прави абразио и пррмахване на полипи или трябва да се излекува преди това напълно? Така се надявах след този цикъл поне хистология да имам, а сега излиза, че може да се забавят нещата, а от друга страна течно базираната излезна с CIN и HPV, като имам високорисков/и, ама не знам кои. 
Групата е 3А, което може да е и от възпаленията, ама може и да е ин ситу по принцип. Демек една такава незаключителна.Искам да ме упоят, да ми махнат гигантския полип, да вземат биопсия от раничката и абразио от канала и да знам какво точно се случва с мен Sad

Карагьозов, доколкото знам работи с лазер предимно. Със сигурност може и другите, просто доста жени срещнах из темите с лазерни интервенции при него.

# 482
Анонимна, какъв цин ти пише на цитонамазката?
И аз съм с 3а и се надявам че случаите с тази група и КиС са по-скоро изключения.

Аз бях спряла да следя темата, защото ми действаше ужасно депресиращо и май пак ще спра  Tired

# 483
  • София
А прави ли се LEEP ( с лазер) при CIN 3 или само при CIN 1 и 2?

# 484
  • София
При Цин 3 сякаш повече скалпелни конизации правят, но няма как да отговори някой освен лекар със сигурност. Според мен се консултирай с оше някого за 2ро мнение и така прецени.

Дъждец, подобно аз прописах като отмина големия зор при мен. Simple Smile

# 485
  • Бургас
На мен ми направиха лийп, но защото бяха само два микроучастъка. Иначе после и на хистологията пишеше така, цин1-2, 2микроучастъка цин 3, чисти резекционни линии

# 486
  • София
Как е възможно за 7 месеца да стане  Cin 3,  недоумявам...

# 487
  • София
Последната ти контрола каква беше? Имаш ли нещо правено преди това?

# 488
monikrisи,Meredith_Grey, , Bria, Анонимен, пейдж благодаря ви за подкрепата и положителните мисли! Дано не пропускам някой Hug

Чух се с лекарката , защото нямам време да отида за резултата:
2-ра група
Адекватна за оценка.
Епителни клетки в норма
Нормална влагалищна флора
Еритроцити (защото прокървих при вземането на материала, а и бях само 2 дни след цикъл)
Според лекарката всичко е нормално и няма за какво да се притеснявам.

the doors, пожелавам ти всичко да е наред на контролата. Hug

Анонимен, същия резултат имах и аз от Геника. Този цин не е цин-а , който може да отговаря на такъв от биопсия. При мен също го имаше, но на биопсията излезе полип, а на тази след летза - ектропион и цервицит. Предполагам, че може и да се е отразила студената коагулация, която направих след първата биопсия. Но факт е , че единствената висока цитонамазка , която съм имала е от Геника.  Контролата ѝ също беше високичка -2С, пак там.  
 Да, може да е от възпалението, дължащо се на БВ. В момента БВ може да прави цялата 'каша'. Лекувай я, подсили се с имуностимуланти. Не мисли лоши неща! Всичко ще се оправи!
 Единия ми лекар казваше да не го мисля HPV, защото масово се заразяваме още при първия контакт. Затова най-важна е профилактиката. Ако тя е редовна няма да се стигне до нищо страшно, още по-малко фатално.

Дъждец, последните няколко дни е депресираща темата, иначе е по-скоро оптимистична и много информативна. Аз си я обичам, де и може да съм пристрастна Blush

Cherry^Blossom, честито! Лека и безпроблемна Б и до пухкав финал Hug

Само хубави резултати ви пожелавам, момичета!
Извинявам се за дългия пост Flowers Bouquet

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 13:22 от Marsia_K

# 489
Благодаря, Марсиа, радвам се, че ти е добра цитонамазката и всичко е наред. : ))

Надали ще се окаже така добре, защото имам койлоцити и други кофти неща, но хубавите ти думи ме накараха поне една идея по- добре да се чувствам. Всички сте много мили, то си личи по начина на писане човекът. Аз с моята склонност да анализирам, все се отнасям нанякъде - примерно защо на добрите хора се случват недобри неща. Може би добрите и по- чувствителни хора реагират повече на стреса и от там. Трябва да се научим да си пазим духа и съзнанието, а от там и тялото. Flowers Hibiscus

Denizara, може би ако е в микроучастък цин 3, може и с лийп/летз. Доколкото знам, Славчев също подхожда максимално неинвазивно и е много добър оператор. Потърси второ мнение.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 13:37 от Анонимен

# 490
  • София
Последната ти контрола каква беше? Имаш ли нещо правено преди това?

Имам раждане преди 1г. 3 м. 8 месеца след него (декември) цитонамазката ми беше уж нормална - 2-ра група. Юли месец ми се появи брадавичка и заради нея отидох пак. За първи път ми правиха колпоскоп и цитонамазката излезе 3 Б...
Вероятно раждането и кърменето над година са ме изтощили и се е отразило...

# 491
  • Бургас
Аз за 4-5 месеца от 2ра група , станахй 3б, ама се насложиха много неща, адски стрес, силбна антибиотична терапия и грип....и ето ти чудесна среда да си работи вируса.

# 492
Анонимен, и койлоцити, и HSIL, и високорискови цамове на HPV имах... Но ето нещата се подрежат:hugs:

MeMyselfI, успех и дано се оправят нещата при теб. Ще стискам палци!

# 493
Здравейте, в резултат на прочетеното в последните няколко мнения, пак ви съветвам дами, не разчитайте на преглед, който включва само цитонамазка. За съжаление в тази игра, дето се казва “вие гоните”. /образно казано/. Simple Smile Моля Ви, пускайте си цито+ходете в лекарски кабинети задължително оборудвани с колпоскоп. Имайте предвид, че да вярваме само на цитонамазка, за мен лично си е апсурдно, особено след придобит опит в тази област с Цин, ЧПВ и кондиломи. Препоръчвам ви също като имуностимулант АНСС мисля, че се казва. Доста е добро, или поне аз така го чувствам. И пак да кажа, особено ако сте с ЧПВ положителен, преглед на всеки 6 мес., цито+колпоскоп, за да няма после въпроси от сорта “ама как за 7 месеца е станало цин3?” При цялото ми уважение към всички в този форум...бъдете здрави и да продължим да си помагаме!!!

# 494
  • София
Здравейте, в резултат на прочетеното в последните няколко мнения, пак ви съветвам дами, не разчитайте на преглед, който включва само цитонамазка. За съжаление в тази игра, дето се казва “вие гоните”. /образно казано/. Simple Smile Моля Ви, пускайте си цито+ходете в лекарски кабинети задължително оборудвани с колпоскоп. Имайте предвид, че да вярваме само на цитонамазка, за мен лично си е апсурдно, особено след придобит опит в тази област с Цин, ЧПВ и кондиломи. Препоръчвам ви също като имуностимулант АНСС мисля, че се казва. Доста е добро, или поне аз така го чувствам. И пак да кажа, особено ако сте с ЧПВ положителен, преглед на всеки 6 мес., цито+колпоскоп, за да няма после въпроси от сорта “ама как за 7 месеца е станало цин3?” При цялото ми уважение към всички в този форум...бъдете здрави и да продължим да си помагаме!!!

Така е, когато човек се е опарил, вече картината е друга. За съжаление малко са лекарите, които реагират адекватно вече и трябва да си търсим информация от друго място.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 15:03 от denizara

Общи условия

Активация на акаунт