Перилни препарати и омекотители – 54

• 73 984
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Напълно съм наясно за колко килограма е указаната доза и как да пера. От праха е. Предното ми мнение е за Maxima advance.
Ползвала съм и black. С него ризите на мъжа ми миришеха на дезодорант и пот под мишниците. Викам, какъв е тоя дезодорант. Ама не е било от дезодоранта: никакво изпиране. С нормален прах, разбира се, нещата си влязоха в релси.
И тези горните са прахове с ензими и/или избелители. А тоя сензитив – нито ензими, нито избелители. Как ще пере, хич не ми е ясно.
Но щом сте доволни, нямам нищо против. Просто изказвам мнение.

# 226
Има хора, на които щом извадените от пералнята дрехи са мокри и миришат на прах, смятат и че са (добре) изпрани.

Ходих и аз в Лили да видя този Персил. Е видях го 😊
Обаче прахът го навряли долу ниско, направо на пода...трябва да удариш коляно, за да го видиш/извадиш. Показателно за това което хората купуват. Мдам.

# 227
С нормален прах, разбира се, нещата си влязоха в релси.
Кой е нормалният прах? Никога не са ни се изпирали от стиковете без допълнителен препарат преди пералнята.

Има хора, на които щом извадените от пералнята дрехи са мокри и миришат на прах, смятат и че са (добре) изпрани.
Аз съм като децата, много се капя с храна Flushed след пране има ли петна от храна по дрехата, значи не става праха. Със Сано нищо не остава, затова ги считам за изпрани.
Вие по какво съдите кое е изпрано и кое не?

# 228
С какъв пълнеж са?
Моите са със силиконов пух и ги пера с прах за бяло на 60.
Мерси много, Тет, доволна съм че не купих течен и аз с прах ще ги изпера утре Heart
И аз видях Масимата, не купих, благодаря за мнението на Гес Heart , доверявам и се на 100%

# 229
С нормален прах, разбира се, нещата си влязоха в релси.
Кой е нормалният прах? Никога не са ни се изпирали от стиковете без допълнителен препарат преди пералнята.
Не искам да споря. Това е опитът ми с Максима прах advance и black. Щом ви харесва – нищо по-хубаво от доволен потребител.
Мъжът ми не ползваше антиперспирант, така че петна е нямал. Просто подмишниците на ризите му след „прането“ с Максима си миришеха на дезодорант и малко на пот, нещо, което с друг прах не се е случвало никога.
Но на въпроса ти: бая отдавна беше, но нормалният прах трябва да е бил Персил прах за цветно, защото за цветно само инцидентно ползвам нещо друго. А с какво съм сменила Maxima advance, не мога да си спомня – или Denkmit, или Персил за бяло (прахове).

# 230
С какъв пълнеж са?
Моите са със силиконов пух и ги пера с прах за бяло на 60.
Мерси много, Тет, доволна съм че не купих течен и аз с прах ще ги изпера утре <3
Въртя ги много, да им се завие свят на акарите, и да ги сваря на 60 градуса. Никаква милост... Joy
Моите са бели лидълски...
Питах за пълнежа, да не е пух или пера, че тогава е друго...

# 231
  • Пловдив
Има ли нещо специфично при пране на туристически спален чувал? Купих един втора употреба, на който няма указания как се пере. Предполгам нормално, на 30 градуса, програма за синтетика?

# 232
Не му слагай омекотител, че може да е с функционален текстил.

# 233
Но на въпроса ти: бая отдавна беше, но нормалният прах трябва да е бил Персил прах за цветно, защото за цветно само инцидентно ползвам нещо друго...
Много е зле този при мен. Точно от него писах, че ми мирише неприятно пералнята, съответно и дрехите. И нищо не изпира, не сложа ли Вениш на петната, направо с тях си излиза. Пробвах от чужбина, същата работа.
Странно как един препарат при различни хора пере различно Rolling Eyes

# 234
За съжаление и аз не съм доволна от Максимата на Сано. И при мен дрехите не миришеха на прано, а по ризите на мм си личаха петната. Оправих ги с турски Персил прах и турски течен Ариел. Но омекотителите и почистащите препарати Сано са много добри. От години ги ползвам и нямам забележка. Правя сравнение и с препарат донесен от Израел и взет от БГ-няма разлика, за което съм много доволна.

# 235
  • Велико Търново
Аз имам въпрос - тъй като нямам никакви/или хайде, почти никакви/ чисто бели дрехи, чаршафи и пр., нужно ли е да купувам прах за бяло относно спалното бельо? От доста време само прах за цветно вземам...

# 236
Аз го пера с прах за бяло и на 60 градуса. Цветно ми е спалното бельо.

Ако решиш да переш с прах за цветни дрехи, пускай по-високи градуси поне.

Течен за бяло НЕ съдържа кислородни избелители. Само прах за бяло.

# 237
  • Велико Търново
На 60 градуса пера спалното бельо. Но ще взема и за бяло, опасявах се, че цветовете ще избледнеят...

# 238
  • София
Скрит текст:
Аз го пера с прах за бяло и на 60 градуса. Цветно ми е спалното бельо.

Ако решиш да переш с прах за цветни дрехи, пускай по-високи градуси поне.

Течен за бяло НЕ съдържа кислородни избелители. Само прах за бяло.
И въпреки това, ако е хубав изпира идеално и поддържа прането искрящо бяло във времето - от личен опит. А и ползвам сушилня, а не естествено изсушаване на слънже.
--------------------------
Аз имам въпрос - тъй като нямам никакви/или хайде, почти никакви/ чисто бели дрехи, чаршафи и пр., нужно ли е да купувам прах за бяло относно спалното бельо? От доста време само прах за цветно вземам...

Аз също нямам почти никакви бели дрехи и чаршафи, но за тези които имам ползвам течен за бяло. По-къно /заради тази тема и заради екобабъл функцията на пералнята ми/ си купих прах за бяло на ДМ. И той изпира добре.

# 239
Качествените щампи не се дават лесно...
Но да, сигурно ще изсветлеят...макар на моите да не е видимо това избеляване -ето гледам плика - сив си е, сив го купих...Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт