За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 37 637
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм давала само сок от диня.

# 121
Пюрета ако са били в хладилника,затоплям на водна баня до телесна температура.Ако давам от готовите в бурканчета,не затоплям а давам директно.

# 122
  • Варна
И аз претоплях в началото в гореща вода, но си е хамалогия, няма какво да се лъжем. Гледах горе-долу да стане стайна Т или леко топличко. Като наближи годинката започнах да топля в МВ. Хубаво-лошо, така ми е най-удобно.

# 123
За малко бебе, не ползвах уреди, защото то трябва съвсем мъничко, просто да се запознае с вкуса. Настъргвам 1-2 парчета ябълка, морков - в марля да се отцеди, или само накланям купичката да се отдели течност и това е. То 4-5 мл, не му трябва повече.

# 124
Чай от копър и анасон предложих още като беше на месец. Давах му да пие по 10-20мл преди кърмене и май имаше ефект за коликите. Вода давах винаги след кърмене и свикна с вкуса й, сега си пие по едно шише от 330мл дневно.
Сокове още не съм давала, на 8,5 месеца е .

# 125
И мен майка ми  все ме пита-а сокчета кога ще даваш?Изобщо няма да му давам скоро,ще му давам пюрета.
Започнахме и ние със захранването-вече 3-ти ден даваме тиква,от която днес изяде най-много-3 ч.л.Колко дни трябва да минат(бях чела първият път 5-6) и колко лъжички трябва да яде,за да я считам за въведена и да добавя друго?

# 126
Това със затоплянето ми беше голяма мъка. Сега на моменти затоплям. Основно водата за млякото топля.

# 127
Етоалче, 5-7 дни за първа храна са достатъчни, според мен когато изяде ~ 30 г от единият, спокойно можеш да въвеждаш следващият зеленчук. Simple Smile

# 128
Моето бебе не е гризало и дъвкало краставица. Просто я близна няколко пъти.

# 129
Мога да поспоря,че в соковете няма нищо полезно....именно плодовите киселини са една от ценните съставки,освен витамините. Плодовите к-ни подобряват усвояването на калция и магнезия в кърмата/АМ,които не е нужно да си обясняваме колко са важни за детския организъм. Точно поради тази  причина някои педиатри въвеждат сокове около 5-6 месец,защото тогава основната храна на бебето е мляко. Аз давам на малкия от 5,5 месечен сок,като говорим за някакви минимални количества-по 30 мл сутрин и следобяд м/у храненията. Същото се случваше и с кака му,но при нея малко по-рано към 4,5 мес,защото тя след 2 месец беше на смесено хранене,а той и до днес е само на кърма. Нито при единия,нито при другия съм имала проблем с колики. Това разбира се не значи,че при някое дете не може да се получат,но то и при захранването едни имат колики от даден зеленчук,други не,едни понасят добре нещо нововъведено,други не и се изчаква по-добър момент. Децата не са еднакви.
За ползите от плодовите к-ни спрямо калция ви препращам към този продукт,където те умишлено са добавени именно с тази цел-по-добро усвояване на минералите и това си е описано.
https://remedium.bg/joints/salus-floradix-joints-syrup-250ml.html

# 130
Аз от 2ри месец давам чай от лайка и анасон специално за бебета е от Македония, незнам дали го има в България.  Много го хареса още от началото

# 131
Здраейте! Бебето ми е на 5 месеца и половина.
Имам въпрос. Как носите вашите бебета? Моето иска да е изправен на рамото ми, така и го нося. Забелязвам го обаче, че държи ръчичките си все назад, а не примерно да се подпре на мен или да не гушне. Отделно като го вземам винаги го хващам под мишниците, така ми е удобно. Зачудих се обаче дали е правилно и дали заради това не разперва така ръчички назад. Дано съм го обяснила правилно.
И още крачетата му много трудно ги разпъвам за упражнения и масаж примерно. Той самостоятелно си ги опъва, когато реши, но на мен не позволява. Това за повишен мускулен тонус може ли да се счита?

# 132
  • Варна
30 ml изобщо не е малко количество. Плодовата киселина може и да е полезна (сигурно е), но не и давана самостоятелно, а в комплект с фибрите, т.е. месестата част на плода. Голо сокче съжалявам, ама никой не може да ме убеди, че е полезно за 5-месечен стомах, който тепърва се учи да усвоява друга храна, освен млякото.

# 133
Тропик моят е същият с разликата,че се подпира на мен или на баща си,аз само под дупето го придържам.Така ръцете разперени никога не си е държал,но предполагам е до бебе и усещане.Разперва ги някой път като се стресне,че може да падне и после се успокоява.И аз го вдигам под мишниците,винаги така съм го вдигала.В началото пукаше понякого някое рамо,но ортопеда каза че били хрущяли и нормално до годинката.Упражнения не му правя,но докато му режа ноктите на краката е голяма борба да му седи опънато и мирно крачето,все още ги държи свити,даже спи в поза жаба по тумбак.Една седмица е по голям.Ако нещо те притеснява,винаги може да се консултираш с педиатъра и ортопеда за собствено успокоение.Аз предпочитам да попитам за съвет близки и познати и ако счета за нужно и на лекар го водя само с мои съмнения,които за щастие се оказват неоснователни.

Кога водихте бебетата на басейн,и само в топлия ли ги държахте?Преди няколко седмици бяхме на Велинград и там в топлия 32 градуса си плуваше без проблем.Имаме в двора за нас голям и малък за него,но още не може да си седи стабилно в неговия и се чудя в нашия дали ще му е студено на 24-25 градуса или да дозатопля водата?

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 06:16 от лещичка

# 134
Освен киселината и че се препоръчва соковете да са разредени с вода по тази причина, много деца, свикнали на сок, отказват плодовете после. Като сравнят наситения вкус на сока и с усилието да дъвчат цял плод за не толкова наситен вкус, се оказва, че не обичат плодове.

Общи условия

Активация на акаунт