Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

На кого от "славяните" симпатизирате?

Опции:

 • Испания
 • Мнения: 23 043


Световноизвестният колумбийски риалити формат Desafío /Предизвикателство/ стъпва за първи път на българска земя.

24 смели българи влизат в битка за надмощие, а победителят ще грабне голямата награда от 200 000 лева.

„Игри на волята“ е ново екстремно предизвикателство за зрителите на NOVA – едно вълнуващo състезание, което ще изпита ума, волята и физическата устойчивост на участниците. Снимките на мащабната продукция включват 10 локации, разкривайки красотата на родното Южно Черноморие /района на Лозенец, Царево и Ахтопол/ и мистиката на Странджа планина.

24. участници /на възраст от 20 до 39 години/ са разделени не на отбори, а на племена - траки, славяни и прабългари. В зависимост от представянето в отделните изпитания едните живеят в луксозна вила в Лозенец, другите са в малка рибарска хижа в близост до Ахтопол, а третите са на пустия плаж Листи без храна и подслон. Кой отбор къде да живее се решава в териториални битки в началото на всяка седмица. И докато едни тънат в лукс, други събират скакалци и рапани, с които са се хранят.  
 Ежедневието на участниците е непрекъснато състезание с времето и обстоятелствата, но в крайна сметка всеки ще получи това, което заслужава.Снимките започнаха на 18 юли и се очаква да завършат на 18 септември, когато вече ще бъдат излъчени първите епизоди. Екипът се състои от близо 150 души. Камерите, които следят всичко, са 13.Регламентът

В понеделник се води териториална битка. В нея се решава кой отбор ще живее в луксозната вила, кой в рибарската хижа и кой ще гладува на плажа.

Във вторник капитаните на отборите влизат в сблъсък помежду си. Победителят печели награди като храна и други неща, които липсват на съотборниците му.

В сряда са първите номинационни битки. В тях загубилият отбор трябва да избере човек, когото да изгони от племето.

В четвъртък са вторите елиминационни битки между другите два отбора. Загубилият номинира член за изгонване.

В петък двамата номинирани се състезават, а победеният си тръгва от "Игри на волята".Продуцентът Нико Тупарев:

Зрителите искат повече битки и обикновени хора

Скрит текст:
Направихме много сериозно проучване какво точно искат да гледат българските зрители. Резултатите показаха, че искат повече битки, обикновени хора и съдържанието да е за семейна аудитория. Така стигнахме до този формат - “Игри на волята”. Той е достатъчно интересен и сложен.

Всеки ден има битка и участниците живеят на три различни места с три различни стандарта на живот. За нас беше важно да е в България, за да се отличава и да е на морето. А и много българи знаят за Южното Черноморие, но не го познават. Иначе шоуто е правено на много места по света като Индия и Мадагаскар. Вариант също беше и Южна Америка, защото то е южноамерикански формат. Много се радвам обаче, че убедихме Nova да снимаме в България.

Снимачният процес е изключително тежък, тъй като всичко, което се прави за публиката, е много сложно като логистика и организация, защото снимаме на много различни места. Едно е мястото за битки, отделно има три локации, на които живеят участниците, и те трябва да се следят 24 часа.

Мисля, че ще има носталгия към Българското Черноморие, защото то си има своите плюсове. В Царево, Ахтопол, Варвара има много добри кръчми, хубави места за хранене, магазинчета. Този тип туризъм, който наричам неолинклузив, има голям потенциал у нас. Тук има и много готини хора. Eдно място се прави от хората.

Не разбирам обаче негативната кампания, която се появи срещу нас. Решихме да не отговаряме, но хората от екипа бяха разтърсени, тъй като смятаме, че правим нещо добро за България като показваме какви красиви места все още има. Да вземем например плажа Листи - само заради нас там през това лято е имало 100 пъти повече хора от минали години.

ВИЗИТКИ

Скрит текст:
ПРАБЪЛГАРИ

СЛАВЯНИ

ТРАКИ
Рубриката „Игри на волята: Студио“ ще се излъчва всеки петък от 22:00 ч. и ще прави обзор на битките през седмицата. Основни коментатори ще бъдат двама души със сериозен опит в оцеляването: Ваня Джаферович и Георги Милков.Благодарение на опита си, двамата ще правят анализ на ситуациите и ще бъдат своеобразен гид на зрителите за случилото се през седмицата. Освен коментарите си, те ще дават и своите прогнози за развръзките в шоуто – кой ще е капитан, кое племе къде ще живее, кои ще са номинирани и кой ще напусне надпреварата. Не на последно място, зрителите ще станат свидетели и на битката на коментаторите.  

Освен тях, всяка седмица ще има и двама гост–коментатори.   “Игри на волята: България" покани рибаря Бялото Мите да спаси участниците му от глад и мизерия. Останал без храна и удобства, единият от трите отбора в приключенското състезание вече обитава рибарска хижа, но няма никаква представа какво е да бъдеш рибар и най-вече - как това би ти помогнало да оцелееш в условията на тотални лишения.


Скрит текст:
Специалният гост на “Игри на волята" - рибарят с 54-годишен опит Димитър Иванов, по-известен като капитан Бялото Мите, е израснал в Ахтопол като седмо дете в семейството! “Бяхме бедни и за мен морето беше всичко. Още от дете започнах да ходя с рибарите и вече 54 години го газя това море. Бях толкова запален, че спях на морето и още оттогава ми излезе прякорът Бялото Мите... и така до ден днешен ме знаят всички“, споделя 66-годишният рибар.

