Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 395
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 655
  • София
Аз стигнах до заключението, че моя парктроник нещо не е в час и както винаги се паркира на огледала.

Честито за аудито на новите собственици! Уникален избор, колата е супер! Безаварийно ви пожелавам!

# 2 656
Карахте ли днес, софиянци?
Сутринта в 9 мъглата беше много, трафика - също. Повечето караха нормално като за нормално време.
Вечерта в 22 часа коли из улиците почти нямаше. Ако имаше, караха много бавно из празните улици, особено на кръстовищата.
При нас има дълга права улица. След като влезеш в нея, при сняг и дъжд виждаш светофара. Днес почти пред него се виждаше.

Не помня миналата зима, която ми беше първа, такава мъгла. Страх ме беше от дъжд, сняг, поледица, справих се успешно.
Но днес все едно карах за пръв път в непозната ситуация. Знам си колата и обичайния маршрут, но много ме беше страх.

Имате ли някакви съвети как да се кара в мъгла?

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 23:02 от Зуки Су

# 2 657
  • гр. София
Аз днес карах сутринта, през деня и следобяда в 17,30ч., когато виждах на няма и 5м пред колата, сама. За първи път карам в такава мъгла! Забелязах, че в края на деня този път шофьорите не се бутаха, не изпреварваха неправилно, изчакваха повече, всички бяха по-търпеливи и бавни. Беше интересно изживяване! Smile  Много внимавах за пешеходци! Не се виждаха, добре че знаех къде са пешеходните пътеки и навсякъде намалявах. Въпреки че една така се втурна, а преди пътеката имаше спрял голям бял джип и нямах видимост. Добре,  че я видях още на тротоара, че се мотае там и предположих, че може да ми изскочи. В къщи мъж ми само попита: "Всичко наред ли е?", казах "Даааа", "Вкара ли колата? (в гаража)", "Даааа, от раз!". Погледна ме с вдигнати вежди, аз се изпъчих.... Laughing Laughing Laughing "И няма драскотини?", "Няма". Пита ме вече, защото успях вече леко да жулна двете вежди на задните гуми. За едната знам кога стана, но за втората нямам идея. Казах му, че може някой мен да ме е ожулил на паркинг Wink , той ми се смя.

# 2 658
  • София
Карах сутринта към 9ч и на прибиране от работа в пиков час 18.30 и то по Ботевградско, където няма сгради и сме близо летището и мъглата се режеше с нож. Не мога да кажа, че съм карала по-бавно от обикновено, но по-предпазливо със сигурност. При мъгла е много хлъзгаво. На кръговото на Сточна гара леко завъртях дупе, защото настъпих линията.

# 2 659
  • гр. София
Аз прибирайки се по Джеймс Баучер също поднесох леко на линиите на трамвая. Усетих в един момент, че волана ми е завъртян надясно, а аз се движа направо - леко намалих и изправих волана. Лошото е, че по булеварда са павета и допълнително тресе и поднася. И това ми беше за първи път!

# 2 660
Ужасно мразя да карам в мъгла, много съм зле аз с нощното зрение, а като има мъгла ми е още по-тегаво. В петък вечерта шофирах по Струма, мъглата на Дупница особено можеше с нож да се разреже, толкова беше гъста.
Leila, аз работя точно на този булевард, и ми е кошмар както да шофирам, така и да пресичам по него. И на мен колата неведнъж ми е поднасяла баш там.

# 2 661
  • София
Знаете ли какво ни се случи наскоро с ММ. Grinning правим си екскурзия с преспиване в Троян. Само че преди това бяхме в Кърджали на гости на приятел и оттам хващаме пътя за Троян през Беклемето. Нямахме още джипката, тръгнали сме по планински път с това:

Всеки завой беше буквално на 360 градуса,а никога, ама никога през живота си не бях виждала толкова гъста мъгла. Мъжът ми се препоти около 15 пъти поне, кара на втора, едвам се вижда на 10см пред колата. Стигаме ние поредния завой, който на всичкото отгоре беше под наклон и познайте какво виждат очите ми! В тази гъста мъгла, на завоя, под наклон 12тина броя диви кончета на пътя и около него седят и си хапват. Ами сега? Ние с палатката сме тръгнали (кабриото), а тия симпатяги седят и ни гледат умно. В тоя момент изобразявам картина в главата си как ни нападат диви коне, а ние сме с мек таван Grinning Ей, слава богу, постояхме 10тина минути, мина един бус и ги разбута и минахме Grinning

# 2 662
Оф тая мъгла е шит и за каране, и за ходене.. особено вечер. Нямам търпение да се разкара. А и трафикът ми се вижда повече, но сигурно защото са по-бавно колите сега.

