СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 890
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 930
Може да няма реално свободни места за второ класиране, а това е бал на дете което вече е било класирано там и не е могло да се придвижи напред.

Но това е по- вероятно за отделна паралелка, за цяло училище- едва ли. newsm78
Т.е. 2-ро класиране не показва балът на детето, влязло последно от двете класирания общо?

# 931
  • София
Статистиката показва минималния бал, или балът на последното прието дете в съответната паралелка на второ класиране, което може да се счете за минималния бал общо от първо и второ, защото това е крайния резултат всъщност.
Максималният бал на 2ро не знам защо изобщо са го дали...

# 932
От любопитство исках да видя балове те в училищата, но не.. страницата на Руо София не се отваряя

# 933
Статистиката показва минималния бал, или балът на последното прието дете в съответната паралелка на второ класиране, което може да се счете за минималния бал общо от първо и второ, защото това е крайния резултат всъщност.
Така мисля и аз. Затова се учудвам как от бал 92 изведнъж скача на 145.

От любопитство исках да видя балове те в училищата, но не.. страницата на Руо София не се отваряя
Тук също може да се види.

# 934
Показва МИН и МАКС само на участвалите на второ класиране.
Затова и МАКС не е като МАКС на първо класиране.
По-горе май го обсъждахме.
Когато мин бал е по-висок от мин бал на първо класиране - явно е на дете, което си е запазило позицията. Нещо такова. Само МОН си знаят, ако знаят.

# 935
  • София
По-скоро, на второ класиране дете с бал 145, което е писало тази паралелка (с мин на 1во 92) по-напред в желанията си, е прието на второ класиране в нея - в такъв случай е вдигнало общия минимален бал на паралелката. Възможно е мисля. Но е по-скоро изключение.

# 936
  • София
Перуанка, не мисля, че е възможно.
Цяла година, нали все повтаряме, че дете с по-малък бал, не може да измести дете с по-висок такъв. Лоренца е права. В темата някой се сети, евала!
РУО-София нарочно извадиха такава статитистика, за да ни объркат и да замажат думите на кораба-майка. Joy

# 937
Да, но възниква въпросът защо не се е озовало в тази паралелка още на 1-во при мин бал 92.
И явно си е било вътре. И на второ не се е придвижило.

# 938
Също и как от толкова хиляди деца няма нито един такъв случай миналата година?

# 939
  • край голямата локва
Може да няма реално свободни места за второ класиране, а това е бал на дете което вече е било класирано там и не е могло да се придвижи напред.

Но това е по- вероятно за отделна паралелка, за цяло училище- едва ли. newsm78
Т.е. 2-ро класиране не показва балът на детето, влязло последно от двете класирания общо?
Може и да не съм права, но аз така го разбрах. Примерно:
-първо класиране бал между 320-400.
Децата масово се записват , а 1 дете с бал 380 подава за второ.
Не успява да се придвижи и остава там.
-второ класиране - мин. бал 380- макс. 380. Но това си е същото дете. Свободно място за деца с бал под 320 няма.
Ако има повече деца- мин и мах ще са различни.
Само че, за цяло училище обяснението вероятно е друго.
Преди да има електронно класиране по области, в провинцията почти нямаше движение в училищата с най- високи балове.

# 940
  • Варна
Скрит текст:
Честито на всички, на които второто класиране донесе радост!

Аз отворих от чисто любопитство статистиката на Варна и голям майтап, въпреки, че бях убедена, че МГ е в сферата на фантазиите за моята щерка, то видях, че с нейния бал би могла дори и там да влезе да учи. Не че го е искала Simple Smile Имаше разни подмятания от страна на познати, че видиш ли, щом си е избрала Френската, явно не й е стигнал балът за МГ или Първа (най-желаните, така да се каже). Та ми стана хубаво, като видях, че би влязла и там Simple Smile

Е, не сте само вие!  Изобщо не сме писали МГ! В същата гимназия е и моята дъщеря. Ще се срещнат децата наесен...

Супер, може и в един клас да са. Моята е ФЕ/АЕ с профилиращи БЕЛ и математика (това посочи като първо желание, а балът й е висок и ще я сложат в паралелката, която иска).

# 941
Също и как от толкова хиляди деца няма нито един такъв случай миналата година?
Миналата година РУО София изнесе друг тип статистика след второ - с макс и мин бал на първо и последно прието дете след двете класирания.
Тази година решиха друго. Трябва да е сложно.

# 942
  • София
Перуанка, не мисля, че е възможно.
Цяла година, нали все повтаряме, че дете с по-малък бал, не може да измести дете с по-висок такъв. Лоренца е права. В темата някой се сети, евала!

Ако паралелката с мин. Бал на 1во 92 е имала максимален бал на първо например 200, то детето с 200 на второ класиране е отишло в друго училище и е освободило място, което спокойно би могло да се заеме от дете с бал 145. Никой никого не измества. Затова казвам, че е по-скоро изключение и 145 всъщност не показва общия минимален бал. Да, грешно се изразих, детето със 145 не е вдигнало минималния, а средностатистическия бал на паралелката.

# 943
  • край голямата локва
Тази година решиха друго. Трябва да е сложно.

Може би искат да спазят традицията и да пуснат втора ''втора'' статистика.  Mr. Green

# 944
  • София
Само АГ-тата в София не се сдобиха с ново име в тази тема. Joy

СМГ - Бузема
Испанската - Волдемор
НПМГ - Прогресивното
НЕГ - Конското
ФЕГ - Мария Луизиана

Ще им измислим Joy

Общи условия

Активация на акаунт