Нашите кухни - 75

• 89 678
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • Раковски
Триъгълниците се губят ако е спейс корнера, ако е обикновен ъглов шкаф не се губи нищо.

# 271
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте! Колко см е минимума между горния и долния ред шкафове? Аз искам да е 40 см, но ме убеждават, че няма да е удобно. Моля за мнения.

По- назад бяха пуснали тези картинки. Много помагат!

Благодаря на всички за мненията. Според тези картинки разстоянието е между 38 и 46 см. Кухните на Икеа са с разстояние 40 см ако не се лъжа (от там ми хареса по-малкото разстояние). Ще помисля още малко и ще реша на колко да ги поръчам.

# 272
Здравейте !Трябва ми мивка за вграждане под плот, кои са най добрите искам да имам две отделения ако се сещате едното по малко ,а другото по голямо. Четох че се тачат blanco , но и цената им е доста висока.Какво мислите за shock, eurolux, pyramıs , кои от тях са най -хубави и здрави?

# 273
  • Sofia
 Shock са още по-скъпи Simple Smile ,но определено техния материал( говоря за гранитните ) е по-добър от на Бланко. За мен това са двете фирми,които са Най . Другите също стават, но лично на мен ми "евтинеят" , а и нямам впечатление от ползване.

# 274
  • Раковски
Здравейте !Трябва ми мивка за вграждане под плот, кои са най добрите искам да имам две отделения ако се сещате едното по малко ,а другото по голямо. Четох че се тачат blanco , но и цената им е доста висока.Какво мислите за shock, eurolux, pyramıs , кои от тях са най -хубави и здрави?

Две корита се правят с две различни мивки, тоест не са като тези над плот. Евролукс са италиански и са добри, смятам че малко хора могат да направят разлика в материалите които са 80% гранитен пясък и 20% смола, ся някой слагат и разни други неща в казана със сместа. В нас съм със санитек и за 4 години си е ок.

# 275
А на ФАТ ок ли са?

# 276
  • Раковски
На фат гранитните не ги знам, но за същите пари мисля, бих взел нещо по марково. По-старите мивки от полимермрамор не ги харесвам.

# 277
  • София
Благодаря на всички за мненията. Според тези картинки разстоянието е между 38 и 46 см. Кухните на Икеа са с разстояние 40 см ако не се лъжа (от там ми хареса по-малкото разстояние). Ще помисля още малко и ще реша на колко да ги поръчам.

50 см е стандартът на Икеа, на мен ми е малко, още повече, че техните горни шкафове за 40 см. дълбочина.

# 278
  • София
Виждала съм кухня, на която някои от шкафовете са ниско над плота (вероятно около 40см), други са на височина 60см над плота. Под ниските стоят разни уреди, под високите ти е работната зона - не е лошо като идея, стига на човек да му харесва и на визия. Нещо подобно (с уточнението, че под високите шкафове е добре да няма излишни вещи, за да се ползва за работен плот, че точно на тази снимка не е така Simple Smile )
http://www.img-share.eu/f/images/541/k2r1hFkIhH3kbY32fjxHrI1533110676.jpg

# 279
Моите кухненски шкафове са на 53 см над плота, само частта с аспиратора е на 60 см.

# 280
Момичета, аз най-накрая имам скица на кухнята. Даже получихме и 2 оферти.
Едната е за 3500 лв., другата за 6000+. При първата оферта не сме коментирали нищо, мъжа ми е бил с човека, когато е свалял размерите, казал му е само от какво да бъде изработена кухнята и до там. Нито механизми, нито височина/дълбочина на шкафовете, как да са подредени, н-и-щ-о. След 2 дни онзи ни прати само прати чертежа и цената.
Другата оферта за 6000+ лв., тя включва МДФ кухня с чекмеджета Блум и бутиков Блум механизъм, система за плавно затваряне, вграждане на мивка и техника.
Отделно са си сложили обаче едни близо 1000 лв. за монтаж и доставка, нищо че сме в един град, а в първата оферта вкл. и доставка и монтаж.

Като цяло, за нашето помещение тези цени (особено втората) ми се струват високи. Кухнята ни е с размери 160/330. Вие как мислите?

# 281
Нашата кухня е горе долу с размери 235/230 което може да се каже подобен размер на вашия и цената и е някъде по средата между тези двете. Но не включва електроуредите като цена, а само монтирането им. На мен лично 6000+ ми се вижда доста солидна сума, но ако пък фирмата е проверена и работят добре и с качествени материали и имате възможността най-вече, може и да си заслужава. И ако са включени и електроуредите /че малко не разбрах/, то направо супер.
Съвет от мен - проверете съответните майстори или фирми дали са надеждни и си изискайте чертеж, че ние например така се хвърлихме на обещания че прави страхотни кухни и т.н., без да сме видели нито чертеж, нито нищо. И вече кухнята ни се прави 2 месеца и отгоре и този е страшен несериозник /иначе много внимава с всичко, но е многооо бавен/.. надявам се скоро да приключим тази дилема..

# 282
Уреди няма включени и в двете оферти, само единия майстор ни даде чертеж (който и приложих), другите само оферта. В момента чакам и от още две места оферти.

# 283
  • Раковски
Какво значи бутиков механизъм блум.

# 284
  • Across the Multiverse
БутиЛков е вероятно, с плавно затваряне.

Общи условия

Активация на акаунт