СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 955
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Цитат
"Да се запишете там където сте. И да се от пишете след обявяване на местата."(съветът с цитат)

Не съм сигурна, че е възможно. То така все би се възползвал - записва се, пък после ако се освободи място да отиде там?
Не само е възможно, а и често практикувано.
На РС на курса ни казаха, за тая възможност, но преди това ни посъветва ха "Преценете си добре, рисковано е! Ако все пак решите, вариант е..." (каквото бях написала)

# 871
  • София
Скрит текст:
Цитат
"Да се запишете там където сте. И да се от пишете след обявяване на местата."(съветът с цитат)

Не съм сигурна, че е възможно. То така все би се възползвал - записва се, пък после ако се освободи място да отиде там?
Не само е възможно, а и често практикувано.

Т.е. сега я записвам, където е приета, и след това, в случай че обявят свободно място в гимназията, в която искаме, подавам ново заявление, така ли? И чак ако я приемат там, я отписвам?

Не, така не става. За да подадеш за трето класиране, трябва да си изтеглите документите.
По-горе написах как се прави - 1. записвате след второ класиране ; 2. излиза списък със свободни места. 3. Ако има желани от вас паралелки, изтегляте документите от училището, където сте записани 4. подавате заявление за трето класиране.
Малко е рисковано, защото не знаеш колко деца с по-висок бал ще се целят в тези свободни места, но понякога има добри попадения.
... И никой не знае за мястото, което сте освободили.

# 872
  • София
Дали ще има свободни места, объркахме подредбата и сега на никъде.Приет е в Яворов с 330 бал.Някой знае ли как стоят нещата с третото класиране....

Ми, не, тук никой не знае. Joy Постовете в последните страници, предхождащи твоя са почти изцяло по тази тема.

# 873
  • Sofia

Максималният бал от второ класиране не трябва ли да е под минималния от първо?

Не, не трябва. Но минималният от второ трябва да е по-нисък от минималния от първо. Също така, трябва да има само по едно първо, второ и трето класиране. Joy
Може ли малко разяснение, защото нещо не мога да си го представя вече. Simple Smile Дете с бал 417 не влиза на първо класиране в паралелка с Мин. бал 387, но на второ класиране влиза?!

# 874
Нас не ни приеха на по предно желание, мислим да рискуваме на трето класиране.Пловдив
    И ние може би ще рискуваме последното прието е със същия бал като нашия! Пловдив момче

# 875
  • София
От емоции, забравих да честитя на всички доволни и щастливи!

В нашият случай, съдбата ми скри шапката как си изигра картите.
Поредица събития и условности се нареждат, което ме прави още по-доволна и уверена, че това е нашето училище и нашата паралелка! Може би, неслучайно попада точно там и точно с това, което мечтаеше до преди 2 години. Сега му се дава втори шанс, което за мен означава, че това е неговият път.

Пожелавам успех и на тези, които ще рискуват на трето класиране!

# 876
А вие момче или момиче...и къде?

# 877
  • Sofia

Не, не трябва. Но минималният от второ трябва да е по-нисък от минималния от първо. Също така, трябва да има само по едно първо, второ и трето класиране. Joy
Може ли малко разяснение, защото нещо не мога да си го представя вече. Simple Smile Дете с бал 417 не влиза на първо класиране в паралелка с Мин. бал 387, но на второ класиране влиза?!
Сетих се, сетих се!!

# 878
Слънчевата  Heart Eyes
 smile3531

# 879
Нас не ни приеха на по предно желание, мислим да рискуваме на трето класиране.Пловдив
    И ние може би ще рискуваме последното прието е със същия бал като нашия! Пловдив момче
Това за бала на последното прието дете на второ класиране няма абсолютно никакво значение за трето класиране! За едно свободно място (ако изобщо го има!) може да кандидатват няколко деца с мнооого различен бал - и по-висок, и по-нисък от минималния на второ... или едно единствено за едното място... както дойде! Риск!

ПП: Слънчева, виждаш ли сега като смени "визията" как просветна всичко наоколо?!? И времето навън те слуша, даже загар хванах в обедната почивка Grinning

# 880
  • София

Ей затова предложих да се изпишем в следващата тема. Joy

# 881
Ей затова предложих да се изпишем в следващата тема. Joy
Направо да се изрисуваме Simple Smile))

# 882
Скрит текст:

Аз тъкмо бях намерила обяснение за ниските балове, че вероятно става дума за преместени деца от разформировани паралелки, когато видях това.

Минималният от второ е по-нисък от минималния на първо. Обаче....Ако 477 е максималният бал на приет в СМГ АЕ на второ класиране, защо това дете не е влязло още на първо?
Пак се връщам на идеята, че не всичко е било изчистено на първо класиране. Възможно е обяснението да е съвсем просто, но аз не го виждам в момента.

# 883
  • Пловдив
Безумната статистика второ класиране - Пловдив, серия 2018 г.

http://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/min_max_2kls.pdf

# 884
  • София
При този съвет за записване по приетото желание на второ класиране и след това участие за трето, само така ли ми се струва, но ако всички го направят по този начин, реално няма да има свободни места изобщо за трето класиране? Или ако има места за трето класиране, то най-вероятно те няма да са в паралелките с висок бал, а само евентуално в парелалки където не са се запълнили всички места.

Общи условия

Активация на акаунт