Твоята тема е моя тема, или чуваме ли наистина отсрещния?

• 9 881
  • 183
  •   1
Отговори
# 150
В реала избягвам да давам съвети. Май има нещо вярно в това, че ако мъж споделя - търси решение, а ако споделя жена - търси разбиране и изслушване. Аз съм сякаш с по-логично мислене и гледам да си ограничавам желанието да давам предложения за решения. Човек си знае как да постъпи така, че да си е по негова мярка изборът. Правилното за него може да е неправилно за/според мен, но животът си е негов и той в края на краищата си поема последиците.

Старая се да съм добър слушател, но не и да ставам изповедник/психолог. Някои приятелски връзки се е налагало да прекратя поради поява на този тип токсичност.

# 151
... как си представяш, че е способен на качествена комуникация и в реала, в собствените си лични отношения?

в случая не точно комуникацията имах предвид, а подхода към чуждите проблеми

смятам, че в реала хората са по-малко императивни и налагащи се отколкото тук

другото изтрих, защото не го бях прочела правилно - предимство на писменото общуване е, че можеш да "чуеш" /прочетеш/ нещо няколко пъти, но пък се губи интонация, език на тялото и т. н.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 19:14 от bubanka

# 152
Цитат
как си представяш, че е способен на качествена комуникация и в реала, в собствените си лични отношения?
Stuck Out Tongue Не си представям, подминавам неструктурирани, с разпиляна мисъл, лош изказ, откровено неграмотни мнения. Сигурна съм, че и в реалния живот са такива. А аз нямам време за губене. Затова чета избирателно. И се радвам, че в този форум пишат немалко наистина интелигентни хора. Повече отколкото очаквах. Simple Smile

# 153
Elenna, да разясниш какво значи източник на морализъм: дали манията е всяко мнение да се смята за морал, или мислиш, че е невроза и мания да имаш мнение, което да включва, о, ужас, някакви твърди, а не релативистични принципи.

Защото си мисля, че второто не е невроза, а нормално човешко изискване. И няма да доведе до Гилеад в реала, както пропагандират в оня сериал.

Смятам, не само аз, че е мания и невроза упоритото бъркане на мнение и личен опит с морален постулат. От вторите все още има доста малко неоспорени такива в доста дългата човешка история, а първото е като дупетата: всеки си ги има.

Едно е моралното мнение, че не е добре да убием друг човек, друго е пълния субективизъм дали адаптираното мляко, например, е финкционално равно на убийство. Невъзможността, или откровеното нежелание, да се направи разлика между двете, е бичът на нашето време.

# 154
Bella_ciao,явно не съм емпат,досега си мислех,че емпат значи да умееш да преживяваш емоциите на другия,но явно съм грешала.

# 155
Благодаря! Аз пък първо се сетих за Платон и за слепците Simple Smile

# 156
# 157
Не само не умеят да приемат чужда гледна точка,че и даже извъртат своята и начина си на живот.Или иначе казано-многознайковците тук имат винаги перфектни деца,перфектен живот ,перфектен мъж,перфектен дом,перфектна работа.Не веднъж съм го казвала.
И това,че някой води живот,който на тях не им харесва е абсолютно недопустимо ,дори въпросният човек да е доволен.Той ТРЯБВА да бъде убеден,че е нещастен!

# 158
Има разлика между "води живот, който не ми харесва" и "на път е да си взриви живота по неописуем начин". Ако човекът съзнателно иска да живее така - не споря. Има потребителки например, при които личи и си казват, че са избрали някакъв стил на живот и няма нужда от промяна - нещата си вървят.

Обаче когато се вижда, че нещата не вървят - е какво, да го потупам по рамото и да кажа, че всичко е ОК, след като не е? Говорим за случаите, в които си личи, че човекът не е доволен, ама наистина, има и драма, и емоционални проблеми.

Та някои се опитват да кажат, че някои неща са недопустими и трябва да се коригират.

Сега, доста е нечувствително и показва не само липса на емпатия, ами и на здрав разум да живееш по северноамерикански стандарт и да обясняваш на българите как трябва да стоят нещата, след като е ясно откъде идват разликите. То си е направо "яжте пасти" това.

