"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 971
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро скъпи мамчета...Идеята за крем супичката много ми допадна.Но ми е толково лошо,че не ми се мисли за храна

# 121
  • София
Добро утрооо!
Аз миш-маш правих вчера, довечера мисля да врътна едно руло от тиквички с крема сирене.
Кухнята на малката не работи и съм мнооого нещастна

# 122
Pxoenix може ли малко инфо за рулото? Blush

# 123
  • Plovdiv, Bulgaria
Без тях не може. Само на мен ли напоследък не ми се яде нищо? Хапвам, колкото да не е без хич ама по малко. Не е много окей, ама пък ако ям на сила, ще повръщам Grinning
На мен също не ми се яде.Хапвам по малко.

# 124
  • София
Pxoenix може ли малко инфо за рулото? Blush
Веднага!

Скрит текст:
2 тиквички (настъргани и изцедени от водата)
3-4яйца
300г крема сирене (може да се обърка с нещо зеленко - копър, магданоз, чесън...)
100 грама настърган кашкавал
малко пармезан
черен пипер
сол
1-2 скилидки чесън

Сместа се разстила в тавичка върху хартия за печене и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса до зачервяване. Като се охлади рулото, се намазва с крема сиренето, навива се и се реже на колелца.
Перфектно за лятото

# 125
Много добре звучи, и вкусно! Може да го изпробвам Blush Благодаря!

# 126

За идеята с вечерята , паста . Четох че е много полезна през бременността , старая се да спазвам хранителен режим за бременни и през различните седмици ям горе долу каквото препоръчват там . Но се съобразявам и със собствения си вкус и предпочитания , а и последно време такива комбинации на храна правя , че чак се стресирам .

Ще споделиш ли линк или нещо друго подробно за хранителния режим ?
С първото си дете спазвах подобен - сега търся търся не намирам такъв от спомените ми ...
💐

# 127
Здравейте, сега ще добавя във фейсбук който ми е писал. Много занимавка със свекито беше тези дни. Днес бях на лекар излезе термин 31.01. Ама аз си знам, че ще е по-рано де. Щото си знам овулацията. 4см е бебо. Взеха ми 6епруветки с кръв. За Даун и някакви други неща. Дори не питах. Другия петък съм на скрининг. А от понеделник ще пробвам да се върна на работа да видим как ще е. Дано е топло, че дънките са ми тесни и имам само 2-3панталона да са окей. За дневника е готино, обаче  не знам едно момче примерно колко би се интересувал от това. Не съм убедена, че и аз бих чела такива неща от майка. Та ако правя ще е повече за себе си. Иначе са супер сладка занимавка. За яденето аз ядях толкова здравословно, а сега е абсурд просто. Много бисквити ям, фанта, кола. Ям манджи също, а салати не ми се ядат. За сега не го мисля много, защото бая време бях с гадене и съм доволна, че ям изобщо.

# 128
И мен силно ме вълнува темата за храната. За съжаление не мога да кажа, че се храня особено здравословно (с което не се гордея). Иска ми се и аз да измисля някакви по-здравословни идейки, проблемът е, че никак не ми се готви Disappointed А и ММ определено няма наяждане с крем супа и разни други такива по-леки неща, хапва си доста. Често ядем навън, а това никак не ми харесва. Но иначе идеята за крем супата е чудесна! Обожавам крем суми и картофи под всякаква форма, мисля, че мога да ям това всеки ден Joy Споделете как са коремчетата ви? Личат ли или още не?

# 129
И на мен не ми се готви, ама хиииич. Ама моят ще ми се дразни, ако не барвам пък и нищо. А и навън не изгарям да ям. За коремчето-още ми е рано. В края на 7г.с

# 130
Без тях не може. Само на мен ли напоследък не ми се яде нищо? Хапвам, колкото да не е без хич ама по малко. Не е много окей, ама пък ако ям на сила, ще повръщам Grinning
На мен също не ми се яде.Хапвам по малко.

Аз пък съм с апетит на глутница вълци. Огладнявам на всеки 2-3 часа - зверски и изведнъж. Гледам да съм запасена с плодове, а да имам нещо сготвено ми е топ приоритет от известно време. Редувам горе долу следното меню:
Закуска - мляко с мюсли, сандвичи с кашкавал/яйце и сирене/кайма, но добре изпечена,
1 - таратор, крем супа, леща, салата
2 - гювеч, месо с ориз/картофи/грах, пълнени чушки с месо и ориз/само ориз/ яйца и сирене, пържоли
3 - плодове до пръсване, варя си царевица

Препоръчително е да се приемат повече протеини, за сметка на простите въглехидрати и мазнините, повече заленчуци и плодове (плодовете до към следобяд), риба поне 2 пъти седмично. Аз не мога да хапна риба, мисълта само за нея ми обръща стомаха. Ох, огладнях само от идеята за храна

За  коремчетата - на мен ми личи доста. Още на 8+гс една дама ми предложи място в градски транспорт и много се смутих. Освен, че ми личи, кожата ми е опъната на макс и не знам мога ли да генерирам бързо още Smiley

# 131
Ами и моят не е във възторг. Ама като се върна в 6ч. от работа тепърва да готвя и т.н. ми е много много сложно, но и по принцип не готвя с голямо желание. Но ще трябва да свикна ежедневно да го правя де, това дете един ден с какво ще го изхранвам Grinning На мен също нищо не ми се яде, а в същото време често съм гладна.

# 132
http://bremennost.bg/12-gestacionna-sedmica-ot-bremennostta.html ето от тези статии вземам идеи , а другият линк ще го кача като седна на компа .
А за корема моя расте , и май няма да мога да го крия още дълго , за него знаем само аз , мъжа , в клиниката и вие . А си мечтаех да им съобщя на РД-то ми средата на Август , но ...

# 133
Момичета, аз поразсъждавах малко, след като прочетох малко информация в интернет. На прегледа чухме сърчице, лекарят каза, че съм около 6та седмица, а аз мислех, че съм края на 7ма. Размерът на гестационният сак беше 0,96 см преди два дни, което ме навежда на мисълта, че май клоня към март живот и здраве. ПРМ беше на 18 май, но може би заради поликистозата съм била с по-късна овулация.
Има ли някой с ПРМ около моята дата, за да сравним размер на гестационен сак и евентуално да се ориентирам в коя седмица съм?

# 134
Аз си имам вече малко коремче. Вижда се ако съм с дрехи по мене. Не знам какво да правя. Да купувам за бременни още няма толкова корем. В дънките ми не ми е комфортно обаче.

Общи условия

Активация на акаунт