На 16 години той постъпва в рибарското училище в Бургас – Техникумът по морски и океански риболов, след което става капитан и започва да обикаля света с кораби за риболов. “Във всички морета съм бил, над седем години обикалях из Африка, Америка и Европа. Няма да забравя 76-а година, защото тогава се ожених и веднага тръгнах по корабите", спомня си Бялото Мите.

Основната задача на рибаря и капитан в “Игри на волята: България" ще бъде да научи участниците как се лови риба. “Първото и най-важно нещо е да познават морето и ветровете и как да се предпазват от морските стихии и бури, чак след това да се качат на лодката и да ловят риба. Това се учи с много години и има рибари, които го знаят на теория, но на практика е друго. Това, което участниците ще научат от мен, ще им остане за цял живот!", споделя Димитър.


Официална страница

ФБ

Инстаграм

# 1
 • Sunshine state
 • Мнения: 5 272
Искам да претопят Траките, макар и да не са най-малобройни. 👌🏻

# 2
 • Мнения: 1 581
Благодаря ти за новата тема, smileys. Страхотна е! Heart
В анкетата гласувах за траките, защото искам да се развали стратегията на Александър.

# 3
 • Мнения: 2 200
И аз гласувах за траки. Между Траки и Славяни ми е все едно кои ще претопят. Само Прабългарите искам да останат заедно.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 2 407
Мерси за темата!  Гласувах за славяните, но е ясно че ще претопят прабългарите.

# 5
 • Мнения: 2 328
Искам да претопят Траките, макар и да не са най-малобройни. 👌🏻
И аз! И не вярвам на тия промота, заблуждават нарочно.

За темата Flowers Hibiscus

# 6
 • Мнения: 1 478
Благодаря за темата!

# 7
 • Абсурдистан
 • Мнения: 13 887
Не съм гласувала, защото за мен е ясно кои ще са претопени, видно и от промото. Само дано Роберта е с един от Пламен или Юлиян в новото племе, което и да е то.
Благодаря за новата тема, както винаги прекрасно оформление! Hug newsm51 smile3525

# 8
 • Мнения: 4 827
Благодаря за темата! Гласувах за траките, не понасям Гастоновите и искам да им развалят стратегията.

# 9
 • SF
 • Мнения: 8 397
Искам да претопят Славяните и да ги разпределят в другите племена.

Интересно ми е, даже невероятно, как траките ще си спазят уговорката да се държат здраво и да не се дават на другите да ги разединят, след като те никога не са били едно цяло. Те и Прабългарите са с поне 2 групи и една фракция.

Славяните пък са много съюзени и се държат здраво. Искам да видя как ще успеят да постигнат този мир с Юлиян, Стоян и Пламен.
Ако Славянин попадне при Траките, ще му е лесно, защото Зелените не са заедно и ще приветстват чужд.

# 10
 • Мнения: 3 761
Промотата са толкова объркващи, че по-добре да не ги гледа човек.
Прабългарите си говорят, че искат Веско, звучи сякаш обсъждат кого ще вземат при присъединяването, значи не са те претопеният отбор или просто нямат информация и говорят хипотетично.
После пък на арената виждаме Траки и Славяни да се състезават, прабългарите са зрители.
 
Какво искам аз да се случи:
В името на зрителския интерес предпочитам Траките да се запазят, ако ги разпределят ще отидат по другите отбори, ще помрънкат как не са били задружни и затова са губели, а смятам, че при Славяните и Прабългарите ще има по-голяма динамика, те отначалото си имат закачка и сякаш на Траките гледат като досадниците, които просто им се мотат из краката. Как обаче племе, което е загубило само един член да бъде разформированото? Единственият вариант е чрез битка, в която загубилият губи всичко.

Как смятам,че е редно да се случи:
През цялата игра се борят за нещо, но принципно основната идея е, че колкото по-многобройно е племето, толкова по-силно е то(реално Прабългарите опровергават това твърдение и мелят наред), но все пак не може битките за елиминация да нямат значение. Прабългарите са изгубили трима от отбора и за мен трябва те да бъдат разформировани. Да, безапелационно са по-класни от другите два
 отбора, но са загубили три елиминационни дуела.
Съответно Траките и Славяните се състезават и победителят избира кои членове от Прабългарите да вземе в отбора си, а загубилите приемат остатъка.

Какво ще се случи
:
Нямам идея.

# 11
 • Абсурдистан
 • Мнения: 13 887
Как смятам,че е редно да се случи:
През цялата игра се борят за нещо, но принципно основната идея е, че колкото по-многобройно е племето, толкова по-силно е то(реално Прабългарите опровергават това твърдение и мелят наред), но все пак не може битките за елиминация да нямат значение. Прабългарите са изгубили трима от отбора и за мен трябва те да бъдат разформировани. Да, безапелационно са по-класни от другите два отбора, но са загубили три елиминационни дуела.
Съответно Траките и Славяните се състезават и победителят избира кои членове от Прабългарите да вземе в отбора си, а загубилите приемат остатъка.
Нещо такова и аз предполагам.
Шесто чувство. Wink
Но този път и се доверявам на промото.

# 12
 • Мнения: 4 255
Някак си много ми се иска Радостина и Александър да бъдат изгонени тази седмица ...но Коледа е далеч:)

# 13
 • Azeroth
 • Мнения: 4 112
Гласувах за Славяните. Те са ми най-безинтересни.

# 14
 • Мнения: 2 500
Интересно ми е как ще приемат Юлиан, като отиде на новото място.
Ана-Мария за мен е излишна в този формат.

Общи условия

Активация на акаунт