От кой матрак сте доволни? - Тема 7

• 122 333
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, на това легло може ли да се постави двулицев матрак?

Ако е здрава плосткостта можете, но така ще спарва матрака, че е въпрос на време да мухляса. Ако не Ви се инвестира в рамка, поне перфорирайте плосткостта ( надупчете я) за да може матрака да диша. И пак не е гаранция, че няма да имате проблем.

# 346
Здравейте.

Не помня дали съм писала в тази тема, но тя определено ме интересува.

От дълго време размислям, анализирам, избирам, отказвам се, наново чета и анализирам, и все не мога да реша какъв тип матрак да си купя.

Исках Темпур, но след прочитане на доста негативни мнения се отказах.

След това гледах един матрак на Икеа - Hidrasund. Средно твърд се води. Аз търся да е средно мек - дали обаче средно твърд е същото - не съм наясно. Ако някой има опит с този матрак, бих била благодарна за мнение.

Последно (предпоследно  Simple Smile ) се насочих към латексови матраци (натурален латекс). Тук пак започнах да се замислям - дали има голяма разлика в удобството на латекс по Дънлоп технология или да се насоча към Талалей латекс, или да бъде комбинация от двата вида. Тук също бих желала за мнения от тези, които имат опит с такива матраци.

Матрак с мемори пяна определено няма да си купя, след като прочетох (в много мнения из интернет) че държи горещо. А и освен това пяната е синтетична.

Още се чудя кой тип матрак (сигурно още не са го произвели  Laughing ) ще е най-удачен и най-удобен за хора с болки в гърба.

Благодаря предварително за вашите мнения.

За латекса мога да споделя опит от познати, за трима се сещам, които спят на латексов матрак от Екон (ако не се лъжа) и са споделяли, че за нищо на света не биха го сменили. Докато търсихме и ние обмисляхме този вариант и много се чудихме между https://moqtmatrak.com/produkt/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0 … 0%BE%D1%80%D0%B8/ и https://ekon.bg/latex/produkt/matrak-memorilateks-luks/, но този от пяна ни беше по-удобен след N на брой тествания о магазини Simple Smile

# 347
Имам Екон. Доволна съм. Само е ужасно тежък. Спалнята ни е с повдигаем механизъм и с матрак отгоре, не мога да го вдигна сама. А не съм дребна.

# 348
Здравейте, на това легло може ли да се постави двулицев матрак?

Ако е здрава плосткостта можете, но така ще спарва матрака, че е въпрос на време да мухляса. Ако не Ви се инвестира в рамка, поне перфорирайте плосткостта ( надупчете я) за да може матрака да диша. И пак не е гаранция, че няма да имате проблем.

Много зависи от състава на матрака. Ако е само от пяна или латекс - трябва да има някакво празно пространство. За съжаление и аз не мога да кажа перфорирането дали ще помогне. Това със сигурност ще анулира гаранцията на леглото, както и ако матракът се повреди/мухляаса - производителят най-вероятно ще откаже гаранцията, защото основата не е била подходяща за матрака.

Ако матракът е пружинен - може да се сложи директно върху това легло.

Дано съм бил полезен.

# 349
Здравейте, а какъв матрак може/е добре да се сложи на твърда основа, т.е. основата е една цяла дъска - без дупки, без ламели

# 350
Имахме Екон. За 6 години се деформира ужасно. Хлътна сериозно в областта на кръста и дупетата. Въпреки че имаме разлика в килограмите и от моята страна, и от страната на ММ имаше почти еднакви вдлъбнатини.

Сега, поради силни болки в кръста, спя на най-мекия матрах Магнифлекс, който намерих на пазара. За 5 години няма никъде хлътвания или деформация. Мъжа ми го боли гърбът и за него мекият матрак е направо убийствено неудобен, за това си все с висока степен на твърдост и също няма деформация.

# 351
Здравейте, а какъв матрак може/е добре да се сложи на твърда основа, т.е. основата е една цяла дъска - без дупки, без ламели

Аз бих препоръчал матрак с ядро от мултипокет пружини за такава основа.  Ако имате всякакви въпроси - може да ми пишете на Л.С., за да не спамим групата.

Поздрави!

# 352
Ние ползваме Магнифлекс и сме доволни

# 353
В крайна сметка мисля да взема Мalfors от икеа с 25 години гаранция. Лежах около половин час на него и ми хареса, макар, че за толкова кратко време не мога да съм категоричен. Единствено ме притеснява че е 12 см. Сиена флекс са 15 см, но само 2 години гаранция. Някой ползва Malfors да ме подкрепи да го взимам или да сподели някакви недостатъци Rolling Eyes

# 354
В крайна сметка мисля да взема Мalfors от икеа с 25 години гаранция. Лежах около половин час на него и ми хареса, макар, че за толкова кратко време не мога да съм категоричен. Единствено ме притеснява че е 12 см. Сиена флекс са 15 см, но само 2 години гаранция. Някой ползва Malfors да ме подкрепи да го взимам или да сподели някакви недостатъци Rolling Eyes

Здравейте,

за матрак от дунапрен в такъв клас и такава височина - бих прочел много внимателно какви са гаранционните условия и как се уважава гаранцията. Това е матрак от доста нисък клас, затова и цената му е такава, а и 12см е височина на бебешки матрак.

# 355
Благодаря, ще потърся информация в магазина

# 356
Скрит текст:
What will IKEA do to correct the problem?
IKEA will examine the product and decide, at its sole discretion, if it is covered under this guarantee. If considered covered, IKEA through its own service operations, will then, at its sole discretion, either repair the defective product or replace it with the same or a comparable product. If it is covered by this guarantee, IKEA will pay the costs of repairs, spare parts, labour and travel for repair staff, that IKEA incur, provided that the product is accessible for repair without special expenditure. This does not apply to any repair work not authorized by IKEA. Replaced parts become the property of IKEA.

If the item is no longer sold by IKEA, IKEA will provide an appropriate replacement. It is IKEA that determines, at its sole discretion, what constitutes an appropriate replacement.

What is not covered under this guarantee?
This guarantee does not apply to products that have been stored or installed incorrectly, used inappropriately, abused, misused, altered, or cleaned with wrong cleaning methods or cleaning products.

This guarantee does not cover normal wear and tear, cuts or scratches, or damage caused by impacts or accidents.

This guarantee does not apply if the product has been placed outdoors or in a humid environment.

This guarantee does not cover consequential or incidental damages.

В скрития текст копирах условията им. Като цяло те си решават какво да правят. Но като цяло такъв матрак, с такава височина и цена, ще го смените след 2-3 години най-много. Ядро от пяна с такава цена е доста нисък клас матрак, който бързо ще се амортизира.

# 357
Благодаря, те ме убеждаваха, че матракът  е перфектен, затова има и такава гаранция. Ще пробвам пак и сиена флекс и ще решавам кой от двата.
Не ми се взима пружинен матрак, защото не съм им фен

# 358
Благодаря, те ме убеждаваха, че матракът  е перфектен, затова има и такава гаранция. Ще пробвам пак и сиена флекс и ще решавам кой от двата.
Не ми се взима пружинен матрак, защото не съм им фен

Може ли да споделите защо не харесвате пружинни матраци и на какъв тип пружинен матрак сте спал досега?

Благодаря!

# 359
Ами марка не мога да кажа, но бяха еднолицеви и явно пружините късаха текстила на матрака и избиваха отгоре. Досещате се колко е неудобно.
Иначе в икеа имаха и двулицеви матраци със пружини, но не знам до колко са издръжливи

Общи условия

Активация на акаунт