# 159
луна -аз това умеем ли да възприемаме чуждата гледна точка го тълкувам така - правим ли това, което ми се казва от семейството.
За себе си отговарям -докъм 30 -та си година следвах какво ми се дава като съвет от някои роднини-след като  и се стараех много да угодя на чуждата гледна точка , видях, че емоционално се справям много зле и реших да слушам само себе си. Тоест каквото и да ми се говори -твоята тема, не е моя тема. На мен лично така ми е много по-добре. Това обаче касае моя живот, аз избягвам да го налагам върху другите.

# 160
  • SHOOT ME 10 $
Не само не умеят да приемат чужда гледна точка,че и даже извъртат своята и начина си на живот.Или иначе казано-многознайковците тук имат винаги перфектни деца,перфектен живот ,перфектен мъж,перфектен дом,перфектна работа.Не веднъж съм го казвала.
И това,че някой води живот,който на тях не им харесва е абсолютно недопустимо ,дори въпросният човек да е доволен.Той ТРЯБВА да бъде убеден,че е нещастен!
Това го бяхписал но го  поствам и тук в подкрепа на горното
Тук 90 процента от разведените са си намерили мъже и все едни убави,  убавии.   Хем пари изкарват, хем ги забавляват по цял ден, хем ги слушкат за всичко, хем са мъже на място, и едни щедри…щедри…щедриии…казах ли щедри и мъжествени, ама щедри и на секс и на дзюмбюли, и едни романтични, като ги тресне романтиката и цъфнат с някой диамант, да се чудиш къде са бляли  другите  женоря.

А пък другите дето са още в процес на търсене са заобиколени от тълпи обожатели милионери всеки от които носи в джоба си годежен пръстен и билет за меден месец на някое екзотично 7,8,9 звездно хотелче и разбира се всички обожатели са безумно красиви и романтично настроени във всеки един момент.Всъщност така са всички сляпо вярващи в нещо – просто не възприемат различна  гледна точка от тяхната независимо как е обоснована.

# 161
Митко и Вервам -това е и моято възприятие за форума, но ми трябваше време да го осмисля. И наблюденията за жените в реала са ми такива -всяка знае най-добре как другата да си живее живота.

# 162
Е, то е нормално като се види, че някой описан муньо е пълна щета, да насочиш към факта, че има и по-хубави мъже.

Вече в екстремния вариант дори хубавите мъже се очернят до ниво "бягай с 200". Ако изкарва пари - те парите не са всичко, що не простира. Примерно.

# 163
Човек неминуемо пречупва нещата през собствения си опит и преживявания. Именно затова е малко рисковано да искаш съвети от непознати хора. Ако при тях е имало сходна ситуация и се е случило накрая еди какво си, това не значи, че и при теб ще е същото. Или, че решението на казуса, което е проработило при тях, ще сработи и при теб. Особено, когато става въпрос за взаимоотношения с други хора, които все пак са динамични, а хората - не точно същите като онези другите, които се изказват.

Напълно съм съгласна.

По темата, аз лично донякъде се притеснявам, че у мен го има това да споделям твърде много лична информация. Уж е в опит да покажа сходен проблем как се е развил при друг човек (мен), но накрая ми се струва, че излиза сякаш по-скоро начуквам нечие канче. Което е кофти и определено е нещо, върху което си заслужава да поработя.

# 164
Айде ,моля ви се....
Аз казах,съвсем не като оплакване,преди време,че с мъжът ми правим секс 2 пъти в месеца и вие цяла тема развихте колко сме нещастни,как не можело така,как едва ли не ние какво правим заедно.
А аз многократно повторих,че сме се случили с мъжа да сме такива-не толкова сексуални и предпочитащи друг вид любовна игра и съм доволна от сексуалният си живот.Доста потребители ми направиха, на базата на това, подробен разбор на живота ...
И понеже те правят(да-бе-да) секс по 5 пъти на седмица,няма как да има хора,които обичат да е само 2 пъти в месеца,те са нещастни,точка.
И ,не,това не ми проваля живота гръмоломно,нито съм се оплакала,ама разбирачи се появиха 101 Wink
Примери такива много мога да дам,да беше само това,щеше да е песен.
Абе,с две думи-тази тема е право в десетката.

Общи условия

Активация на акаунт