От кой матрак сте доволни? - Тема 7

• 122 453
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Scarlet~, с нетърпение очаквам да споделиш мнението на гостите ти, че и нашият диван е малко твърдичък.
Би ли качила и снимка на топ матрака.
Все си мисля, че за диван с нашите размери няма да намеря, а и той е ъгъл.
Ауууу очарована съм, аз лично се потъркялах снощи преди да си легнат, изобщо не се усещат никакви неравности, че нали има едни дупки между нормалната част на дивана и това, което се разпъва. Имаш чувството, че си на чисто нов креват. Даже се замислих, че можело и на 5см да е така, ама аз нали съм Тома Неверни се изхвърлих с 8. Гостите не можах да ги събудя сутринта, та още не съм ги питала, че тръгнах на работа Laughing Не е много мек топ матрака, средна хубост е.

А тези топ матраци могат ли да се сгъват на 2-3 и да се прибират? Че и аз имам един твърд диван.

# 271
Той беше сгънат, обаче не знам как може да се сгъне, че и да влезе в раклата под дивана, ако не успея си мисля, че може и под спалнята да влезе  newsm78

# 272
Scarlet~, с нетърпение очаквам да споделиш мнението на гостите ти, че и нашият диван е малко твърдичък.
Би ли качила и снимка на топ матрака.
Все си мисля, че за диван с нашите размери няма да намеря, а и той е ъгъл.
Ауууу очарована съм, аз лично се потъркялах снощи преди да си легнат, изобщо не се усещат никакви неравности, че нали има едни дупки между нормалната част на дивана и това, което се разпъва. Имаш чувството, че си на чисто нов креват. Даже се замислих, че можело и на 5см да е така, ама аз нали съм Тома Неверни се изхвърлих с 8. Гостите не можах да ги събудя сутринта, та още не съм ги питала, че тръгнах на работа Laughing Не е много мек топ матрака, средна хубост е.

А тези топ матраци могат ли да се сгъват на 2-3 и да се прибират? Че и аз имам един твърд диван.

Могат да се сгънат, но си трябва физическо усилие. Simple Smile

# 273
Вкарахме го в наилона, в който го получихме, и го сгънахме, вързахме го с тиксо и не се събра под дивана  Laughing,а уж е с размера на дивана. Но се събра под спалнята  Wink

# 274
Scarlet, честито Simple Smile Може ли да кажеш как се казва топ матрака, моля те, защото на сайта на Тед има няколко топ матрака, а ние също си търсим

# 275
Exclusive Memory Silver двулицев пристигна в събота, снощи го тествахме. Не ми се беше случвало, но за пръв път в живота ми не усетих телефона /будилника/ Embarassed ще излязат верни рекламите. Обикновено вибрира до мен и го усещам веднага, тази сутрин след 5 мин чух слаб звук, но никаква вибрация. Че и сутринта не ме болеше гърба, както обикновено.  Thinking но т.к. чак не вярвам да е от смяната на матрака, ще видя и довечера как ще е.

azalia_me топ матрака е Нани този https://mattro.net/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/%D … D0%B0%D1%86%D0%B8 обаче беше малко по-евтин. Но мерихме 2 пъти дивана 140/180 няма такъв размер и го взехме 140/190 и при нужда уж да го отрежем. Той пък влезе точно. Та внимавайте с размера  Wink

# 276
  • Пловдив
Здравейте!  Peace
Поръчах този матрак...https://mattro.net/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/%D … D0%B0%D1%86%D0%B8
Може ли мнение?

# 277

Изглежда ми ок. Гаранцията е сравнително малка, но за такъв клас продукт е ок. Бих внимавал с пружинния пакет в този ценови клас, защото в пружинните матраци той е най-скъпия компонент. Т.е. евтин матрак с пружинен пакет има компромис някъде, особено като е 7-зонов. 7-зоновите покети в момента са доста скъпи, защото самата суровина е скочила с около 30% от началото на годината.

Редовно въртене + хубава подматрачна рамка и не мисля, че ще имате проблем.
Дано съм бил полезен.

# 278
  • Пловдив
 Peace
Еднолицев е и няма как да го въртя  Simple Smile Благодаря!Ако изкара 10г. колкото сегашния ще е супер.

# 279
  • 1st floor
С акари примерно...
Има и по 2 бона матраци
Има и по 30 хил.  Mr. Green
Търговската гаранция "до живот" е абсолютен търговски трик. Ще ни се да можем да ползваме матрака толкова дълго и затова вярваме. 7-8 години са му предостатъчни, за да го сменим с нов. Несеризоно е да сравняваме матраците с човешкото тяло. Защо не ги сравним с филтрите на колата или на прахосмукачката? И защо сменяме тези филтри като ще са еднакво мръсни на първия месец и на първата година, или на петата? Ми, защото не е така. Протектора пази от горната страна, но матракът не остава херметизиран. Въздух с всевъзможни прахоляци, акари, бактерии и пр.,  спокойно си влизат в него. Да, може да спиш на един матрак 20 години и да ти няма нищо, но то може и да ходиш цял месец с една тениска и нищо да не ти стане. Mr. Green Да не говорим, че и самият материал старее и това не е задължително да се види с просто око, като изкривяване например.

Между другото някой проверявал ли е в Италия колко е гаранцията на Магнифлекс? Чух, че не били с доживотна.

mystic woman, еднолицевите може да се въртят на 180 градуса, ако не са монтирани към повдигащ механизъм. На Нани матраците като цяло са добри, пет години гаранция също е ОК.

TedoAmber, каква е разликата в седем зоновите суровини и суровините за обикновените покет пружини?   newsm78

# 280
С акари примерно...
Има и по 2 бона матраци
Има и по 30 хил.  Mr. Green

TedoAmber, каква е разликата в седем зоновите суровини и суровините за обикновените покет пружини?   newsm78

Разликата в суровината няма. Просто 7-зоновия пакет е по-сложен за изработка, използва различни по дебелина тел, както и редуване на тези дебелини спрямо редовете от пружинния пакет. Обикновения покет е с една и съща дебелина.

Просто от началото на годината суровината на борсата се е вдигнал около 30% за всички ползватели, а в един пружинен матрак пружинния пакет е най-скъп. Ако матракът беше двулицев - бих се притеснил на тази цена да е хубав пружинен матрак, но щом е еднолицев всъщност е доста приличен, така че дамата за мен е направила добър избор. Simple Smile

# 281
  • 1st floor
TedoAmber, ясно ми е каква е разликата, затова не разбрах защо наблегна специално на седемзоновите.  newsm78  Реално суровините са едни и същи - тел, само където при седемте зони се редуват два вида с различен диаметър. Mr. Green

Т.е. евтин матрак с пружинен пакет има компромис някъде, особено като е 7-зонов. 7-зоновите покети в момента са доста скъпи, защото самата суровина е скочила с около 30% от началото на годината.

# 282
TedoAmber, ясно ми е каква е разликата, затова не разбрах защо наблегна специално на седемзоновите.  newsm78  Реално суровините са едни и същи - тел, само където при седемте зони се редуват два вида с различен диаметър. Mr. Green

Т.е. евтин матрак с пружинен пакет има компромис някъде, особено като е 7-зонов. 7-зоновите покети в момента са доста скъпи, защото самата суровина е скочила с около 30% от началото на годината.

Наблегнах, защото разликата в цената, на която купуваш от производителя на пружини, е почти двойна. Поне към момента.

# 283
  • 1st floor
Пак не разбирам...Слагам в скрит текст, защото излизаме от темата:
Скрит текст:
Реално седемте зони са от редуващи се "твърди" и "меки" пружини. Ако даден производител прави и твърди, и меки матраци без седем зони цената е една, но ако сложи от материала грубо да речем 60:40, цената се променя? newsm78 Или технологията на производство е различна?! newsm78

# 284
Пак не разбирам...Слагам в скрит текст, защото излизаме от темата:
Скрит текст:
Реално седемте зони са от редуващи се "твърди" и "меки" пружини. Ако даден производител прави и твърди, и меки матраци без седем зони цената е една, но ако сложи от материала грубо да речем 60:40, цената се променя? newsm78 Или технологията на производство е различна?! newsm78

Ето.

Скрит текст:
Реално мек, твърд или среден матрак се създава благодарение на пяната или другите добавки, а не толкова пружинния пакет. Пружинен пакет може да се сложи във всеки един вид матрак - мек, среден или твърд. Също така не се редуват меки и твърди пружини, а по-скоро се манипулира дебелината, което води до това един ред да има нужда от по-голям или по-малък натиск. Като цяло, ако се усеща дискомфорт, защото на място е меко или твърдо, самият матрак не е конструиран като хората. Затова се използва слой над пружинния пакет, а не се ляга директно върху него.

Самият производствен процес на 7-зоновите наистина е по-сложен и по-скъп. Но аз не съм експерт по пружинни пакети, а просто купуваме.

Общи условия

Активация на акаунт