За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 400
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не е гладно.Моето така прави като не му се яде.

# 436
Подкрепям. Моят мъник така прави като не е особено гладен. Когато е гладен, обаче, е страшно. Никой да не смее да му дърпа шишето.

# 437
Ами и моите понякога така правят, като не им се суче особено, но няма лошо, това е техния начин да общуват и по друг начин, освен яденето Simple Smile

Когато са гладни, като обезумели търсят, какво да лапнат.

# 438
И моето така прави от седмица насам. Въпроса е че и когато е много гладен щом изяде половината мляко и почва да се върти и т.н само на вечерното е кротък и даже заспива на шишето. Не съм вдигала количеството АМ та да си мисля че се е наял по бързо.

# 439
И моят син е имал такива моменти. Според мен е нормално. Ние, възрастните, да не би да имаме  охота всеки път, когато се храним?

# 440
  • София
За носенето на ръце - първото място, където успях да оставя малчо без да протестира, беше електрическа люлка (нашата е Mamaroo, но преди това бях взела някаква друга от приятелка да пробвам дали би седял в нея). Сега вече е на 3 месеца (днес ги навършва) и си прекарва доста време и в люлката, и в шезлонга, и в активната гимнастика. И той до едно време искаше само гушнат на ръце да го разхождам из къщата, но аз в един момент просто отказах (имам проблеми с кръста). Разхождах 1-2 мин., сядах, той ревне, аз стана за минутка и пак седна, пак рев...но накрая той се примири и ме остави да го гушкам и друскам седнала. После и друскането отпадна. Може да пробвате да седите и поклащате на фитнес топка, аз така си правих упражнения с него.

За храненето - и моето диване от време на време се мешкери като суче, пуска гърдата, хили ми се... Според мен е комбинация, от това че не е много гладен и се е наял и вече вижда по-добре и разни работи го разсейват.

# 441
  • София
Момичета,  на консултацията на 2рия месец нали дават направление за ортопед? Знаете ли дали пишат някаква диагноза на детето, задължително ли е да има такава в направлението. Днес ми дадоха и чак като се прибрах вкъщи видях, че са писали диагноза, за която за първи път чувам и нито в родилното, нито педиатърът ми е споменавал, че има какъвто и да е проблем. А се води “вродена”.

# 442
Не си спомням много, но май нищо не пишеше за причина

# 443
Момичета,  на консултацията на 2рия месец нали дават направление за ортопед? Знаете ли дали пишат някаква диагноза на детето, задължително ли е да има такава в направлението. Днес ми дадоха и чак като се прибрах вкъщи видях, че са писали диагноза, за която за първи път чувам и нито в родилното, нито педиатърът ми е споменавал, че има какъвто и да е проблем. А се води “вродена”.
Не се притеснявай.  Това е нормално, иначе ЛЛ не може да пусне направлението ако няма диагноза(тя е формална в случая) важно е после ортопеда какво ще пише

# 444
  • Плевен
Ако направя каша( домашна) малко преди обяд може ли да стои до следобед. Няма да и слагам плод или мляко.

# 445
Тя ще вкисне, с какво ще я правиш точно?

# 446
  • София
Как се разпознава скок в растежа? Днес бебе е много странно - доста спи и през цялото останало време пищи неистово. И последните ден-два беше по-кисел, но днес е нещо страшно...

# 447
  • София
Моя син първите 6 дни беше много спокойно бебе, само ядеше и спеше, без да плаче. После на 7мия ден изведнъж стана доста по-нервен, искаше само на ръце и да суче по-често. Проверих и се оказа, че точно към края на първата седмица може да бъде първия скок в растежа на бебето, когато то променя обичайното си поведение. Понеже съвпадна точно с неговата възраст тогава, стигнах до извода, че е това. След 3 дена се успокои, както и пишеше, че ще стане. После имаше още един такъв период, но не мога да се сетя кога точно, към края на 1ви месец беше. Проверете на каква възраст може да се очакват такива скокове, има доста до годинката.

# 448
  • София
Каша правя непосредствено преди хранене, но използвам инстантна. За домашно също не бих приготвяла няколко часа преди хранене.

Скок в растежа при моя син разпознавам с необичайно поведение - мрънкане, рев, неспокоен сън.

# 449
  • Плевен
Ще я правя с брашно от елда и вода. Искам да добавям по малко в зеленчуковото пюре, защото не го яде, а каша яде. А по принцип яде каша с плод следобед, та не ми се прави по два пъти, ама явно ще се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт