На море в Гърция 2018 - III

• 79 884
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не юли, юни. Тогава времето беше хубаво.

# 541
Не е било хубаво времето. Непосредствено до края на юни валеше в Гърция почти всеки ден, особено северната част. Ако се върнете назад в темата, ще видите постовете на потребители оттам. Прибрахме се на 1 юли през Ставрос - крайбрежието беше буквално изорано от пороите.

# 542
  • Sofia
Гледахте ли по новините по-рано днес – тюлен на плажа на Скопелос. Туристите му се радваха и го снимаха – хич не даваше вид да го е страх от хората. Simple Smile

# 543
  • София
Заминахме на 6-ти, за 10 дни, имаше 1 облачен ден, останалите дни бяха слънчеви. За мен това е хубаво време. Това за Ставрос. Водата беше мътна.
Един от тези потребители, които писаха тогава, бях аз и се оплаках от мътната вода – http://bg-mam.ma/p/1040517/36885265

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 18:52 от milenaka

# 544
Заминахме на 6-ти, за 10 дни, имаше 1 облачен ден, останалите дни бяха слънчеви. За мен това е хубаво време. Това за Ставрос. Водата беше мътна.
О, вие сте били съвсем в началото, това не е типично време за море за северна Гърция, затова не предположих. Иначе. Не знам защо е била мътна водата. Вероятно от снеготопенето и това, което влачат реките. През май един ден слязохме най-случайно до Керамоти. Е, водата беше кална. И аз доста се учудих. Но едното е на устието на Струма, другото - на Места, това са възможни причини.

# 545
Здрасти от Пилио и Агиос Йоанис. В края на втория ден сме уморени и доволни. Последната част от пътя от Волос до тук си гледахме задния номер, но всички издържахме геройски, особено малката (1,3г). Няма и помен от вятър и цунамита 😉 Днес бяхме на плаж пред хотел Мантос блу, водата е кристална и на тепсия. Не е ужасна жега, има лек бриз, вечер захладнява до степен за хубав сън. Вчера ходихме и до Плака, но за малко, уникален е. Храната невероятна. Има хора, но не е идеално лошо от към този аспект. Ако има хора на западния бряг, които не харесват плажа си да заповядат 😉Вчера на Кулата сутринта в 6 бяхме сами.Това е за момента, накрая ще има подробен отчет.[/img]

# 546
  • София
О, вие сте били съвсем в началото, това не е типично време за море за северна Гърция, затова не предположих. Иначе. Не знам защо е била мътна водата. Вероятно от снеготопенето и това, което влачат реките. През май един ден слязохме най-случайно до Керамоти. Е, водата беше кална. И аз доста се учудих. Но едното е на устието на Струма, другото - на Места, това са възможни причини.
Наистина беше топло. Само последния ден, когато вече пътувахме към границата, се изля пелена от дъжд, видимостта беше 2-3 метра и май тогава е започнало да се разваля.
Аз също си обяснявам мътността на водата с реките, иначе не виждам откъде ще дойде.
Здрасти от Пилио и Агиос Йоанис. В края на втория ден сме уморени и доволни. Последната част от пътя от Волос до тук си гледахме задния номер, но всички издържахме геройски, особено малката (1,3г). Няма и помен от вятър и цунамита 😉 Днес бяхме на плаж пред хотел Мантос блу, водата е кристална и на тепсия. Не е ужасна жега, има лек бриз, вечер захладнява до степен за хубав сън. Вчера ходихме и до Плака, но за малко, уникален е. Храната невероятна. Има хора, но не е идеално лошо от към този аспект. Ако има хора на западния бряг, които не харесват плажа си да заповядат 😉Вчера на Кулата сутринта в 6 бяхме сами.Това е за момента, накрая ще има подробен отчет.[/img]
Завиждам много неблагородно. Simple Smile

# 547
  • Sofia
[/quote
Радваш ми душата Simple Smile
Продължавай да разазваш за местата, които сте посетили, плажове, таверни, забележителности. Пожелавам ви прекрасно време до края на почивката. Дано се задържи така и първата десетдневка на Септември. Вие от къде минахте за Агиос Йоанис? Четох, че ако се мине през Порто Неро и Милес е по-лек пътя, не се минава през най-високат част. Как стигнахте до Плака, имало пешеходна пътека от Агиос Йоанис, ще можем ли да стигнем пеша с малкия на 4г или по-добре направо с колата?

# 548
Минахме през Chania и Makrirrachi по 34А. След това през Agios Dimitrios. Сега се сещам, че на Chania ми излезе табела Agios Ioanis, по някакъв път, който върви под 34А и излиза директно на Аgios Dimitrios, но аз реших да карам по главния и смятам, че леко се прецаках. В Мakrirrachi на места няма разминаване а сега като гледам другия път ми се струва малко по-лек и по-къс. На връщане ще го пробваме. До Плака ходихме през скалите само аз и каката да проучим нещата. Не е много, но е тегаво и трябва да се внимава, особено с малки деца. За количка е невъзможно. Тези дни може да пробваме и с колата, но ще видим. Просто има бая паркирали коли навсякъде и засега нашата си седи в двора на хотелчето.

