Нашите кухни - 75

• 89 631
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Привет!
Пускам снимка на проеткта на моята кухня, моля за съвети и мнение. Хладилникът ще е до микровълновата, а вратата на помещението е на стената срещу фурната. Ще е холо - кухня, за цветовете още се колебая, но най-вероятно ще е бяло (може и не бяло бяло, а някакъв цвят бяло) с дървесен плот и плочки за гръб.
Не ми харесва, че мивката е навряна в ъгъла, ще е страшно неудобно, по добре да я центрира те, доколкото е възможно,от проекта изглежда напълно възможно
Ако се разменят местата на печката и мивката, според мен ще е доста по-функционално: миеш, оставяш в дясно (пр. режеш, нареждаш), после пак обръщаш на дясно и готвиш (вадиш от печката, махаш от котлона и пак в дясно оставяш) ... така ще има и повече постоянно използваема площ за готвене Simple Smile То си я има принципно площтта, но ако остане така - миеш, в ляво се обръщаш да оставиш , после готвиш и ако си десничар постоянно използваната площ ще е само тази между пе1ката и мивката - така, както е сега по проект ... А, ако се разменят - постоянно използваната площ ще се увеличи и след чечката (сега мивка) ... Уф ... не знам дали ме разбрахте ...

# 211
  • Across the Multiverse
Точно така, ще има разлика в нивата. Няма стандарт и конкретно да търсите за вътрешна или външна употреба няма нужда. Гранитогреси има от 8 мм до 12 мм по масово. Обиновено са 10 мм. Щом и сега има плочки най-вероятно няма да е проблем да ги подмените и няма да имате разлика в нивата Simple Smile
Паркетът обаче да не Ви е лепен?
Ох, там е работата, че така купихме апартамента преди близо 10 години, с поставен паркет, и нямам представа как е поставян, нито дали някой от предишните собственици е пренареждал или пипал нещо по него. Ние само циклихме и лакирахме (може би и някои разстояния между ламелите са префугирани или както там се казва).

# 212
Благодаря за новата тема!

Понеже голяма част от белите кухни, които гледам са с бял плот, да питам цапа ли се лесно?

Нашите плотове са комбинация от доста светла повърхност и дърво - и двете много лесно се почистват.

# 213
  • София
Благодаря Ви за отговорите за проекта на моята кухня! Мивката мога да я изместя само по средата на мястото ма съдомиялната, но тогава се разкъсва плота, а ние с мъжът и децата често готвим заедно и искаме да има част с дълъг непрекъснат плот. Печката и мивката не могат да се разменят, няма как просто. Вчера избрах и цветовете - дървесния плот и светлото за всички шкафове. гърбът ще е светли плочки или същото дърво. Ламинатът също харесахме този ламинат

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 14:20 от estelitka

# 214
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Благодаря Ви за отговорите за проекта на моята кухня! Мивката мога да я изместя само по средата на мястото ма съдомиялната, но тогава се разкъсва плота, а ние с мъжът и децата често готвим заедно и искаме да има част с дълъг непрекъснат плот. Печката и мивката не могат да се разменят, няма как просто. Вчера избрах и цветовете - дървесния плот и светлото за всички шкафове. гърбът ще е светли плочки или същото дърво. Ламинатът също харесахме този
Плотът от какъв материал е?

# 215
  • София
Почти безобидн@, обикновен плот от ПДЧ

# 216
  • София
Момичета, за новата си кухня съм купила прекрасна нова мивка Хефеле с размер 820х510 мм, дълбочина 20 см, полирана. За мое огромно съжаление поради ограниченото място няма да мога да я монтирам и я продавам. Купена е от анлийския и-бей за над 270 паунда.
Ако някоя от Вас има интерес нека ми пише на ЛС.

# 217
Момичета, какво мислите за плот и гръб на кухня от гранитогрес?

# 218
Гръб - ок, ама плот? Как?

# 219
  • ...
За първи път чувам, а доста се порових преди да избера плот Simple Smile Не знам колко ще издържа на температура май не видях да пише за това в спецификацийте. Иначе на вид си изглежда добре, прилича ми малко на техническия камък

# 220
За първи път чувам, а доста се порових преди да избера плот Simple Smile Не знам колко ще издържа на температура май не видях да пише за това в спецификацийте. Иначе на вид си изглежда добре, прилича ми малко на техническия камък

Аз махнах сайта на фирмата - обадих се - имат едно парче светло бежаво и няма да внасят повече ... Та явно не е добро ...

Гръб - ок, ама плот? Как?

Ами някога освен ПДЧ се е използвало лепене на плочки и за гръб и за плот ... Не знам как ... Бетон ли се е изграждало първо ... За това питам - някой да е чувал, да е виждал ...
https://photo.rozali.com/18-idei-za-kuhnenskiia-plot-s-plochki/5.html

# 221
  • Across the Multiverse
Какъв би бил мотивът човек да си причини плот от плочки ? (имам предвид в наши дни, за едно време е ясно, че имаше такива плотове)

# 222
Ами някога освен ПДЧ се е използвало лепене на плочки и за гръб и за плот ... Не знам как ... Бетон ли се е изграждало първо ... За това питам - някой да е чувал, да е виждал ...
Виждала съм, нашата кухня е така и поне на мен ми е страшно удобно за поддръжка.

# 223
  • ...
От този вид с малките плочки и мивките от бетон съм виждала Simple Smile Даже изкъртихме едни такива преди ремонта. Доста са ми демоде на мен. Изненадах се, че правят плот от този материал, който по снимки изглежда че е едно цяло, като плот от камък изглежда.

# 224
Какъв би бил мотивът човек да си причини плот от плочки ? (имам предвид в наши дни, за едно време е ясно, че имаше такива плотове)
Е, не да е от показаните на снимките малки плочки, а от по-големи плочи - гранитогрес Simple Smile Примерно гранитогреса ни в кухнята е италиански 60 на 120 и е много хубав, а и скъп калиброван  (по спомен с намалението около 90 лв. квадрата) ... Интересно ще се прелива - под, кухненски шкафове и пак същото за плот и гръб на кухнята ... И не ... Няма да е същото, ако се използва гранит, технически камък или термоплот ... Термоплотовене не ми харесват. Техническия камък е скъп, а и не ми харесва особено. Спрели сме се на гранит ... Но пък разглеждам и вариант да се направи от гранитогрес ...

Общи условия

Активация на акаунт