Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 314
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 670
  • София
Те такива като тоя изобщо не се замислят кому е нужно. Защото нямат с какво да мислят.

# 2 671
Те такива като тоя изобщо не се замислят кому е нужно. Защото нямат с какво да мислят.
Факт!

# 2 672
Карахте ли днес, софиянци?
Сутринта в 9 мъглата беше много, трафика - също. Повечето караха нормално като за нормално време.
Вечерта в 22 часа коли из улиците почти нямаше. Ако имаше, караха много бавно из празните улици, особено на кръстовищата.
При нас има дълга права улица. След като влезеш в нея, при сняг и дъжд виждаш светофара. Днес почти пред него се виждаше.

Не помня миналата зима, която ми беше първа, такава мъгла. Страх ме беше от дъжд, сняг, поледица, справих се успешно.
Но днес все едно карах за пръв път в непозната ситуация. Знам си колата и обичайния маршрут, но много ме беше страх.

Имате ли някакви съвети как да се кара в мъгла?
Какви съвети ли, просто карай и карай. Гледай да си спокойна и да гледаш колкото можеш за ориентири. Отвратителната ни маркировка няма да ти помогне, тя е невидимка. Такива мъгли и по-гъсти имаше и миналата година, както и предната, по-предната и т.н.
Някой каза, че хората карали по-внимателно, не мога да се съглася. Карат по-бавно, но това е далеч от внимателно. Карат си неадекватно, бавно, тромаво, заспало. За пешаходците няма да казвам колко са луди, тротинеткаджии не съм виждал. Инцидентите последните 2 седмици са потресаващи, редовно си пожелавам да не участвам в подобен, смятам, че никой не е застрахован. Ние не караме по асфалт, както казва Ангел Караньотов. Гумите нямат значение, системите за сигурност работят под постоянен стрес.
Вчера и днес забелязвам силно полицейско присъствие на пътя, 2 патрулки за километър разстояние. Не вярвам, че са достатъчна мярка за справяне с проблемите на пътя. На излизане от кръговото при магистрала Люлин за към люлин си седят много потайно, и стресират шофьорите, което почти всеки път ме е вкарвало в напикващи ме ситуации. И в топ гиър обсъждаха подобни мерки, Хамънд беше казал- сложиха камери, но това не намали инцидентите, защото хората набиваха спирачки преди камерите, а след това пак си караха така (или подобно).

# 2 673
  • София
Вече взе да става мазалото.
Пак се присетих за Павел Попандов - секо се качило на кола и свири... Simple Smile

# 2 674

Какви съвети ли, просто карай и карай. Гледай да си спокойна и да гледаш колкото можеш за ориентири. Отвратителната ни маркировка няма да ти помогне, тя е невидимка. Такива мъгли и по-гъсти имаше и миналата година, както и предната, по-предната и т.н.
Някой каза, че хората карали по-внимателно, не мога да се съглася. Карат по-бавно, но това е далеч от внимателно. Карат си неадекватно, бавно, тромаво, заспало. За пешаходците няма да казвам колко са луди, тротинеткаджии не съм виждал. Инцидентите последните 2 седмици са потресаващи, редовно си пожелавам да не участвам в подобен, смятам, че никой не е застрахован. Ние не караме по асфалт, както казва Ангел Караньотов. Гумите нямат значение, системите за сигурност работят под постоянен стрес.
Вчера и днес забелязвам силно полицейско присъствие на пътя, 2 патрулки за километър разстояние. Не вярвам, че са достатъчна мярка за справяне с проблемите на пътя. На излизане от кръговото при магистрала Люлин за към люлин си седят много потайно, и стресират шофьорите, което почти всеки път ме е вкарвало в напикващи ме ситуации. И в топ гиър обсъждаха подобни мерки, Хамънд беше казал- сложиха камери, но това не намали инцидентите, защото хората набиваха спирачки преди камерите, а след това пак си караха така (или подобно).
Болднатото е много вярно! Който е карал кола в Европа знае какво имам в предвид.

# 2 675
Взехме кабели за ток.
Не разбирам нищо и купихме 800А .Ще свършат ли работа , защото имаше и по 400 и по 600 и по 1200 ? Какво определят Амперите(предполагам това са Амперите)?

# 2 676
Взехме кабели за ток.
Не разбирам нищо и купихме 800А .Ще свършат ли работа , защото имаше и по 400 и по 600 и по 1200 ? Какво определят Амперите(предполагам това са Амперите)?
Това са амперите на стартовия ток. Някъде на същата лепенка трябва да има и 62Am/h. Може и други да са, но това са работните ампери.
Колко е мощтна колата и на какво гориво е.

# 2 677
Взехме кабели за ток.
Това са амперите на стартовия ток. Някъде на същата лепенка трябва да има и 62Am/h. Може и други да са, но това са работните ампери.
Колко е мощтна колата и на какво гориво е.
Жената е написала, че са си купили КАБЕЛИ ЗА ТОК, а не акумулатор. Търговски трик е да пишат ампери на кабела, вместо сечението му в квадратни милиметри.

# 2 678
2,5 мм , 3 метра кабел.
Колите са дизел, в порядъка на 80-100 коня.Двигатели двойка.

# 2 679
Ааа, съжалявам  за недоглеждането. Стават, стига щипките да са кадърни. Повечето акумулатори са със стартов ток 760 ампера.

Не е точно трик, а улеснение. Кой ще пресмята сечение. Гледат и двата акумулатора с какъв стартов ток са и ако се покриват с кабелите, всичко е точно.

# 2 680
Направих огромна грешка да напръскам с препарата за размразяване отвътре на стъклото. Сега е като намазано с олио. Как да го оправя това, че карам като в хралупа

# 2 681
Направих огромна грешка да напръскам с препарата за размразяване отвътре на стъклото. Сега е като намазано с олио. Как да го оправя това, че карам като в хралупа
Препарат за прозорци и вестник, или кухненска хартия. Поне два пъти.

# 2 682
  • София
Закарай  я на аетомивка и ще я измият,голяма сложнотия Grinning

# 2 683
  • София
Днес е много тъжен ден за мен. Продадохме опелчето. Много гадно... Първата кола (а и не само предполагам) има голяма сантиментална стойност, та накрая пуснах и няколко сълзи.. Мъжът ми ме бъзика, че като се кача на джипката и бързо съм щяла да я забравя Grinning

# 2 684
2,5 мм , 3 метра кабел.
Колите са дизел, в порядъка на 80-100 коня.Двигатели двойка.
Нормалното сечение за такъв силов кабел е поне 10 квадрата,  2,5 квадрата е прекалено малко. Толкова малко, че вероятно няма да ви свърши работа, ако някога ви се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт