На море в Гърция 2018 - III

• 79 891
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Ако се избира точно от тези две предложения на точно тази турагенция, препоръчвам ви Йонийските.
Била съм на всички острови в двете програми без Парос (там само съм спирала на пристанището 6 пъти транзитно Grinning) и смятам, че Йонийската програма е много по-балансирана и приятна като за хора, които тепърва ще опознават Гърция.
Цикладските дестинации в посочената програма са доста претоварени с туристи и ако въпросният меден месец е преди средата на септември, ще се озорите от тълпи и цени... (а на Санторини и до края на септември е така).
Иначе при всякакви други обстоятелства Цикладите са ми огромна слабост и бих избрала тях, но не и с предложената форма на пътуване.

П.П. Всъщност кога ще пътувате е наистина от решаващо значение. На Йонийско море септември е по-променлив и в последните години има доста проливни дъждове, наред с хубавите дни за плаж, докато на Цикладите може да се разчита 99% на хубаво време. Ако не хванете някой силен вятър, де Simple Smile

# 316
  • София
Голям пожар западно от Атина, магистралата е затворена
 https://m.dnevnik.bg/sviat/2018/07/23/3286190_evakuaciia_e_nared … pojar_krai_atina/

# 317
И източно в близост до Рафина и Неа Макри също. Снимките от Кинета са доста драматични, а сега като пламна и другата страна не знам... дано имат ресурс да се справят, силен вятър духал и разнасял огъня,  а дъжд се очаква чак утре.

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 20:40 от Параход

# 318
  • София
И на Скопелос гори за жалост

# 319
Уикенда скокнахме до Неа Карвали до Кавала.
Скучно и тихо селце (точно такова търсихме) с 3-4-5 таверни.

Плажа не е от най-хубавите. Цените са ниски, българи доста, но като цяло пуст и празен плаж Simple Smile Починахме си добре.

# 320
Ние токущо минахме през Македония, Стар Дойран, имаше 3 коли. Препоръчвам го този гр премин като вариант на хората които искат да правят междинна почивка, Дойран е малко курортче, има си и и плаж даже, а границата е на 2-3 минути с кола и ненатоварена.

Ох следя и времето го дават мега зле тая седмица, на Ситония има даже жълт код за бури, дано само няма градушки

Искам само да кажа, че няколко пъти съм минавала границата Македония Гърция и винаги положението е много различно. В повечето случаи ми се е случвало да сме единствена кола и да чакаме да си догледат сериала, мача, а веднъж даже снимаха преминаването на ято птици и всичко отнема по час-два без реална причина.

# 321
Ако се избира точно от тези две предложения на точно тази турагенция, препоръчвам ви Йонийските.
Била съм на всички острови в двете програми без Парос (там само съм спирала на пристанището 6 пъти транзитно Grinning) и смятам, че Йонийската програма е много по-балансирана и приятна като за хора, които тепърва ще опознават Гърция.
Цикладските дестинации в посочената програма са доста претоварени с туристи и ако въпросният меден месец е преди средата на септември, ще се озорите от тълпи и цени... (а на Санторини и до края на септември е така).
Иначе при всякакви други обстоятелства Цикладите са ми огромна слабост и бих избрала тях, но не и с предложената форма на пътуване.

П.П. Всъщност кога ще пътувате е наистина от решаващо значение. На Йонийско море септември е по-променлив и в последните години има доста проливни дъждове, наред с хубавите дни за плаж, докато на Цикладите може да се разчита 99% на хубаво време. Ако не хванете някой силен вятър, де Simple Smile
Датите са 22-29 септември, а аз все повече се навивам за Санторини. Какво имате на предвид под това, че не бихте избрали Цикладите с тази форма на пътуване. Предполагам имате предвид, че трябва да търсим вариант със самолет.

# 322
Не, имам предвид как е организиран предстоят и програмата на островите (което мисля за повечето организирани екскурзии всъщност Simple Smile). 22-29 септември е ОК, идете си на Цикладите. Както ти писах и по-горе, на Йонийските е много вероятно да се развали времето тогава.

# 323
Супер. Много благодаря за помощта.
А тъй като някой от екскурзиите през дните на престой са по избор, има ли нещо което ще ме посъвртвате че не си заслужава да се види и вместо това да си отидем на плаж?

# 324
Здравейте, в четвъртък заминаваме за Халкидики, Геракини за 3 нощувки и много се притеснявам как ще е времето и дали ще става за плаж. Някой, който е в момента на Халкидики може ли да напише как е времето и дали вали. Благодаря предварително!

# 325
Здравейте, в четвъртък заминаваме за Халкидики, Геракини за 3 нощувки и много се притеснявам как ще е времето и дали ще става за плаж. Някой, който е в момента на Халкидики може ли да напише как е времето и дали вали. Благодаря предварително!

Прогноза
https://www.weather.gr/en/greece/central%20macedonia/weather-Polygyros-3159?i=1

# 326
  • София

Времето е супер, става и за плаж и за къпане, а снощи се изваля жестоко

gigi-gagi аз съм македонка и минаваме от там всеки път когато ходим на море, баща ми пък почти всеки ден минава тази граница че ходи на риба в Гърция и не е имал никога проблеми. Важно е да се знае че 07/19 часа се сменят смените на митничарите и става задръстване

# 327
Здравейте! Предложете ни някоя готина таверна в Кавала, в близост до хотел "Луси", за да не местим колите Simple Smile Запазили сме си само закуска в хотела, защото е срамота да не обикаляш поне за вечеря Simple Smile
И още един въпрос - на плажът Батис дали ще се намерят спокойно места? Защото на градският, Каламица, май било лудница Simple Smile

# 328
Там има само две таверни на плажа. Острия е по-добра, но в края на юни т.г. не работеше. Ядохме веднъж в другата (не помня името й) и беше доста зле. Затова ви препоръчвам да слизате в центъра, там е и много приятно за разходка, осветено, оживено. Таксито е под 5 евро в посока.
И Каламица, и Батис ще са претъпкани с хора по това време на годината, но Каламица поне ви е под носа, в по-ранните часове ще можете да си намерите място, гърците не идват рано.

# 329
  • София
Снощи над нас мина хеликоптер с приспособлението, в което се носи вода за гасене на пожари. Явно събират цялата налична техника. Доколкото разбрах са поискали международна помощ.

Общи условия

Активация на акаунт