Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Кой искате да победи?

Опции:

 • Испания
 • Мнения: 22 507


Световноизвестният колумбийски риалити формат Desafío /Предизвикателство/ стъпва за първи път на българска земя.

24 смели българи влизат в битка за надмощие, а победителят ще грабне голямата награда от 200 000 лева.

„Игри на волята“ е ново екстремно предизвикателство за зрителите на NOVA – едно вълнуващo състезание, което ще изпита ума, волята и физическата устойчивост на участниците. Снимките на мащабната продукция включват 10 локации, разкривайки красотата на родното Южно Черноморие /района на Лозенец, Царево и Ахтопол/ и мистиката на Странджа планина.

24. участници /на възраст от 20 до 39 години/ са разделени не на отбори, а на племена - траки, славяни и прабългари. В зависимост от представянето в отделните изпитания едните живеят в луксозна вила в Лозенец, другите са в малка рибарска хижа в близост до Ахтопол, а третите са на пустия плаж Листи без храна и подслон. Кой отбор къде да живее се решава в териториални битки в началото на всяка седмица. И докато едни тънат в лукс, други събират скакалци и рапани, с които са се хранят.  
 Ежедневието на участниците е непрекъснато състезание с времето и обстоятелствата, но в крайна сметка всеки ще получи това, което заслужава.Снимките започнаха на 18 юли и се очаква да завършат на 18 септември, когато вече ще бъдат излъчени първите епизоди. Екипът се състои от близо 150 души. Камерите, които следят всичко, са 13.Регламентът

В понеделник се води териториална битка. В нея се решава кой отбор ще живее в луксозната вила, кой в рибарската хижа и кой ще гладува на плажа.

Във вторник капитаните на отборите влизат в сблъсък помежду си. Победителят печели награди като храна и други неща, които липсват на съотборниците му.

В сряда са първите номинационни битки. В тях загубилият отбор трябва да избере човек, когото да изгони от племето.

В четвъртък са вторите елиминационни битки между другите два отбора. Загубилият номинира член за изгонване.

В петък двамата номинирани се състезават, а победеният си тръгва от "Игри на волята".Продуцентът Нико Тупарев:

Зрителите искат повече битки и обикновени хора

Скрит текст:
Направихме много сериозно проучване какво точно искат да гледат българските зрители. Резултатите показаха, че искат повече битки, обикновени хора и съдържанието да е за семейна аудитория. Така стигнахме до този формат - “Игри на волята”. Той е достатъчно интересен и сложен.

Всеки ден има битка и участниците живеят на три различни места с три различни стандарта на живот. За нас беше важно да е в България, за да се отличава и да е на морето. А и много българи знаят за Южното Черноморие, но не го познават. Иначе шоуто е правено на много места по света като Индия и Мадагаскар. Вариант също беше и Южна Америка, защото то е южноамерикански формат. Много се радвам обаче, че убедихме Nova да снимаме в България.

Снимачният процес е изключително тежък, тъй като всичко, което се прави за публиката, е много сложно като логистика и организация, защото снимаме на много различни места. Едно е мястото за битки, отделно има три локации, на които живеят участниците, и те трябва да се следят 24 часа.

Мисля, че ще има носталгия към Българското Черноморие, защото то си има своите плюсове. В Царево, Ахтопол, Варвара има много добри кръчми, хубави места за хранене, магазинчета. Този тип туризъм, който наричам неолинклузив, има голям потенциал у нас. Тук има и много готини хора. Eдно място се прави от хората.

Не разбирам обаче негативната кампания, която се появи срещу нас. Решихме да не отговаряме, но хората от екипа бяха разтърсени, тъй като смятаме, че правим нещо добро за България като показваме какви красиви места все още има. Да вземем например плажа Листи - само заради нас там през това лято е имало 100 пъти повече хора от минали години.

ВИЗИТКИ

Скрит текст:
ПРАБЪЛГАРИ

СЛАВЯНИ

ТРАКИ
Рубриката „Игри на волята: Студио“ ще се излъчва всеки петък от 22:00 ч. и ще прави обзор на битките през седмицата. Основни коментатори ще бъдат двама души със сериозен опит в оцеляването: Ваня Джаферович и Георги Милков.Благодарение на опита си, двамата ще правят анализ на ситуациите и ще бъдат своеобразен гид на зрителите за случилото се през седмицата. Освен коментарите си, те ще дават и своите прогнози за развръзките в шоуто – кой ще е капитан, кое племе къде ще живее, кои ще са номинирани и кой ще напусне надпреварата. Не на последно място, зрителите ще станат свидетели и на битката на коментаторите.  

Освен тях, всяка седмица ще има и двама гост–коментатори.   “Игри на волята: България" покани рибаря Бялото Мите да спаси участниците му от глад и мизерия. Останал без храна и удобства, единият от трите отбора в приключенското състезание вече обитава рибарска хижа, но няма никаква представа какво е да бъдеш рибар и най-вече - как това би ти помогнало да оцелееш в условията на тотални лишения.


