Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 436
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 640
  • София
Ха ха, бъди внимателна. Че аз така приключих старото ауди на мъжа ми. На един месец шофьор се панирах на едно кръстовище и се блъснахме с едно такси и колата отиде за части. Да чукна на дърво от тогава нямам никакви такива поражения.

# 2 641
  • Русе/София

Я,та ти си ми комшийка. bouquet

# 2 642
  • гр. София
Патенце, честита придобивка! Леко и безаварийно каране!!! Само спокойствие и радости с новата кола и приятни дестинации! Flowers Hibiscus

# 2 643
# 2 644
Честит джип! Да си го караш по хубави дестинации и по приятни поводи!

# 2 645
  • 1st floor
Ха ха, бъди внимателна. Че аз така приключих старото ауди на мъжа ми. На един месец шофьор се панирах на едно кръстовище и се блъснахме с едно такси и колата отиде за части. Да чукна на дърво от тогава нямам никакви такива поражения.
Ххаха, горикият няма да преживее да му счупя колата. Вчера му се жалвам, че все още ме е страх да карам сама, за да не се навра в някоя теснотия и да не мога да изляза. А той ми вика - и мен ме е страх да те пускам сама, за да не удариш колата!  Crazy Колата да не съм ударела!!!!  Joy Не мисли за мен или да не очистя някой...

# 2 646
  • Пеликания
Всички мъже са такива. Колите им са най-ценното Grinning
Ама те като си ги ужилят или ударят казват: Случва се. А ако жените я ударим някъде вой до небесата, и че не ставаме за шофьори.ч Rolling Eyes

# 2 647
  • София
Оо, колко пъти я е трескал и по дупки и се е чуло все едно колата се е разглобила. А аз като нацеля някоя и то не голяма "айде бе, човек, колко време вече караш"

# 2 648
  • Mediterraneo
Петенце, честит автомобил! Безаварийно каране!

Аз не знам точната разлика между джип и СУВ, но като се кача от Каптура, който ми го водят СУВ, на Пежо 5008 на сестра ми ( пак СУВ), имам чувството, че карам самолет. Огромна кола е това! Купето е страшно широко, а в багажника ( без задните 2 седалки) мога спокойно да легна да спя! Въпреки че е бъкана с екстри, на мен ми е по- комфортно в моята, по- компактна и маневрена я усещам. А може би просто защото я карам по-спокойно моята, не знам.

# 2 649
  • София
Всички мъже са такива. Колите им са най-ценното Grinning

Зависи. Simple Smile На всеки може да се случи всичко, естествено. Мен лично ме дразни, когато е от мунщина, не от неумение или липса на опит.
Съвсем скоро и аз се разкудкудяках на жена ми, макар че обикновено гледам да не го правя. Просрочила е времето за преглед и обслужване и то с много. И има реален шанс да се запънат за гаранцията. А не е малка. Не е гарантирано, но има голяма вероятност за в бъдеще при някой сериозен проблем да го извадят като коз и да си измият ръцете. Ми, няма как да ми е гот. Simple Smile  И не е нещо, за което бих махнал с ръка.

# 2 650
  • София
За такова нещо и аз бих се ядосала. Това са сериозни неща, като да не си следиш кога трябва да зареждаш или да не си проверяваш маслото. Но аз говоря за мъмрене от сорта на това как завива като тираджийка, паркирам като тираджийка, целя всички дупки, щяла съм да запушва турбината Joy Всякакви такива, разбира се, че според мен в повечето случаи преувеличава, а и той го знае, просто човек е по-критичен към другите отколкото към себе си.

# 2 651
Ха ха! Майтап ли е Grinning И как се чувстваш сега като се качи на по-голям автомобил?
Много яко Grinning нямам все още парктроник и задна камера, но напук на всякаква логика, с голямата кола се оправям по-лесно, отколкото с малката.

# 2 652
В крайна сметка и нашата сага, с купуването на нова кола приключи. Вече сме собственици на Audi A6, 3.0 TDI. Аз съм доволна, пък и половинът желаеше точно такава, предимно той ще я кара, та е най-важното той да е доволен. Г-жа Вейдър, разбирам те напълно. Десет години и кусур вече не мога да разбера, как успявам перфектно да паркирам комбита и седани, а с нищо и никакви въшки да ми трябват емнайсет маневри, докато ги паркирам.

# 2 653
  • гр. София
Според мен причината е, че въшките не са толкова маневрени, колкото по-големи и по-хубави коли. Аз правя сравнение между колата, която карах на курсовете /Тойота Корола, 2003, седан/ и нашата сега /Форд Фиеста, 2017, седан/. Въпреки, че пак е седан, но по-малък, според мен не се сгъва така, както тойотата.  Иииии трябват повече маневри на по-тесни места. Или поне на мен така ми се струва! Thinking

# 2 654
Аз днес за 300 лв смених предните дискове, предни накладки, предни тампони на амортисьори, въздушен филтър. Частите са 165 лв, труда е 135 лв.
Имам бележка за цената на частите, бях и с него като ги взе. Върна ми и старите в едно кашонче.

Каза, че друго за правене спешно няма. Ще я закарам да я огледа обстойно някой друг път, основно отзад. Забелязал е тема на масло, вероятно е гарнитура, каквото и да значи това. Ще го питам защо и как задния десен амортисьор беше облят в масло. Тях ги смених миналия месец, той отбеляза, че са още с лепенките.

Аз пък наивно си мислех, че като като сменя накладките и спирачките ще станат по - здрави. Същите са си - плавни. Знам, че е особеност на модела защото е висока и лека.

Като я взех преди година и половина смених само накладките. Дисковете кой знае кога са сменяни за последно. За това време нямам ПТП и не се очистих.

Снимах единия стар диск, но не мога да кача картинката защото е голяма. Опитах се да я изрежа от телефона, да се видят драскотините и ръждата. Не се получи добре, но ето част от диска:

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 21:42 от Зуки Су

Общи условия

Активация на акаунт