# 2 663
  • София
В последните дни, пешеходците са ужасТ. А тези с електрическите тротинетки ми идва да ги набия, до един. Simple Smile Безогледно и без мисъл се метат навсякъде. Велоялея, платно, тротоар, срещу движението, напряко, надлъжно, всякак. Баси малоумниците.

# 2 664
  • Пеликания
Те пешеходците, велосипедистите и тези с ел.тротинетки винаги са били ужасТ. Сякаш за тях правилника за закона на движението не важи. Да хубаво трябва да се пазят ама те си позволяват твърде много и е крайно време да почнат да ги глобяват.
Като живях в Дания нямаше как някой да си позволи да не кара в алеята за велосипедисти (тези които имат право), иначе ти режат главата направо. А пък ако си с кола ако не си изряден за всяко нещо може да те глобят. Като мои познати там били спрели на светофара ама с предните гуми били настъпили STOP линията и след седмица писмо за глоба от 1000крони (около 260лв.). Докато на всеки му се разминава тук, защото всеки гледа как да не плаща за нещо което е извършил няма да намалят жертвите по пътя.
За съжаление колкото и да си изряден и внимателен на пътя не се знае кой идиот идва срещу теб и в повечето случай на виновните се разминават с драскотина и не им пука, че са убили някого.
Както преди няколко месеца един малоумен идиот се прибира от дискотека в 05:00ч. пиян и надрусан с BМW Х5 и удря едно момче с Vento, което отива на работа и умира на място и на оня му се разминава, защото баща му веднага платил да изкарат другото момче виновно. И още колко много такива случаи има и за съжаление нищо няма да се промени.

Оф малко се отклоних от темата. Извинете ме Innocent

# 2 665
Карахте ли днес, софиянци?
Сутринта в 9 мъглата беше много, трафика - също. Повечето караха нормално като за нормално време.
Вечерта в 22 часа коли из улиците почти нямаше. Ако имаше, караха много бавно из празните улици, особено на кръстовищата.
При нас има дълга права улица. След като влезеш в нея, при сняг и дъжд виждаш светофара. Днес почти пред него се виждаше.

Не помня миналата зима, която ми беше първа, такава мъгла. Страх ме беше от дъжд, сняг, поледица, справих се успешно.
Но днес все едно карах за пръв път в непозната ситуация. Знам си колата и обичайния маршрут, но много ме беше страх.

Имате ли някакви съвети как да се кара в мъгла?

Най-тежкото ми каране е било през ноември по магистралата в мъгла (около Ихтиман, разбира се...) в 5:30 сутринта. За капак имаше участък в ремонт и бях изтръпнала дали ще нацеля отбивките. Спрях на първата бензиностанция за кафе и да изчакам изгрева. В мъгла с по-голяма дистанция и по-бавно.

# 2 666
Днес ми беше един кошмарен ден за шофиране. 6,1 километра за час и 20 минути. От румънското до младост 3 през Слатина.

# 2 667
Откъдето и да се прибирам, почти не мога да не мина през кръстовището на Румънското посолство. Имам чувството, че дори в цяла София да не останат и 2 коли, там пак ще има задръстване. Понеже и завивам, единственият начин да се престроя е само с нахално ръгане.

# 2 668
  • София
Утре се налага да ходя с джипчето на работа, че ще идва човек да ми гледа опелчето (дано да го купи) и по принуда се налага да се кача на Кията. Добре, че е неделя, сигурно ще сляза 1час по-рано да я разучавам Grinning пожелайте ми успех, че ми е нервно

# 2 669
Утре се налага да ходя с джипчето на работа, че ще идва човек да ми гледа опелчето (дано да го купи) и по принуда се налага да се кача на Кията. Добре, че е неделя, сигурно ще сляза 1час по-рано да я разучавам Grinning пожелайте ми успех, че ми е нервно
Успех, всичко ще бъде наред!
Вчера в една малка уличка чакаме 3-4 коли да излезем на булевард, аз ще завивам на дясно.
По булеварда отляво летят коли, т.е. няма опция да се включим. Зад мен един чичо се яхнал на клаксона, не успях да разбера какво точно очакваше да направим. Ръкомаха, присветва с фаровете, а няма никаква възможност да мръдне първата кола, камо ли аз. Когато успях за завия, погледнах в огледалото за обратно виждане и въпросният беше направил кадаиф, застанал насред кръстовището, очевидно с желание за завие на ляво. Кому е нужно, както се казва?

Общи условия

Активация на акаунт