Скрит текст:
Специалният гост на “Игри на волята" - рибарят с 54-годишен опит Димитър Иванов, по-известен като капитан Бялото Мите, е израснал в Ахтопол като седмо дете в семейството! “Бяхме бедни и за мен морето беше всичко. Още от дете започнах да ходя с рибарите и вече 54 години го газя това море. Бях толкова запален, че спях на морето и още оттогава ми излезе прякорът Бялото Мите... и така до ден днешен ме знаят всички“, споделя 66-годишният рибар.

На 16 години той постъпва в рибарското училище в Бургас – Техникумът по морски и океански риболов, след което става капитан и започва да обикаля света с кораби за риболов. “Във всички морета съм бил, над седем години обикалях из Африка, Америка и Европа. Няма да забравя 76-а година, защото тогава се ожених и веднага тръгнах по корабите", спомня си Бялото Мите.

Основната задача на рибаря и капитан в “Игри на волята: България" ще бъде да научи участниците как се лови риба. “Първото и най-важно нещо е да познават морето и ветровете и как да се предпазват от морските стихии и бури, чак след това да се качат на лодката и да ловят риба. Това се учи с много години и има рибари, които го знаят на теория, но на практика е друго. Това, което участниците ще научат от мен, ще им остане за цял живот!", споделя Димитър.


Официална страница

ФБ

Инстаграм

# 1
 • 221B Baker Street
 • Мнения: 1 879
Смайли, Flowers Hibiscus Flowers Cherry Blossom Flowers Blossom Flowers Bouquet Flowers Rose Flowers Tulip Hands Clap Hands Ok Hand  за темата! Simple Smile

# 2
 • Sunshine state
 • Мнения: 5 099
Искам славяните да си останат на плажа. Нито са гладни, нито са жадни, та нищо им няма. 😂

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 00:13 от Pupitka

# 3
 • Мнения: 1 700
Благодаря за темата 🌹😊.
От тримата- евентуални, за един нямам нищо против да спечели😎
Аз пък искам Гастонови на плажа, да ядат мидени черупки гадовете! Лошото е, че вървят в комплект с Наско и близначките.

# 4
 • Мнения: 4 938
Аз пък искам прабългарите на плажа, траките във вилата. Smileys, благодаря за темата и всичко, което постваш в нея. Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 5
 • SE
 • Мнения: 9 191
Траките досега само са чували за резиденцията, та искам най-накрая да спечелят една териториална битка.

# 6
 • SF
 • Мнения: 8 306
Искам Траките да отидат в Резиденцията.

От племето на прабългарите харесвам само жените. Мисля, че когато някой си изпуска нервите, останалите му мълчат заради камерите, които ги снимат.

За момента Стефания и Елена са ми най-симпатичните участнички.
Харесвам Март и Томас от Славяните, Наско от траките и Венцислава от прабългарите.

# 7
 • Русе/София
 • Мнения: 1 679
Искам славяните да си останат на плажа. Нито са гладни, нито са жадни, та нищо им няма. 😂

Там им е добре,не се оплакват.

# 8
 • Мнения: 4 958
Сега като разпределят прабългарите дали ще има въобще плаж или ще останат само вилата и колибата?

# 9
 • Мнения: 2 471
Сега като разпределят прабългарите дали ще има въобще плаж или ще останат само вилата и колибата?
Може да няма резиденция, а да останат само плажа и рибарската вила.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 6 593
Не знам вече кой къде искам. То май няма голямо значение.

# 11
 • Мнения: 4 195
аз също искам славяни да си останат на плажа, гледам не се жалват а и явно ги хранят, /тайно без да го дават на  камерите/
но днес искам другите 2 отбора да сменят местата

# 12
 • Мнения: 261
Дано траките се преборят за резиденцията този път, макар че са доста слаби физически.

Абе славяните за толкова време на плажа очаквах да се оплакват повече. Все ми се струва, че ги хранят с нещо малко.
Представям си Бояна как се е закачила за някой оператор да я храни тайно с вафли. Иначе двете с Йоана изглеждат да не издържат хич на глад.

# 13
 • Мнения: 18
Йоана заащо иска да напусне?
Хич не са ми симпатични с боянка(да с малка буква)..само се скатават...йоана винаги много знае ,навсякъде се обажда. Много дразни. И боянка все гледа да изтъкне някой мъж (най-често георгиос)...в една от игрите в която трябваше четирима да държат  от всеки край тези дървените греди и там нищо не направи. После се обажда ,когато трябяа да мълчи...туй е за сега от мен 😁

# 14
 • Козлодуй
 • Мнения: 2 819
Йоана падна на ръката си в една от игрите и я изкълчи, но аз си мисля че я гони глад заради алкохолна и никотинова абстиненция и използва ръката за оправдание но това би трябвало до 3 дни да го преодолее защото е млада дано да я навият да остане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт