СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 939
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 900
Скрит текст:
Скрит текст:

Максималният бал от второ класиране не трябва ли да е под минималния от първо?

Не, не трябва. Но минималният от второ трябва да е по-нисък от минималния от първо. Също така, трябва да има само по едно първо, второ и трето класиране. Joy
Може ли малко разяснение, защото нещо не мога да си го представя вече. Simple Smile Дете с бал 417 не влиза на първо класиране в паралелка с Мин. бал 387, но на второ класиране влиза?!
Аз тъкмо бях намерила обяснение за ниските балове, че вероятно става дума за преместени деца от разформировани паралелки, когато видях това.

Минималният от второ е по-нисък от минималния на първо. Обаче....Ако 477 е максималният бал на приет в СМГ АЕ на второ класиране, защо това дете не е влязло още на първо?
Пак се връщам на идеята, че не всичко е било изчистено на първо класиране. Възможно е обяснението да е съвсем просто, но аз не го виждам в момента.
И аз не мога да измисля тази аномалия. Събрал съм данните от публикуваните класирания и съм маркирал деветдесетте "аномални" промени в баловете тук: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRHTzDNNTfvQA6Hc … gS24Qmpb3/pubhtml  (използвайте внимателно, може да греша!) . Интересно ми е да разбера какво става.
При твоите "аномалии" на минималния бал е възможно детето с най-нисък бал в паралелката да е се преместило на по-предно желание, а за "освободеното" място да не е имало желаещи (виж тези с бал около и под 150). Възможно е и детето с минимален бал на първо класиране да се е записало, и да има участващи в прекласирането само с по-висок бал... (или само едно, например в паралелки с код 0401, 1171, 0901... и др.) Интересното е че има и паралелки с мин бал 30 (две тройки в дипломата и две нули на НВО) на първо класиране, а на второ с по-висок минимален бал: следователно тези деца или са се записали още на първо, или изобщо не са подали заявление за второ класиране Thinking

По-рано даваха статистика след второ класиране, а не "за второ класиране" и нещята бяха ясни по паралелки... сега е.... ма-за-ло!

ПП: Кога закриват паралелки - след второ класиране ли?

# 901
  • София
Дъщеря ми е в 32 с АЕ/ИЕ, сигурно ще се записваме, няма смисъл да ходим на 3-то... Тя искаше френската, но не и стигна бала.

# 902
От 30-то желание прескочихме на 15-то. Признавам, че първите 12-13 са в сферата на фантазиите с бал 343, но си ги писах за спорта. Simple Smile Младежът се мести от 7-мо в 32-ро Английски с френски. Не му стигна балът за паралелката с испански там, но здраве да е! Аз съм много доволна, на него му е все тая! Simple Smile))) Важен бил английският! Simple Smile

И аз се интересувам, ако има записали се в 32-ро, какви документи се изискват? И ще ме връщат ли за въпросното отпускно от старото училище?

Честито на всички приети в по-горни желания и силни прегръдки на тези, които остават в училищата от първо класиране! Може пък съдбата да си знае работата и там да намерят своя клас!!!
Честито! С моят син ще са в един клас. За документите следя😊

# 903
  • София
   Радвам се за всички класирани по ред на желанието си. На останалите бих искала да кажа: Вие, мили родители, сте Силата за вашето Слънце, която да убеди, че нежеланата паралелка, в която е попаднало е достойна за труда, който му предстои да положи и чрез който да се реализира. Живота е достатъчно дълъг, за да може да се открие по всяко време таланта във всяко Слънце и да се развие благодарение на положените от него усилия и на Силата, която стои зад гърба му. 
   Цялата тази философия е продиктувана от нелепите инциденти в живота ни, дори и от този , който преживяхме с малкия между Първо и Второ класиране. Благодаря на Бога, живи сме, здрави сме! Попътен вятър!
   Сърдечни благодарности на Дидева, Санака, Облачно- слънчева, Русалка, Белинда и други запомнени и не толкова запомнени от мен! Вие сте... черешката на тортата за 2018, обилно полята с бЕло!

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 17:23 от Mareto_73

# 904
Mareto_73, много хубаво>
И добре, че всичко е наред при вас  Rolling Eyes

# 905
  • Варна
Честито на всички, на които второто класиране донесе радост!

Аз отворих от чисто любопитство статистиката на Варна и голям майтап, въпреки, че бях убедена, че МГ е в сферата на фантазиите за моята щерка, то видях, че с нейния бал би могла дори и там да влезе да учи. Не че го е искала Simple Smile Имаше разни подмятания от страна на познати, че видиш ли, щом си е избрала Френската, явно не й е стигнал балът за МГ или Първа (най-желаните, така да се каже). Та ми стана хубаво, като видях, че би влязла и там Simple Smile

# 906
  • Sofiа
Момичета,
Виждам че последните постове си дискутира усилено как става схемата със записване на 2-ро, отписване и участие в трето...НО искам да попитам същата ли е схемата, ако детето се запише в частно училище и си хареса нещо от свободните места след 2ро?
Извинете за тъпия въпрос! Блокирала съм вече:flushed:

# 907
Непокорна,от любопитство питам.... с колко точки падна балът на паралелката, в която сте сега - 15-тата поред в заявлението ви 32 -ро, АЕ с ФЕ.  Не съм от София и не съм "потопена" във вашата класация, аз следя моя регион... и  някои околности...

# 908
Момичета,
Виждам че последните постове си дискутира усилено как става схемата със записване на 2-ро, отписване и участие в трето...НО искам да попитам същата ли е схемата, ако детето се запише в частно училище и си хареса нещо от свободните места след 2ро?
Извинете за тъпия въпрос! Блокирала съм вече:flushed:
По същия начин става кандидатстването за трето класиране, но как ви е договора с частното училище, само вие си знаете (окончателно записано ли е детето, капаро и т.н. съгласно договора)

# 909
Безумната статистика второ класиране - Пловдив, серия 2018 г.

http://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/min_max_2kls.pdf
Според мен също е безумна/ копирах ред, дето ми се наби на очи още с отварянето на таблицата/:
28 1690449 ЕГ "Пловдив" 1011 Чужди езици, НЕ 396.000 396.000 мъж ?!?
Няма как минималния и максимален бал да е  един и същ, мисля newsm78

Иначе, на мен снощи ми бе заявено, че ако мине напред в днешното класиране, ще чакаме третото, ` щото човека взе, че си хареса къде е  приет на първо....Е, нямаме драма- останал си е  там и на второто. Утре отиваме да записваме и да се свършват драмите и вълненията.....,че да идем спокойни на море  Crazy

# 910
Според мен също е безумна/ копирах ред, дето ми се наби на очи още с отварянето на таблицата/:
28 1690449 ЕГ "Пловдив" 1011 Чужди езици, НЕ 396.000 396.000 мъж ?!?
Няма как минималния и максимален бал да е  един и същ, мисля newsm78
Има, ако приетите на второ класиране са с еднакъв бал, но по-скоро става дума само за един човек.

# 911
  • На черешата
А защо да няма как мин. И макс. Да са едни и същи? Ами ако на второ класиране е приет само един човек?

# 912
Честито на всички, на които второто класиране донесе радост!

Аз отворих от чисто любопитство статистиката на Варна и голям майтап, въпреки, че бях убедена, че МГ е в сферата на фантазиите за моята щерка, то видях, че с нейния бал би могла дори и там да влезе да учи. Не че го е искала Simple Smile Имаше разни подмятания от страна на познати, че видиш ли, щом си е избрала Френската, явно не й е стигнал балът за МГ или Първа (най-желаните, така да се каже). Та ми стана хубаво, като видях, че би влязла и там Simple Smile

Е, не сте само вие!  Изобщо не сме писали МГ! В същата гимназия е и моята дъщеря. Ще се срещнат децата наесен...

# 913
  • София
Ето ме и мен. Ние пак сме си в 93 то с английски и био. Явно това ще е.

# 914
Честито на всички деца след днешния емоционален ден, дано всички са удовлетворени от мястото, където са приети! Измина доста тежка година, сериозни изпитания и за нас родителите. Поне на търпение и здрави нерви ни научиха от МОН....
От показаната статистика, установих, че балът на моя младеж, нямаше да стигне с 5 точки за първо желание. Не съжалява, че не подаде за второ класиране, доволен е.
На тези, които ще продължат на 3то класиране, пожелавам много успех Heart.
Вихрогонче, ако следите темата, моля споделете как сте, че ви мисля Heart

На бъдещите седмокласници пожелавам да имат такъв сплотен отбор във форума, какъвто е в настоящия набор. Да им върви по вода, дано следващата година МОН-човци да си вземат бележка от грешките и пропуските си, за да не се повтарят инфарктните моменти от предходни години!

И разбира се, Дидева! Безкрайни благодарности за всички насоки, съвети, разяснения и търпение Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 18:28 от A.J_2a

Общи условия

Активация на акаунт