Нашите кухни - 75

• 88 949
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • Софиянка в Пазарджик :)
Затова размерите се вземат на място от изпълнителите.
Ами нали именно затова се ядосвам - човека от фирмата изпълнител дойде и ги взе не място. Очевидно не много "на място" обаче Rolling Eyes
Защо ще плащате тогава за тяхна грешка?

# 361
Ден Първи от нашия ремонт на кухнята и вече се започна с ядовете. Дойде момчето, което ще прави окачения таван, стените и т.н. Като измери разстоянията се оказа, че от едната страна тавана наистина е на 2.65 (колкото съм казала на проектанта и колкото той сне като размер), но на други места е 2.62  Crazy Т.е. няма как след слагането на 5-см.-ов профил там да влезе кухня висока 2.60  Close Обадихме се на проектанта, ще намалят височината на гърба (логично и дотук добре), но въпросът е, че има колона за вграждане на ел. уред, която е вече изработена и ще трябва да й се направи нова вратичка срещи скромната сума от 150 лв. !!! (приблизително засега, може и повече да легне) Боядисан МДФ е и нямало как просто да се отреже старата ...  Все си мисля, че като снемаш размери трябва всичко да вземеш предвид, а не джаста-праста  Tired

Ужас!! Scream Когато се правят шкафове до тавана, това е едни от най-важните размери, които трябва да се вземат и да се предвидят евентуални отклонения. Много неприятно, дано все пак успеят да поправят нещата, докато е време! Вие все пак сте ги уведомили, че възнамеряте да слагате окачен таван и за височината, нали така? И тогава обаче пак изниква въпрос - как може, при положение, че височината е примерно 2.65, и ще слагате профил от 5 см, да се изработва кухня с височина 2.60 - та шансът да не влезе за милимунди от милиметъра е направо огромен!! Трябвало е да се оставят поне 2-3 см аванс, ако не и повече. Направо... аман от специалисти!

# 362
Момичета какво мислите за комбинация на цветове за кухня: долни шкафове - дъб сонома https://www.google.bg/search?tbm=isch&sa=1&ei=E5xyW6OOGO … spf=1534238636513, плот и гръб - бял бетон https://www.google.bg/search?tbm=isch&sa=1&ei=CJxyW56RI8 … spf=1534237715328и горни шкафове - бял гланц?

# 363
Не го виждам с гланц. Иначе - става. Hands V

# 364
Исках да се получи нещо такова , но не видях точно такъв плот.

# 365
На мен това на картинката с кухнята като рисунък ми прилича повече на ето тази плоскост: http://salex.bg/plot-4100-600-29-mramor-karara-n-c220c-getalit-24071/, само че там е в сивата гама. Иначе сонома и бял гланц хората постоянно си комбинират не само за кухня, но и за други мебели.

# 366
Ето бетон в Салекс: http://salex.bg/plot-4100-600-39-byal-beton-n-bn230si-getalit-24098/
Има и гръб. Не ми се връзва бетона с гланца изобщо лично на мен.

# 367
Според мен малко се слива гърба с горните шкафове Thinking Може би ако гръбчето е малко по-тъмно или съответно горните шкафове са в някакъв друг цвят Wink

# 368
Мисля си, че на живо бетона беше една идея по тъмен от снимките. А мен именно той ме притеснява. Когато майстора взимаше мерките и на живо ги слагах едно до друго ми хареса, но сега се разколебавам. Майстора каза, че ще забави с една седмица започването на кухнята, но така от разстояние едва ли ще мога да си избера нещо...

# 369
  • София
Исках да се получи нещо такова , но не видях точно такъв плот.

Харесали сте моята кухня. Моля споделете коя фирма мислите да ползвате?

# 370
ketito, аз бях решила да е бяло и светло дърво, но комбинацията бяло, с дърво и леко сивкако ми хареса. Както написах по-горе плота и гърба няма да са точно такъв цвят, а бял бетон. Няма да е и на една линия, а г-образна. Надявам се да стане добре. Иначе няма да съм с фирма. На ММ братовчед е мебелист и той ще ни я прави.

# 371
  • София
Еее, блазе ви Blush

# 372
  • Across the Multiverse
Затова размерите се вземат на място от изпълнителите.
Ами нали именно затова се ядосвам - човека от фирмата изпълнител дойде и ги взе не място. Очевидно не много "на място" обаче Rolling Eyes
Защо ще плащате тогава за тяхна грешка?
И аз нямам особено желание да го правя, но ... Дайте идея кой да ги плати и как да го накарам (като се има предвид, че ние сме тези, които са на зор и те го знаят).  Confused Въобще, много скапана ситуация.
ketito, аз бях решила да е бяло и светло дърво, но комбинацията бяло, с дърво и леко сивкако ми хареса. Както написах по-горе плота и гърба няма да са точно такъв цвят, а бял бетон. Няма да е и на една линия, а г-образна. Надявам се да стане добре. Иначе няма да съм с фирма. На ММ братовчед е мебелист и той ще ни я прави.
И ние първо на вариант бетон-бяло-цвят се бяхме спрели, но един немски светъл бетон, който изглеждаше хипер-реалистично в сравнение с българския МДФ. После се оказа, че няма да стане и избрахме една малко по-тъмна имитация на бетон, именно за да има контраст с белия гланц. Иначе светло дърво-бял гланц-светъл бетон на мен ми идва малко еднообразно, но най-важното е на вас да ви харесва.

# 373
  • В полите на Витоша :)
Gigito, досега плащали ли сте нещо  на фирмата? Тези 150 лв.кога ви ги искат - сега или накрая след монтажа? Аз бих си ги удържала от остатъка за плащане, не бих платила за тяхна грешка. Който е взел размерите, да се оправя! Бих развалила и договора, ако не се съгласят да си поемат вината.

# 374
  • Across the Multiverse
Платили сме капаро в размер на около 1/3 от общата сума. Не сме коментирали кога ги искат, предполагам, че като доплатим остатъка ще бъдат начислени. Аз ще му кажа, че според мен е негова грешка и не е редно ние да плащаме за нея, мисля и с управителя да поискам да говоря, но според мен те няма да ги платят под предтекст, че ние сме одобрили поръчката. А договора не ме устройва да разваля, защото в момента холокухнята ни е строителна площадка, а аз съм бременна в края на 8-ми месец и няма за кога да търся алтернативи.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт