Перилни препарати и омекотители – 54

• 73 388
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Pazardjik
artemida съгласна съм с вас за тур.прахове,омекотителите също са супер.Малко извън темата,но кои таблетки за съдомиялна имахте предвид,че скоро ми предстои пътуване?Аз съм виждала Финиш,Феъри и Бреф ако не бъркам .

# 421
  • София
Политиката на турските производители на прахове е на принципа "да има, да се чувства изобилието", докато в Европа вече хората перат с компактни и все по-минимизирани като обем препарати. България е в Европа и може да се похвали с най-добро качество на предлаганите продукти за пране. Българинът обаче все още си робува на някакви схващания, че чуждоземското е по-добро и влачи торбите, нищо, че те не се различават по състав от същия прах, предлаган в БГ.
Жалкото е, че доста хора в тази тема идват да се похвалят какво са си купили, вместо да научат нещо, като упорито спорят, че тяхното е най-доброто, без да се аргументират подобаващо.
П.П. Не се заяждам с никого, просто констатирам факт от дългото ми пребиваване във форума.

# 422
Хвалят се някои,  че цветните дрехи не им избелявали от турските прахове, без да съобразят, че дрехите избеляват от хлора във водата Joy

# 423
  • Велико Търново
Елмайра, и аз използвам цветоулавящи кърпички - обикновено купувам от Лили /не помня в момента марката, нещо с В беше/, почти на всяка пералня слагам, тъй като повечето ни дрехи са цветни, а при новите - задължително. Не мисля, че съдържат нещо вредно.

# 424
Хвалят се някои,  че цветните дрехи не им избелявали от турските прахове, без да съобразят, че дрехите избеляват от хлора във водата Joy

Най-важния фактор си остава качеството на самите дрехи. Аз лично като чуя "произведено в Турция" подсъзнателно го свързвам с некачествен боклук. Спомням си преди години бях взел спален комплект, чаршаф, калъфки, произведени в Турция, много ярки и красиви цветове, та направих грешката да ги постеля нови. На сутринта се събудих буквално оцветен, целия син, всичко ме сърбеше. Като ги пусна в пералнята и водата става все едно бои съм разтварял вътре. Пробвах 2 пъти да ги пера един след друг, хем избледняха, хем продължиха да пускат. Направо ги изхвърлих и се чудя, как на българския пазар може да се внася и продава свободно подобна стока?

# 425
Олее..ле, да не са били от english home, имат големи намаления и аз си купих от тях, турски са, но не забелязах избелване след първото пране на 60 градуса.
Винаги досега съм смятала, че турските памучни тъкани са добри.

# 426
От турско до турско има огромна разлика, същото важи и за други страни. Имам няколко комплекта от English Home. Нищо им няма - нито ни е сърбяло, нито са пускали цветове. Пера ги на 60 градуса, имам ги от 1-2 години и не са мръднали.  Да не говорим, че спално бельо НИКОГА не бих постлала не прано.

# 427
  • Ловеч
Аз също не постилам или обличам нещо ново, преди да го изпера.
Всичките ни чаршафи са турски на Тач и нямам никакви забележки към качеството. За мен държавата производител не е основание да се заклеймява или фаворитизира даден продукт.

# 428
От турско до турско има огромна разлика, същото важи и за други страни. Имам няколко комплекта от English Home. Нищо им няма - нито ни е сърбяло, нито са пускали цветове. Пера ги на 60 градуса, имам ги от 1-2 години и не са мръднали.  Да не говорим, че спално бельо НИКОГА не бих постлала не прано.

Аз тая разлика не съм я виждал, всичко турско дето съм купувал се е оказвало некачествено.

Колкото до комплектът, това беше преди може би 10 години и не помня от къде са взимани. Иначе след този случай и аз не бих поставил непрано спално бельо. Също така държа, като купувам да е качествено, а не да се подвеждам по изгодната на пръв поглед цена.

# 429
Има качествени турски стоки, които са и доста скъпи и по никой начин не могат да бъдат определени като "боклук". С евтините трябва да се внимава, но и там има добри неща. Най-оцветяващата дреха, която съм купувала, е на Льо кок спортиф, оригинал - неспасяем случай, как ли не я третирахме.

# 430
  • Pazardjik
Относно това,че аз явно и други дами от форума,които предпочитаме паралелния внос колко трябва да сме умни,за да направим разликата между по-добре изпраните/ухаещи дрехи с вносния прах/гел и не толкова добрите резултати от прах/гел от големите вериги.Явно трябва да се извиняваме преди да споделим мнение несъвпадащо с чуждото.....Ето с риск пак да обидя някой ще похвала Ленор гел за цветно пране.Пере и ароматизира прекрасно.

# 431
Имам въпроси.
От къде мога да намеря топчетата омекотител на ленор?
Доволни ли сте от новите омекотители коколино,защото мн им се чудих и на края пак си взех златния Ленор..
Попринцип съм най-доволна от синия коколино,но ми омръзна и се чудя какво да взема вече..
Иначе скоро ще ходим в лидъл та някаква идея от там какъв течен прах да взема?бях взела някакъв зелен,беше мн добър,но не го намирам вече..след това взех някакъв голям син омекотител и не става за нищо-с него вече пера само обувки,нещата на котката и такива неща..просто колкото да не го хвърлям..а не беше супер евтин,или нещо такова...
Много се чудя дали да си купя от големите 10кг прах на ариел,или персил,но не знам за качество..от години пера само с течен,а като закъсаме и няма парички-савекс..

# 432
Савекс за 20 пранета е на цена 7 лв. За тези пари може да си вземеш Ариел/Персил на промо...

# 433
Савекс за 20 пранета е на цена 7 лв. За тези пари може да си вземеш Ариел/Персил на промо...
Ако тези 20 пранета са опаковките от 2 кг., аз редовно ги виждам във Фантастико на цена около 4,60 лв., мисля, че това им е намалена цена, когато са в каталога.

# 434
По брой пранета са принципно.
Може, нямам Ф. В ДМ ги гледах мин.седмица и сравних....редовна цена Савекс 20 пранета = промо цена на висок клас прахове. ☺

Общи условия

Активация на акаунт