На море в Гърция 2018 - III

• 79 868
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Пожарът с многото жертви беше североизточно от Атина, погледнете, къде е Рафина и северно от нея, Мати. Единствено имаше закъснения/отклонения на самолети от Атинското летище за кратко, когато беше задимено.

# 346
А температурите как са? Гледам сайт с прогнози, не дават повече от 31 С. И дъжд прогнозират...

# 347
  • софия
Къде как са Т? 27 градуса добре ли е?
Скрит текст:
Въпросът е малко "мокра ли е водата".

# 348
Добро чувство за хумор. Wink  И 31 е добре. Питам, защото вчера говореха за 40 градуса. Ясно, че където е горяло и доста по-високи са били температурите. В централната част Атина ме интересуваше. Както и да е...

# 349
  • Bristol
Имало съмнение за умишлено запален огън, който заради силните ветрове се е разпространил Sad

Аз съм на Лимнос, всеки ден ни вали и дъжд, но е приятно и топло. Втори ден сме на Плати, толкова ми е хубаво! Хем ми се иска да поразгледам наоколо, хем ме мързи... Въобще не е в мой стил това, но явно забързаното ежедневие започва да ми се отразява.

# 350
Merry, Лимнос предразполага към мързелуване, много е релаксиращ Simple Smile Щом сте на Плати, препоръчвам ти да се качите пеша в селото горе (с кола сокаците са малко шокиращи) и да хапнете вечерта в кръчмата O Sozos, супер автентична обстановка и страхотна скара на дървени въглища, само да не вали, де Simple Smile

За огньовете си има съвсем не неоснователни съмнения за умишлен пожар, горяло е от няколко страни на Атина и не е за първа година, говори се, по този начин "разчистват", за да застрояват. Разбира се, няма доказателства, но няма да е първата трагедия, причинена от алчност...

# 351
Мами, а какво ще кажете за плажа в Лефкада?

# 352
  • Bristol
И аз това четох, че подпалвали изоставени постройки Sad
Благодаря за препоръката, Параход! Още днес ще се опитам да го посетим. Жалко, че само седмица букнахме Sad Трябваше да е от петък до неделя, но поради лични причини сменихме за събота ферибота, те пък канселираха вечерния и го смениха със сутрешен в събота. Аз не можех събота сутрин, в неделя няма, та чак понеделник. Съкрати ни се престоя. Исках още плажове да видя и из Мирина да се разходя и разгледам. Но с дъщерята не можем да помръднем от плажа. Вчера гледахме залеза и след 8:30 вечерта си тръгнахме. Колите бяха включили фаровете вече. От другата страна пък луната беше изгряла 💕 Може би точно от това имам нужда.

# 353
Мами, а какво ще кажете за плажа в Лефкада?

Мамо, кой плаж в Лефкада?

# 354
Никакъв проблем няма там. Спокойно да си пътува.

# 355
Никакъв проблем няма там. Спокойно да си пътува.

Това за мен ли беше отговор? Гледам отменени полети няма.Овладяно е положението.

# 356
Как е времето на Ситония? Гледам, че за Никити дават дъжд следващите дни.

# 357
  • София
Как е времето на Ситония? Гледам, че за Никити дават дъжд следващите дни.

Времето е супер, ние сме до Никити, от време на време повалява малко, но градусите са високи и става за плаж веднага след това.

# 358
Ние сега сме на Закинтос, времето е прекрасно, но утре тръгваме към Пелопонес на обиколка и съм сериозно притеснена от тези пожари. Естествено, единият е на пътя ни за връщане, и оттам няма да минем, а ще заобиколим пак през Патра. Налага се и корекция в плана, добре че нямам предварителни резервации, а ги правим ден за ден. Някой има ли инфо как е положението по пътя Коринт - Патра, защото видях там един пожар, но не намирам инфо за него?

# 359
Пожари в Гърция пламват често. Такава трагедия като сегашната има веднъж на няколко години. Разбира се без толкова човешки жертви, но по мащаб същите.. Няма смисъл да променяте планове за връщане за следващата седмица, при условие, че вероятно до тогава ще е овладяно положението.

Миналата година минахме ден след един опустошителен пожар в Португалия по магистрала, която беше затворена заради него. Просто се информирайте по-често.

Общи условия

Активация на акаунт