От кой матрак сте доволни? - Тема 7

• 122 422
  • 726
  •   3
Отговори
# 285
  • 1st floor
Тедо, в грешка си май. newsm78

Скрит текст:
Днес, ако ми остане време, ще се поразровя по-подробно, но на първо четене това открих:
https://matracinani.bg/blog/lastest-news/mattress-comfort-zone
Точно меки пружини се редуват с твърди. На времето бях на обучение за едни чуждестранни матраци. Това имам спомен, че обясняваха, но понеже беше доста отдавна, исках да съм сигурна, че не бъркам. Под меки и твърди пружини имах предвид такива с различен диаметър на телта.

# 286
Тедо, в грешка си май. newsm78

Скрит текст:
Днес, ако ми остане време, ще се поразровя по-подробно, но на първо четене това открих:
https://matracinani.bg/blog/lastest-news/mattress-comfort-zone
Точно меки пружини се редуват с твърди. На времето бях на обучение за едни чуждестранни матраци. Това имам спомен, че обясняваха, но понеже беше доста отдавна, исках да съм сигурна, че не бъркам. Под меки и твърди пружини имах предвид такива с различен диаметър на телта.

Скрит текст:
Просто ползвахме различни термини. Да, така е. Това се редува. Вече има и доста вариации - нано пакети, микропокети, дали ще бъдат опаковани в лен, а не в спунбонд, самата форма и т.н.

# 287
Здравейте! Може ли някой, ако ползва топ матрак с гъши пух, да сподели мнение. Харесах в нета  един на ТЕД, но му се чудя. Кое е по-добре с гъши пух или друг вид?
Благодаря!

# 288
Здравейте! Може ли някой, ако ползва топ матрак с гъши пух, да сподели мнение. Харесах в нета  един на ТЕД, но му се чудя. Кое е по-добре с гъши пух или друг вид?
Благодаря!

Пухът е супер за завивка - лек е и много топли. Но за топматрак трябва да е доста дебел и малко се съмнявам, че ще върши работа. Но можеш да тестваш, предполагам?

Иначе има нещо основно при "пухените" неща - те по принцип не са пълни с пух, а с някаква смес от пух и перца. Най-скъпите са с 95-100% пух, най-евтините са с 10% пух или с хич. Не вярвам ТЕД да продават превъзходен продукт само от пух, а перцата са голям трън в задника - някои непрекъснато пробиват плата и боцкат (краищата им са остри), а други изпадат и ги събираш. Освен това са неприятни за пране.

# 289
И каква точно е функцията на топ матрак от гъши пух? ooooh!

# 290
Позаинтересувах се и ето:

"Топерът е с пълнеж гъши пух и гъши пера, в съотношение 15%:85%"

https://mattro.net/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0 … oMooaAks4EALw_wcB

Ясно колко е "пухен"  Twisted Evil

Иначе толкова тънък слой пух няма да подобри мекотата. Единствено може би ще върши работа, ако се ползва за постилане върху диван, защото диваните понякога държат студено, а този топ матрак ще е нещо като юрган, ама отдолу под спящия Grinning И освен това може да се сгъва и прибира много по-лесно от друг топ матрак.

# 291
  • София
Някой ползвал ли е мет. рамки на iSleep, водят се сглобяеми и са ми съмнителни да не св разтропат?
 Или да дам още някой лев и да си взема дървени (пак с двойни ламели) ?

# 292
Благодаря Ви, Черна станция. За същия става въпрос. Спомних си от детството ми за една такава ужасна възглавница с пера:lol:Помогнахте ми да взема решение  bouquet(Спестихте ми 100 лв.)

# 293
  • Велико Търново
Здравейте!
В процес на избор на матраци за децата сме. От Маттро ми препоръчаха, като подходящи Каспия полифлекс на Нани и Армида на Тед. Има ли хора, които са ползвали и са доволни от изброените? Или пък бихте ми препоръчали друг матрак, подходящ за деца. Искаме да е без пружини и размер 90/190, цената до 300лв

# 294
  • Горна Оряховица
Здравейте!
В процес на избор на матраци за децата сме. От Маттро ми препоръчаха, като подходящи Каспия полифлекс на Нани и Армида на Тед. Има ли хора, които са ползвали и са доволни от изброените? Или пък бихте ми препоръчали друг матрак, подходящ за деца. Искаме да е без пружини и размер 90/190, цената до 300лв
аз за малката (3.5г) за новото легло взех на тед Колори Д, ама е еднолицев. Леглото е приста 120/190. Като го получихме ми се стори мноооого твърд, но да ти кажа мн удобно се спи на твърд маттак. Нашето.легло е с магнифлекс модела не  се сещам , но си в твърдо. Този обаче е много по-твърд, но смятам че е ок. 120/190 излезе 136 лв.

# 295
Някой купил ли си е Siena Flex от хоумакс? Матракът е от еластична пяна и доста твърд. И подходящо и практично ли е да се ползва върху подматрачна рамка с крака, но без легло? Идеята е за лесно преместване после, но не знам дали няма да е нестабилно така...

# 296
Някой купил ли си е Siena Flex от хоумакс? Матракът е от еластична пяна и доста твърд. И подходящо и практично ли е да се ползва върху подматрачна рамка с крака, но без легло? Идеята е за лесно преместване после, но не знам дали няма да е нестабилно така...

Няма да имате проблем с нестабилността. Ползвайте го спокойно. Simple Smile

# 297
Благодаря, компромис ще е, но какво да се прави Smiley

# 298
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте!

Много сме доволни от Каспия полифлекс на Нани. И преди съм го споделяла, така че ако го купите - няма да сгрешите. Казвам го, тъй като го ползваме вече 6 години без забележки.

# 299
  • Велико Търново
Здравейте!

Много сме доволни от Каспия полифлекс на Нани. И преди съм го споделяла, така че ако го купите - няма да сгрешите. Казвам го, тъй като го ползваме вече 6 години без забележки.
Благодаря за споделеното мнение! Поръчахме на Тед, заради по-голямата височина. Иначе , до колкото разбрах двата са подобни. Дано избора ни да е правилен. Но пък, като се замисля, малчуганите ще са доволни на какъвто и да е, понеже сега спят на оригиналните дунапранени матраци, които си вървяха с детските легла...

Общи условия

Активация на акаунт