"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 941
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Усмивка, най-пълният вариант на пренатест е 2К, но има отстъпка при онлайн поръчка, която е 300 лв. Пак са си много парите.. Вариантът на пренатест, които покрива трите синдрома е 1800 лв без отстъпките. не знам каква е разликата с tranquility, за да има такава разлика в цената...
Аз също реших да направим такъв тест и звънях днес на Пренатест, за да питам работят ли с Надежда. Казаха, че болница Надежда им е партньор и имат преференциални цени за болницата. От болницата обаче не ми казаха какви са цените и ми казаха като ида на ФМ да дискутирам с докторката. Ще изчакам до 08.08, но по всяка вероятност няма да се откажа от теста.

# 631
Пренатест,.бг - там виждам цени от 799 до 2099 лв, като първата цена е само за вероятност за Даун.

# 632
Аз няколко пъти вече говорих с Пренатест. Имат 3 пакета, като само втория е подходящ за близнаци. Цената е 1800, но сега е на "промоция" 1500 лв.
Ние сме решили да правим него, защото имат най-много потвърдени проби, около 30 000. Транквилити са мисля 400.
Освен това в една от дипляните не ми хареса текст баш че за близнаци пада процента и това ме стресна. Питах Пренатест и уж нямало разлика в процента сигурност независимо дали е едноплодна или многоплодна бременността. Никак не ми се дават тези пари и бях решила първо транквилити, но после ме хвана шубето и реших че 600 лева не си заслужават че да треперя после. Аз съм си такава луда и си знам че мира няма да имам.
Все пак реших да изчакам феталната и тогава да го направя, пък ще видим накрая какво ще ми роди лудналия мозък 🤣🤣🤣

# 633
Тази тема както върви след ден два ще стигне 50страница. Имате ли сили за спорт и движение. Аз от както се върнах на работа и съм скапана вечер. Днес просто нямах сили за пилатес а се бях записала. Знам, че трябва и се чудя как да събера енергия.

# 634
  • София
Дайте да мислим заглавия за следващата тема и да пуснем една анкета, че време не остана.
Спорта ми е болна тема. Покрай малката няма време за такива неща. В момента и разходките са ми спорт, защото съм толкова скапана, че нямам никакви сили и желание.

# 635
След 14гс ще мисля за спорт ( по съвет на док) Засега само разходки правим с любимия, той ми уидисва 😀 Вчера съм повече от 18 000 крачки (това го пиша гордо и със задоволство). То спорт ли е това йога или пилатес, на мен народните танци много ми липсват. Ходя да зяпам групата и да се хвана на нещо по-лежерно.
Днес ми е мрънкавооо, даже и съпругът ми се отказа да ми повдига настроението.
А за неинвазивните тестове съм решила само, ако на ФМ (ще правя 2), някой от лекарите ме насочи. Ама да видим дали няма да си променя решението за една седмица.
Лека вечер, дами!

# 636
Дайте да мислим заглавия за следващата тема и да пуснем една анкета, че време не остана.
Спорта ми е болна тема. Покрай малката няма време за такива неща. В момента и разходките са ми спорт, защото съм толкова скапана, че нямам никакви сили и желание.
Направих анкета с предложените заглавия от предната тема.
Ако искате да добавим нещо или ако някой друг има желание да се занимава с тези неща, нека пише и вземе нещата в свои ръце Smile

# 637
Аз така мислех за йогата и цяла зима ходим с мъжа ми в събота сутринта при една мадама дето ни стопява лагерите. Не съм имала такава мускулна от друг спорт скоро. Всеки път. Сега ще видя някъде за бременни. Да е малко по-леко. Иначв обичам да тичам, танци, фитнес изобщо сериозно да се уморя. Но разбрах, че йогата не е шега. На пилатес не съм била никога.

# 638
И аз мислих за спорт или дори някакви упражнения вкъщи биха били полезни. Но и аз съм буквално като изцедена вечер като се прибера и за момента ми е някак абсурдно. Ходя пеша от и до работа и в почивката гледам да повървя, но дотам се свежда активността ми Joy

# 639
И моята активност никаква я няма, а доктора ми беше казал след фм да се готвя за движение. Търся в нашия и около нашия квартал подходящи активности и за сега съм открила йога в клиника щерев и водна гимнастика при мария шпицер. Като за гимнастиката ми обясниха че се провежда заедно с небременни, но заместваш част от упражненията с други подходящи за ситуацията. Бих отишла с удоволствие но се притеснявам да не хвана гъбички или нещо подобно в басейна... в щерев май също има водни занимания, но притеснението си е същото.
А като чуя народна музика и душичката ми играе но крачетата потропват само от глезена надолу 🤣🤣🤣 едва се удържам...

# 640
Добро утро. Вчера вечерта имах някакво странно пробождане, болка в корема. Точно издутата част на корема,около пъпа. Преди малко отново ме прободе в лявата страна на корема. Малко се притесних. Чета сега, че във втория триместър се получавало от разширяването на матката, но незнам, сигурно ако пак се повтори ще звънна на гинеколога си.

# 641
Хубавена не мисля, че е проблем. Аз имам чат пат бодежи на различни места, но ако искаш да си спокойна питай лекар.

Аз открих безкофеиновото кафе и се чувствам много щастлива. Пия от  Коста едни студени. Ще си купя за в нас да си правя фрапета.
Купих си по-голям сутиен. Ама на обиколка ахаха. Явно циците не искат, ама гръдния кош си расте.

# 642
  • София
Здравейте прекрасни! Най-сетне дойде часа ми Blush Бебче си расте нормално - 2.60 см в 9+3 г.с. Записахме час за БХС на 12.08 та сега започвам да броя дните до тогава Joy Нощес сънувах сън и вече нямам търпение да разбера пола и да видим дали е бил пророчески. С малката беше.
За болежките и аз мисля, че е нормално. Матката нараства и създава дискомфорт от време на време, но сподели с доки най-добре.

# 643
Здравейте, днес излезе резултстът ми от БХС. За всички аномалии рискът излезе 1 от 100000 с изключение на Даун - там е 1 от 18000. Ходих да занеса резултата на док, тя го огледа и каза, че всичко е наред. Излезли са резултатите ми и от кръв, урина, секрет - всичко е наред и там. Единствено забравих да попитам дали са изследвали ТСХ. Но другия път ще гледам да не пропускам. Часът ми обаче е толкова далеч... По замерванията на бебето от миналата седмица излиза, че съм 13+6 днес, а мислих че съм малко по-назад. Почти в 14с вече Blush Искам да споделя, че проблемът с ходенето до тоалетна си остава. Честно казано вече виждам личащо коремче, но все още не знам дали не е подуто от нередовното ходене. ММ каза, че вече леко си личало. Grinning Е, тези които не знаят, че съм бременна определено не биха забелязали. Тези дни сякаш имам и повече апетит. Малко по-добре се чувствам. Утре заминаваме на почивка и се надявам и там да съм ок и да прекараме добре. Само мисля да пропусна басейните за всеки случай.

# 644
Момичета за горещите по морета и плажове имам запитване, пък и моята АГ ми каза много да се пазя от слънце, защото излизали петна и много много трудно се заличавали. Вие какво ще кажете по въпроса

Общи условия

Активация на акаунт