# 549
  • софия
Здравейте, момичета!
За първи път пиша тук. Не знам дали питанете ми е подходящо за темата, ако не, то моля поста ми да бъде преместен.
За първи път ни предстои да посетим Гърция. Решили сме да отидем в Солун за 2 нощувки Септемврийските празници 20-23 септември .
Всяка информация ни е полезна. Маршрута по който да минем, изчакването на границата колко трае,/макар да знам от опит , че по празници се седи по 5-6 часа/, хотел, който да изберем.
Ние сме семейство с две деца на 6 и 12 год., ще бъдем с приятели, които са с едно дете на 16 год. и куче, така че в хотела, трябва да е позволено за домашни любимци, пътни такси, забележителности, които можем да разгледаме , някоя готина таверна/по възможност по-ниско бюджетна/.
На връщане ще  разгледаме и Кавала. Мислим да тръгнем/ние сме от Бургас/към 01,00-02,00 часа през нощта, за да избегнем големи опашки на границата.
Благодаря ви предварително!
Предвид това, че в описания случай има по-голяма вероятност да намерите като настаняване апартамент, но не в хотел, бих предложила да помислите да отседнете в близост да Солун. Така или иначе ще плащате за паркинг в града. При последното ни ходене там, поради непредвидено стечение на обстоятелствата, спахме на 20 км. от Солун и оцених високо подобно планиране. Първо настаняването е в пъти по-евтино, второ - също има чудесни таверни с вкусна, прясна и евтина храна, трето - след цял ден лудница в Солун, спокойствието, което е там е безценно.
Към предложените забавления добавям автобусът, който обикаля забележителностите на града на цената на билетче за градския транспорт. Първата му спирка е зад Бялата кула.

# 550
Минахме през Chania и Makrirrachi по 34А. След това през Agios Dimitrios. Сега се сещам, че на Chania ми излезе табела Agios Ioanis, по някакъв път, който върви под 34А и излиза директно на Аgios Dimitrios, но аз реших да карам по главния и смятам, че леко се прецаках. В Мakrirrachi на места няма разминаване а сега като гледам другия път ми се струва малко по-лек и по-къс. На връщане ще го пробваме. До Плака ходихме през скалите само аз и каката да проучим нещата. Не е много, но е тегаво и трябва да се внимава, особено с малки деца. За количка е невъзможно. Тези дни може да пробваме и с колата, но ще видим. Просто има бая паркирали коли навсякъде и засега нашата си седи в двора на хотелчето.

Да, малко сте се прецакали. След Chania има табела надясно ( всъщност изглежда все едно се минава по второстепенен път) за Агиос Йоанис, след това имате рязко спускане през Tsangaradha и Agios Dimitrios и слизате директно в Аг. Йонаис.
До Плака се ходи без проблем по скалите с дете на 4 год, но за количка не става. Можете с кола да отидете до пристанището, където да оставите колата и там по скалите. Опцията за кола я има  до хотел Еден ( на около 5 мин с кола), където може да се паркира срещу 6 евро/ден+ ползване на чадър и шезлонги.
Весело изкарване!

# 551
  • Бургас
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
За първи път пиша тук. Не знам дали питанете ми е подходящо за темата, ако не, то моля поста ми да бъде преместен.
За първи път ни предстои да посетим Гърция. Решили сме да отидем в Солун за 2 нощувки Септемврийските празници 20-23 септември .
Всяка информация ни е полезна. Маршрута по който да минем, изчакването на границата колко трае,/макар да знам от опит , че по празници се седи по 5-6 часа/, хотел, който да изберем.
Ние сме семейство с две деца на 6 и 12 год., ще бъдем с приятели, които са с едно дете на 16 год. и куче, така че в хотела, трябва да е позволено за домашни любимци, пътни такси, забележителности, които можем да разгледаме , някоя готина таверна/по възможност по-ниско бюджетна/.
На връщане ще  разгледаме и Кавала. Мислим да тръгнем/ние сме от Бургас/към 01,00-02,00 часа през нощта, за да избегнем големи опашки на границата.
Благодаря ви предварително!

Предвид това, че в описания случай има по-голяма вероятност да намерите като настаняване апартамент, но не в хотел, бих предложила да помислите да отседнете в близост да Солун. Така или иначе ще плащате за паркинг в града. При последното ни ходене там, поради непредвидено стечение на обстоятелствата, спахме на 20 км. от Солун и оцених високо подобно планиране. Първо настаняването е в пъти по-евтино, второ - също има чудесни таверни с вкусна, прясна и евтина храна, трето - след цял ден лудница в Солун, спокойствието, което е там е безценно.
Към предложените забавления добавям автобусът, който обикаля забележителностите на града на цената на билетче за градския транспорт. Първата му спирка е зад Бялата кула.
zvаnchе,  би ли дала по-подробна информация за хотела, цени за нощувка, местоположението му, близките заведения и т.н.?
Благодаря! Smile

# 552
  • софия
Не сме били в хотел, бяхме в апартамент - https://www.booking.com/hotel/gr/cozy-apartment-with-garden.en-g … c8d9c293f8b49904c.Цената зависи от периода, в който ще се ползва. Собственичката е изключително отзивчива. Недостатък е малката и не особено удобна баня, но за 1-2 нощувки е пренабрежимо.

# 553
  • София
Аз пък мога да препоръчам квартала зад крепостната стена на Солун, но от страната на Лададика, където стената е съвсем ниска и почти няма изкачване. Паркира се на улицата безплатно. Кръчмите са на 10-15 минути пеша, а поне на нас не ни е проблем да си правим разходки от единия край до другия по крайбрежната улица. До Бялата кула беше около 1 час разходка с мотаене и снимки. Има и градски транспорт и може в едната посока да се използва за 2-3 спирки, но пък ще се пропуснат забележителностите, които са навътре от морето. В квартала имаше доста предлагане на апартаменти. От другата страна на Бялата кула също бях намерила апартаменти с безплатно паркиране. Всъщност като се отвори Букинг, центърът, който е с платено паркиране е защрихован. Извън него може да се паркира на улицата.

# 554

Общи условия

Активация на акаунт