Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 437
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 625
  • София
Много благодаря! Мъжът ми я кара последните дни да я поусети. Наплаши ме, че не спира добре и че има модели коли, които по принцип трябва смело да натискаш спирачките. Но аз силно се надявам, че е от гумите, защото е за нови и утре ще й ги сменявяме.

# 2 626
Високата кола има много предимства, с които лесно се свиква. После няма да искаш друга.

# 2 627
Честито, Петенце! Благородно ти завиждам! Лека и безаварийна!

# 2 628
  • София
Не съм карала лично такива коли, дето им викате джипове, но са ме возили доста. За мен това са просто едни по-високи коли, с доста екстри и евентулно 4х4. За мен джипът е кола за офроуд, а разните SUV-ове, и подобните им не мисля, че стават за това. Най-малкото кой ще иска да си омърля луксозната лъскава количка из калта. Нищо лошо не искам да кажа за тоя тип коли - хубави са и на вид (какво друго ѝ трябва на една жена Wink ) и на екстри.

# 2 629
Аз пак с въпроси:

290 лв за смяна на предни дискове, накладки, тампони на амортисьори, труд - много или малко е?
Питах един колега днес. Според него са малко защото е почти цяла предница. Така ли е? Казва, че това всъщност са спирачките и с тях шега не бива. Като я взех смених само накладки.

Ходих да си плащам телефона днес - Вивател. Девойката тръгна да ми предлага гражданска. Има ли някой с гражданска към тях?

Тая каруца пак ме нерви:
Като я припаля и излезна отвън за гимнастиката, гасне. Ориентирам се по звука и я паля. Вече не гасне, но и аз в нито един момент не форсирам газта.
Миналата година, 17 декември, й купих Таб, 45 ампера след като не поиска да запали в студа. Да бях изчакала и предвидила малко и за тия 100 лв щях акумулатор Бош да й купя, яд ме е на мен си.
Според колегата го прави като е студена. Нормално ли е?

Имам страх от спаднала гума.
Нали преди няколко дни отидох на работа и видях, че задна лява е спаднала. Напомпах я и нищо й няма.
Днес имах малко работа преди работа. Като я свърших, гледам - в същата гума забито парче от запалка. Онази сивата част отгоре, където е камъчето. Не я пипнах. Като отидох на работа огледах- нямаше я. Прибрах се преди малко - гумата нищо й няма.
Преди два месеца в нея имаше забито габърче. Нали съм умна та го извадих. Тя спадна та се прибрах по джанта и на другия ден ходих на гумаджия пак по джанта да я смени.
Това с габърчето е от преди два месеца. Ноември сложих миналогодишните нови отзад. Спадането тия дни и частта от запалка са на друга нова гума. Но защо все една и съща, по дяволите?
Оня ден се разхождам из квартала и оглеждам автопарка - среден клас. И минавам покрай някакъв Пасат и го гледам - нещо не е наред. Задна лява гума е мекица, а снега го е покрил целия.

За височината Нотарис е много прав - колкото по - високо, толкова по - добре.
Аз карам лека кола, първа ми е, води се миниван. Висока е въпреки габаритите си защото е миниатюрна.
Опитвала съм се да карам Голф 3 (или 2 беше), Поло, Фиат Пунто. Возих се отзад на Форд Фиеста. Въпреки че са по - стабилни и устойчиви на пътя, по - тежки - не ми харесват. Чувствам се все едно съм седнала на тоалетна чиния, ниски са ми.
Ще дойде време да сменям малкото грозно японче и не знам с какво. Искам да е евтино като гориво и части, но преди всичко да е високо. Джип не мога да поддържам, но ми е мечта.

# 2 630
  • 1st floor
Не съм карала лично такива коли, дето им викате джипове, но са ме возили доста. За мен това са просто едни по-високи коли, с доста екстри и евентулно 4х4. За мен джипът е кола за офроуд, а разните SUV-ове, и подобните им не мисля, че стават за това. Най-малкото кой ще иска да си омърля луксозната лъскава количка из калта. Нищо лошо не искам да кажа за тоя тип коли - хубави са и на вид (какво друго ѝ трябва на една жена Wink ) и на екстри.
Не държа да е нова и лъскава. Не, че ще откажа, но не ми е по джоба. Mr. Green Искам да е висока и с нормален брой екстри. Laughing Както и да не ми бърка прекалено много в джоба. Но ще го мисля, като дойде време. За сега и с една кола ни е естра, защото ММ се вози на служебна през седмицата, а нашата си стои пред блока.

# 2 631
Най-малкото кой ще иска да си омърля луксозната лъскава количка из калта. Нищо лошо не искам да кажа за тоя тип коли - хубави са и на вид (какво друго ѝ трябва на една жена Wink ) и на екстри.
В България никой. В Германия си ги карат по предназначение, не всички, но съм виждала да си превозват строителни отпадъци с Q7.

# 2 632
  • Пеликания
Ходих да си плащам телефона днес - Вивател. Девойката тръгна да ми предлага гражданска. Има ли някой с гражданска към тях?

Аз нямам ГО към тях ама няма значение къде си я сключваш, явно и те са станали брокери за да си вземат допълнителен комисион от застрахователните компании. Аз предпочитам направо да си ги сключвам при застрахователя, защото там поне могат да ми обяснят ако имам въпроси, а брокерите гледат само да ти вземат парите и не разбират от нищо.

# 2 633
Петенце, честита количка, със здраве да си я караш и да те слуша. Иначе не съм съгласна с по-горното мнение, че джипове и СУВ имат повече екстри. В какъв смисъл? Това зависи от класа кола, а не дали е нормална или СУВ... Аз преди много харесвах СУВ, но като оглеждахме разбрах някои неща, които ме разочароваха, като основното беше, че това, че е СУВ, не означава, че има по-голям светъл отвор отдолу от нормална кола, или че е по-широко купето. Един вид бенефита е, че гледаш отвисоко. Е разбира се, има СУВ-ове високи отдолу и широки, но по-големият процент са си стандартна кола, просто по-високо купе. Също и доколкото разбрах аеродинамиката им не била толкова добра, колкото на ниска кола.

# 2 634
moonriver, разбира се, че не им е толкова добра аеродинамиката. Simple Smile

MarieSt, правилно правиш за ГО. 90% от бокерите нищо не разбират за почти нищо, само "сключват" и събират данни.
Какво остава за имуществено застраховане, еле пък здравно и живот, бъкел не знаят за какво иде реч.
Познавам брокери разбират, но почти ги няма.
И тук не ти говоря за "брокер" SDI и редовите служителчета "на каса", а за малък брокер, който си плаща всичко сам, ако ме разбираш, и си зависи от клиентите, а не от "оборота". Разликата, като отношение e от земята до небето.

vaniaivanova, така е, странно е племето тук. То и аз не обичам да се мърлям, клепам, калям, и т.н., но наложи ли ми се товар, знам, че имам къде, бутам задните седалки, ако се налага, слагам огромен найлон и товаря, каквото е нужно.
Колата малко или много си е да ни служи, не ние на нея.
Аз, че й "служа" на моята и й се радвам, да, но това е друго.

# 2 635
  • София
90% от бокерите нищо не разбират за почти нищо, само "сключват" и събират данни.
Какво остава за имуществено застраховане, еле пък здравно и живот, бъкел не знаят за какво иде реч.
Познавам брокери разбират, но почти ги няма.

Аз явно съм при 10-те%, защото съм доволен от моя. Simple Smile Бая години вече. независимо, че е рядко, ако/като има нещо, съдейства, оправя бумаги, ходи по огледи, пазари се със компаниите и т.н. Даже тази есен ми издейства обща отстъпка 10% за всички каруци, щот в последните 5 години има малко или почти никакви щети.

Тц, екстрите зависят от нивото на оборудване, не от типа или класа кола. Да, по-високият си има стандартен пакет с повече неща, но далеч не всичко. Ако е читав клас и марка, става за всичко. Дали се налага и дали се ползва, отделен въпрос. Аз лично, с тези, които съм ползвал не съм имал проблем да отида, където и да е и да мина откъдето и да е. Е, не говорим за специално подготвените за офроуд прежиявания и състезания, а за стандартно изпълнение.

# 2 636
  • София
Това за екстрите ми е останало като впечатление от колите, в които са ме возили. Предполагам са били повече, защото колите са нови. Разбира се има и други типове коли с много екстри. Едното не изключва другото. Просто ми е малко странно, че им викат джипове на тия по-високите коли. А в България народът си ги пази, защото са скъпи за стандарта ни и не можем да си позволим на всеки 3-4 години да ги сменяме. Брат ми има ново Пежо 3008, но като затръгваме за село го товари с какво ли не - стълба, бензинова коса, други щуротии. Ама като му надра стълбата тапицерията на седалките не му стана много гот.
А за брокерите, като правите ГО, как избирате към коя компанния? Аз гледам цената да е най-ниската. Трябва ли да ме интересува, дали правят проблем с плащанията? Те тия плащания, така или иначе, не са към мен. Като не говоря за каско, а само за ГО.

# 2 637
Какво е добра аеродинамика?
Един стандартен SUV е с КЧС 0.33-0.35, кола среден клас е 0.29-0.30. Колите във Ф1 са над 0.8 до 1.1 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 638
  • София
С това твърдение и аз не съм съгласна. Зависи какво се купи. Киата е 2007ма година, екстри напълно базови, ако мога въобще да ги нарека така. Единствено има допълнително слаган парктроник. За мен важното е, че е голям автомобил, въпреки че не е много по-дълъг или широк от опела ми, супер удобно е, видимостта е уникална, голям багажник, колата е висока, вече няма да се притеснявам от тротоари те, 4х4 е, което го прави идеален за разходките с ММ в планината Blush Да, по-тромав е, 142коня е, не е като опела, но са много различни автомобили, плюс това джипа е тон и 700, а опела 1100кг. Кефи ме, че резервната гума даже не е отвън, а си е като на лек автомобил в багажника.

Ето я красавицата, въпреки че черното повече й отива, но в крайна сметка е важно да е здрава.

# 2 639
  • 1st floor
Страхотна е! Simple Smile Даже я показах на ММ, а той ми предложи да ми купи и на мен една нова...хахахаха...не джип, де....Явно вече му става жал за неговата....Grinning

Общи условия

Активация на акаунт