"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 956
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, zoiavg 😊 стискам палци за хубав резултат др седмица. След 03.08 и аз ще пиша, как е минала ФМ.
Поздравления, Холи Бери! Вместо кокосово масло можеш да пробваш какаово за стриите. Както и да го смесиш с масло от ший/жожоба/арган за разкош 😊

# 616
  • София
Успех на Холи_Бери с болницата и лечението! Дано всичко мине леко и бързо.
Относно тестовете, аз навърших 36, но не ми даде завишени рискове БХС, както и на една приятелка, която роди миналата година на 38. Ако има някакъв показател, който е извън норма, то се показва и при момичета на 24-25 години. Казвам го за успокоение на който няма да прави платения тест. Който има желание и възможност, разбира се, че е по-голямо спокойствие, но не е чак задължително.

# 617
Усмихнат ден, момичета!
Поздравче за мамите с близнаци😊
Всеки път като го видя много се смея😂

# 618
Здравейте. Simple Smile
Какви сте сладкудумни самооо. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не бях чувала за този пренатест и също, че може да се разбере пола в 9.г.с. Моя приятелка скоро роди в Германия и тя разбра пола в 10г.с.Бях супер учудена! Но това изследвание при нея си е било към пакета явно, защото каза, че не е плащала отделно за него. Много ми е любопитно, защо при нас не си предлага на по нормална цена? Както и да е, хубаво е който може да си го позволи, да го направи. Simple Smile Аз ако можех, с удоволснвие бих. 😊 Но вкрайна сметка важното е децата да са добре! ❤

# 619
Здравейте. Simple Smile
Какви сте сладкудумни самооо. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не бях чувала за този пренатест и също, че може да се разбере пола в 9.г.с. Моя приятелка скоро роди в Германия и тя разбра пола в 10г.с.Бях супер учудена! Но това изследвание при нея си е било към пакета явно, защото каза, че не е плащала отделно за него. Много ми е любопитно, защо при нас не си предлага на по нормална цена? Както и да е, хубаво е който може да си го позволи, да го направи. Simple Smile Аз ако можех, с удоволснвие бих. 😊 Но вкрайна сметка важното е децата да са добре! ❤
Живея в Англия,  вчера разговарях с лаборатория в която работят с друж неинвазивен тест(хармони, изработа се в USA), попитах за цена и казаха 310£...
Без коментар съм за цените в България

# 620
Бях чела че в Гърция пълния вариант на пренатест 3 е към 500 евро, при нас е малко над 2 хиляди, ако не ме лъже паметта.
А в Турция бил още по-евтин...
Обмислях да отидем да се видим с едни приятели в Солун и да го направя там, но ме е страх да пътувам толкова много, а и каъо сложим другите разходи пак толкова ще излезе.
А в Германия бил 300 евро...
Та ние сме най-богати очевидно...

# 621
  • София
Аз го направих в Геника, работят с Medirex, изпращат за анализ в Словакия и заради това цената е доста по-поносима от Пренатест-а например

# 622
Аз с първата бременност отказах БХС, защото е статистически анализ, а не тест с реални резултати. Ей така не бих си причинила този стрес. Предложиха ми тест за 2000 който бил по-точен(в последствие четох, че и той не е на 100% верен), но за мен са пари на вятъра. Не защото не се притеснявам, дали всичко ще е наред, а защото независимо от резултата, аз не бих прекъснала бременноста. Сега още ми е рано за БХС, но пак не мисля да правя. Пак ще си правя само ФМ.

# 623
Хармони теста в Германия струва между 250 и 300 евро в зависимост от това колко тризомии и хромозомни изменения ще се тестват. Определянето на пола е включен към всички видове. Не е ярно, че е включен в пакета. Този тест се покрива от касите само ако има подозрение за проблем, иначе се заплаща отделно.
Цените в БГ ми се струват супер завишени и на мен.

# 624
Хармони теста в Германия струва между 250 и 300 евро в зависимост от това колко тризомии и хромозомни изменения ще се тестват. Определянето на пола е включен към всички видове. Не е ярно, че е включен в пакета. Този тест се покрива от касите само ако има подозрение за проблем, иначе се заплаща отделно.
Цените в БГ ми се струват супер завишени и на мен.
Намирам го за безобразие,  тук 310£ е пакета, който в България струва 2070лв.
И от там, хора които са в риск, по една или друга причина, би се оказал невъзможен заради цената...

# 625
Не знам, но факт че сме по назад с тези неща! Аз не твърдя, че и включен в стандартен пакт, а в пакета който е ползвала тя! Ще я разпитам скоро за тези неща, понеже е прясно родила и не ми е удобно да я занимавм. Като разбера повече, ще споделя! Тогава не се интересувах, защото просто реших, че е нещо което в БГ го няма, но явно греша. 😃 А разликата в цените няма да ги коментирам. 😉

# 626
Момичета, предварително се извинявам, но като чета за какви неща пишете и се шашнах. Моя час е за 07.08 и моята АГ( тя ми е по здравна каса) каза, че ще правим скрининг, когато я питах какво е ми отговори, че била стандартна процедура и ще види дали има някакви аномалии в плода. Та ако може да ми обясните какво всъщност ме очаква тогава ще съм много благодарна.

# 627
Не се притеснявай Geri_93az. Скринингите са нещо абсолютно нормално. Важно е да се знае как се развиват органите на бебето. Те се правят винаги. Това, че така е казала не значи, че нещо е видяла.

Освен за органите, които се гледат с ехограф има и тестове за проверка на възможни хромозомни аномалии. По принцип в БГ и тук в Германия се прави БХС. Понеже обаче това е на основа на вероятности някои лекари препоръчват новите тестове, които и служат за по-точен анализ. Представляват ДНК-анализ като за целта се взема кръв от майката от която се извежда ДНК на бебето и се подлага на анализ. Те не са задължителни.

Ние просто се възмущаваме на цените в България в сравнение с цените в други държави.

# 628
 Аз ще правя този .
Тестът Tranquility 52S струва 480 евро.
В нея е включено изпращането на комплект за взимане на кръв, куриерските услуги в двете посоки,
анализът на информацията и изпращането ѝ обратно на клиента. Тестът е сертифициран по CE-IVD* за тризомия 21 (Синдром на Даун), тризомия 18 (Синдром на Едуардс) и тризомия 13 (Синдром на Патау).За да се направи тестът е необходимо да се вземе кръвна проба от майката. Пробата се изпраща в лабораториите ни в Женева, където се извършва прецизен анализ чрез секвениране на извлечения генетичен материал.
Резултатите са готови до 5 работни дни. От тях ще узнаете дали носите бебе с хромозомна аномалия. При отрицателен резултат, ще избегнете ненужната и рискована амниоцентеза, тъй като вероятността за фалшив резултат е под 0,1%.. Тези цени от 2К са доста високи и непосилни за всяко семейство , за кой тест са те ?!?

# 629
Mateya Zoe благодаря за отговора, сега вече разбрах за какво става въпрос и с таткото да си подготвим една сумичка....

Общи условия

Активация на акаунт