На море в Гърция 2018 - III

• 79 678
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, кажете какво взимате против комари? С какво да се въоръжим? Joy

# 91
  • Берлин
Здравейте. Нямам време да чета. Може ли съвет кои са най-близките до Пловдив местенца с хубави плажове? По здравословни причини не бива да пътувам повече от 4 часа на денонощие. Сега се отвори неочаквана ваканция и имам ограничено време за организация. Вила/ къщи за гости,хубав плаж,близо до Пловдив-това търся. Много ви благодаря

# 92
  • Варна
Момичета, кажете какво взимате против комари? С какво да се въоръжим? Joy

всичко
ма няма спасение
ние се залостваме да спим на климатик

# 93
  • Варна
Здравейте! В предната тема някой беше питал как да изпрати капаро за book-нат апартамент в Гърция, както и че са му предлагали да ползва Money gram или Western Union за тази цел. Искам да се включа с моя опит от миналата седмица.  Мен ме светнаха за TransferWise. Ползвах този код ( https://transferwise.com/u/2223c0 ), с който трансферът ми от 450 паунда към Англия беше напълно безплатен. Стана доста бързо, доволна съм и след две седмици ще използвам платформата отново за да си платя почивката именно в Гърция. Дано да съм била полезна.

# 94
За следващото лято обмисляме дестинацията да е Елафонисос. Ще пътуваме с 2 деца, по-малкото на 2 г. и мислим да вземем пътя с колата със спиране за нощувка и на отиване и на връщане.
Знам, че има хора, които вече са посещавали островът и моля за съвет.
Кой маршрут е по-добър през Янина или Атина
https://www.google.com/maps/dir/Sofia/Elafonisos,+230+53,+Greece … .0646372,8z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x40aa8682cb317bf5:0x400a01269bf5e60!2m2!1d23.3218675!2d42.6977082!1m5!1m1!1s0x149e0cf9f4f4a237:0x2cbe2723ac08c197!2m2!1d22.9594983!2d36.4875509!3e0!5i1
Къде е най-удачно да се направи нощувка и по двата маршрута, бихме искали да разгледаме още нещо щом ще спираме.

# 95
През Атина е категорично по-бързо, въпреки че разликата е само 6 км. Има доста новооткрити (в последните 2 г.) отсечки магистрала по Йонийската и в Пелопонес, но другата все още по-пряка.
Обаче, от гледна точка на толове по Егнатия е значително по-евтино. С цел разглеждане, аз бих минала по едната на отиване и другата на връщане. Но това изисква повече от една попътна нощувка Simple Smile

Сали, в Лака спахме, да, и бяхме много доволни от избора си.

# 96
Параход ние и този вариант го обсъждахме да минем по единия път на отиване, а по другия на връщане. Иначе четох в друг форум, че тол таксите са около 30 евро /мисля, че мнението беше на bliss Simple Smile /
Моля, предложи варианти за попътни нощувки, не сме ходили по-далече от Корфу и всяко мнение ще ми бъде полезно Flowers Hibiscus
Аз си мисля евентуално за Превеза, стига отклоняването от пътя да не е много.

# 97
Повече от 30 евро са в посока дори само до Атина. Около 35. После към Пелопонес още малко.
За спиране - по-лесно ми е да кажа къде не сме спирали по тия пътища, че ние обичаме да пътуваме три дни с камили. Зависи колко искате да карате първия ден. Превеза не е зле, има приятна марина и алея с ресторанти, но Янина за мен е по-добра спирка по западния маршрут, по-красив град и по- в средата се пада. Много хора спират и в Мецово (и ние сме го правили Simple Smile)

# 98
  • с/у ОколоМръсТното
Бях забравила колко е спокойно и чаровно да се почива по гръцко. Дори и с комари...
Имахме 6-7 прекрасни дни в чудна вила.
Но някак позападнало ми се видя мястото, което за сефте посетихме през 2008ма.

# 99
Около 47 евро платихме ние толове в посока. На отиване имахме и от магистралата на Каламата. На връщане тръгнахме от Коринтос и ММ може да е имал няколко евро повече, защото ни остави на летището и тръгна наобратно към България, но пак са 40+. Включва и тол таксата “калимера, дай пет лева” веднага след Кулата. Grinning

# 100
  • София
Бях забравила колко е спокойно и чаровно да се почива по гръцко. Дори и с комари...
Имахме 6-7 прекрасни дни в чудна вила.
Но някак позападнало ми се видя мястото, което за сефте посетихме през 2008ма.
Сподели къде сте били Simple Smile .

# 101
  • Варна
Параход
Аз си мисля евентуално за Превеза, стига отклоняването от пътя да не е много.

по единия път на отиване, а по другия на връщане е правилната стратегия въпреки няколкото евро толтакси повече все пак се вижда повече.Ако не е ходено до Метеора за мен е едната предпочитана нощувка в някое от десетките хотелчета наоколо и всичките хубави. Или ако се отхвърли Метеора вместо Превеза Йоанина не е ли по добре ? В крайбрежния вариант бих нощувал в Коринос , само 5 км. отклонение , добри като условия и цена места за отсядане , храна и плаж Simple Smile  В Коринос сме отсядали в Анаис и info@hotel-denis.gr . Второто препоръчам , чисто , хубаво басейнче , а и Денис и майка му готвят вкусно.Околко къмпинга има 3 - 4 вкусни псаротаверни Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 08:24 от peterky2002

# 102
  • София
Не забравяйте и 13 евро за моста Рио-Антирио, ако минавате през него.
С ферибота е доста по-евтино, но пък е по-бавно.

# 103
От Кулата до Атина платихме 32.55 евро. От Атина до Патра- към 14.40. От Патра до Кулата -37 и нещо, от които 13.60 евро за моста Рио-Антирио.

# 104
42,15 евро + 2,4(мисля беше на Кулата) са толовете до Елафонисос през Спарта за кола.
Когато съм писала, вероятно е било малко след като сме се върнали. А тогава още не бяха пуснати доста участъци и толове. А е възможно и да съм говорела за толовете до Атина, защото ние не отидохме директно на острова, а имахме доста дни преди това обикаляне през Делфи, Мистра, Нафплио, Монемвсия, Хидра, Спецес и т.н. Някои толове прсто ги заобиколинме поради маршрута. Нямам спомен вече къде и колко пъти съм писала по темата.

За спиране - бих предложила да спрете за нощувка в Делфи. Т.е. да слезете от магистралата и да заобиколите малко. Първият ден ще се поизсилите малко, но ще можете и да видите Делфи и Парнас, които определено не са за изпускане.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 09:29 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт