Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 279
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Ако бенката има червени краища/ръбове не трябва да се изключва и по-сериозна диагноза.Веднага на дерматолог!

# 391
Мисля, че тя имаше в предвид cherry angiomas.

# 392
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря Ви ....
Приема е еднократен по 8мл през 30минути  , след две консултации потвърден . После пие други неща , вечер също . 
Май няма да отървем болницата ,  има три приема .
Днес стават 9 дни с температура през деня около 37, 7 , вечер до 39, 2 .
 Оказа се , че не е вирус , а уроинфекция със  силно удебелен мехур 5-6мм и засягане леко на десен бъбрек , просто няма абсолютно никакви симптоми , даже ме ядосва  , само като и клепнат очичките изглежда каталясала  .

# 393
  • Варна
vici75, да точно тях имам предвид. И аз спортувам много. Не знаех, че може да е фактор...благодаря!  Simple Smile

# 394
  • Варна
trevichka, дано намериш причинителя и лек и да ти олекне на душичката, че такива кожни хиляди неща могат да значат и те разбирам защо се тревожиш. Суетата ни е последния дерт, дуго ни гложди то отвътре. 

Като споменахте кожни разни видоизменения, моите нови придобивки са по-скоро тъмни ситни кафеникави петънца, без релеф, просто нарушена явно пигментация, като лунички... ама и едно червеничко се загледах, че ми се е появило. По съвет на лекарите от слънцето се пазя много, че в началото на годината минах 25 курса лъчетерапия (Слънчо направо не ме вижда, нито аз него виждам, като къртица съм станала дори, когато навън ми се налага да излизам, все сенките гоня и предварително оплескана със слънцезащитни). Появяват се обаче новички разни петънца... дали да е от облъчването... и следвайки съветите на лъчетерапевтите с какво да мажа и от какво да се крия да ми е мирна главата или да бягам пак по други специалисти?

# 395
Здравейте, аз искам да ви попитам,
Защо след употреба на ривотрил ми се губят части от краткосрочната памет?
Например не помня снощи как съм се преместила от дивана в спалнята?
Сменяла съм се, не помня изобщо, видях на нощнота шкафче. Дори попитах приятелят ми да не би той....
Ужас....пия го заради цялото това напрежение и стрес, които ме обвземат.
Не злоопотребявам, пия го изкл. рядко.

# 396
Ривотрила не го ли спряха? Или пиеш негов аналог.

# 397
  • Варна
Ашли, отиди в спешното да те видят.
Или чакай пред някой гастро, може пък да те приеме без час.

На мен ми се случи такива трудно достъпни специалисти да приемат без час, просто търпение и вежливост се искаше от моя страна... и ранно ставане де... Всичко се случва, било то някой да не дойде за записан час или закъснее заради задръстване, било то някой да не е имал нужда от предвидените му там минути за преглед, консултация и си влезнал и излезнал за няма и 5 мин. Вмъкват от чакащите. Ашли, ако имаш възможност пробвай така да се промъкнеш по-рано, иначе си запиши така или иначе час при гастро. Все пак приоритет е здравето, а и достатъчно си си натоварила главата, четейки симптоми и т.н. Колкото по-скоро те погледнат, толкова по-добре.

# 398
  • Варна
Spirit Crusher, благодаря Simple Smile
Аз принципно съм с много бяла кожа и лунички. И освен лунички и бенки и на мен ми излизат такива петна като твоите - тъмни и без релеф. Изключително досадно. Следи ги и се предпазвай от слънцето. За мен е логично да ти се появяват след лъчетерапията. Все пак кожата реагира на облъчването. Важното е причината за лъчетерапията е да е излекувана, а тези петънца си ги следи.

# 399
Здравейте, снощи по време на баня, усетих нещо като топче около ануса си (Моля, да ме извините за некомпетентното обяснение), което при оглед пред огледалото забелязах, че сякаш са две на брой (едното значително по-голямо, но не повече от оризово зърно – поне снощи беше така), в телесен цвят. Не изпитвам болка, неразположение - може би едвам доловимо и то сякаш на психическа основа, просто усетих, че има нещо необичайно – за първи пър ми се случва. Какво мислите – дали е хемороид? Четох мнения, че ,,Хемоклин гел” е доста добър препарат. Дали да си взема. Работата е там, че в близките 2 седмици мога да посетя само личен лекар, специалист – към края на месеца евентуално. На 22г. Съм. Много благодаря за отговорите.

Добро утро, момичета.
Бих искала да докладвам, че сутринта посетих личен лекар, според който имам ,,кожни гънки" - странен ми се стори термина, но така да бъде. Чували ли сте нещо подобно?

# 400
Ривотрил си пия само, че сръбски. Съдържа клоназепам, както оригиналния такъв.

# 401
  • На брега на реката
Здравейте, снощи по време на баня, усетих нещо като топче около ануса си (Моля, да ме извините за некомпетентното обяснение), което при оглед пред огледалото забелязах, че сякаш са две на брой (едното значително по-голямо, но не повече от оризово зърно – поне снощи беше така), в телесен цвят. Не изпитвам болка, неразположение - може би едвам доловимо и то сякаш на психическа основа, просто усетих, че има нещо необичайно – за първи пър ми се случва. Какво мислите – дали е хемороид? Четох мнения, че ,,Хемоклин гел” е доста добър препарат. Дали да си взема. Работата е там, че в близките 2 седмици мога да посетя само личен лекар, специалист – към края на месеца евентуално. На 22г. Съм. Много благодаря за отговорите.

Добро утро, момичета.
Бих искала да докладвам, че сутринта посетих личен лекар, според който имам ,,кожни гънки" - странен ми се стори термина, но така да бъде. Чували ли сте нещо подобно?
А за фисури да е споменавал? Кожни гънки се получават при самостоятелно зарастване на фисури. Имах такива по време на бременността и запека. Няма да е лошо да посетиш специалист и да не се ограничаваш до лл.

# 402
Здравей, Zest, нищо друго не спомена, само каза да не се тревожа и да оставя нещата така - не виждала нищо нередно..
Тези фисури не болят ли? Аз нищо не усещам, просто напипах, че имам нещо?
Благодаря ти от сърце!

# 403
Rima, благодаря, четох го това. Но статията не ми дава отговор на въпроса от какво са провокирани. Разбирам, че е признак на стареене на кожата, но да се появяват толкова много за кратък период от време...Затова реших да попитам тук с надежда, някой който има да се включи. Явно ще се ходи на дерматолог.

Излагате ли се много на слънце? Или дс ходите на солариум?
При мен от това се появяват като че ли.

# 404
Ние сме целогодишно покрити с дрехи, че и през лятото. Да имам 5 плажа за цяла година най-много и то омазани с 60 фактор. От 2 години ходя най-много 6-7- пъти на солариум. Но аз ги навъдих тия червените много преди това. Поне аз не намирам връзка с теннинг.

Общи условия

Активация на акаунт