Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 600
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
# 526
Здравейте,
ЦРП ми е 4.5 при референтни стойности до 5, СУЕ 27 при референтна стойност до 37, а АСТ ми е 146 при референтна стойност до 200. Чакам си да ми излезе секрет от носа и гърлото и ако се изолират патогенни организми ще пия Антибиотик. Бременна съм в 8 месец. Много ли са зле тези резултати според вас? Не трябва ли да са 0 всички?

# 527
Не, абсолютно нормални са, спокойно

# 528
Благодаря за бързия отговор
Не, абсолютно нормални са, спокойно

# 529
И аз мисля, че са ок. Дишай!

# 530
Здравейте отново съм аз в същото положение все така ми се гади ,дискомфортно ми е в стомаха и имам оригване и трудно преглъщане незнам какво да правя вече .Лежах в болница слагаха ми по една система и хапченца и това е изписаха ме аз в същото положение а те с диагноза гастрит .Така вчера отново си ходих при гастроентеролога при който бях ходила прати ме на ренген с бариева каша днес сутринта отидох да го направя казаха,че няма нищо сериозно ,заключението е дуоденална дискинезия има ли някой с такава диагноза може ли да са такива симптомите и въобще оправя ли се това нещо немога да си карам все така да ми е зле.В същото време си пуснах и изследване за хеликобактер пилори пише,че е отрицателна.Ще се побъркам вече какво е това нещо незнам с всеки изминал ден все по зле се чувствам.А знаете ли на този ренген вижда ли се хубаво смисъл ако има гастрит за язва съм чувала ,че се вижда.Ами ако има полипи ,че дори и рак дали ще се види или ако продължава да ми е зле ще се наложи гастроскопия

На теб гастроскопия направиха ли ти? Тая бактерия как я откриха? АКо не са, тия всичките други тестове са загуба на пари и време. Но ти си знаеш.

# 531
Не са ми правили в болницата докато лежах пробва ,но не стана много взе да ми се повдига и се отказа уж щеше на другия ден ,но нищо реши да ме изпише и така да си напише диагнозата и вчера ходих отново при другия гастроентеролог ,който е в Плевен и много го хвалят по принцип той каза да направя този рентген с кашата и днес му показах резултатите каза,че нямало нищо е как няма а аз не се чувствам добре незнам вече .Да я правя ли тази гастроскопия или скенер с контрастно вещество незнам вече .Обясних на моя позната ,която е коремен хирург какви са ми симптомите,според нея каза,че е спазъм на хранопровода(между другото и на гледачка ходих и тя каза,че получавам спазъм на хранопровода) а това дуоденална дискинезия какво означава попитах доктора той каза нищо ти няма .Сега така ми куркат червата вземам и да се замислям дали първия гастроентеролог няма да се окаже прав да е раздразнено дебело черво ама пак толкова зле да се чувстваш може ли от него?Вече съм в задънена улица незнам какво да правя само ако мога да разбера какво ми е омръзна ми лекарите едва ли не с насмешка да ти казват нищо ти няма смени си гаджето ,успокой се  а аз да продължавам да се чувствам така

# 532
От това което си написала аз разбирам, че не са ти направени сериозни прегледи на стомаха. Тоя кръвен тест за бектерия и бариевата каша са безполезни. Но щом лекар не те праща на свестен пеглед, нямам идея какво може да направиш още.

Е, аз като минах пък всички свестни тестове, пак съм на твоя хал. И мен ме обявиха за луда. Пих 3 месеца антидепресанти, от които не видях никакъв ефект, което ги доведе до заключението, че не съм луда и ми ги спряха. И си заживях с гаденето - аз все викам 3 години минаха. Но то от 2013, май са вече 5. Свиквай, само това мога да ти кажа.

# 533
Не мога да свиквам ,защото не съм на едно положение и да е търпимо при мен става по зле .Защо да не показва ренгена с каша ?На вас какви излседвания ви правиха и къде ?Омръзна ми всеки ден да ти е така и да се чудиш къде да идеш вече(между другото много ме е страх от гастроскопията все се надявах без нея да се размина да се оправя,но явно няма да стане) а кое е по надежно гастроскопията или скенер с вещество?На вас само ви се гади ли или?Не ме бърка,че не ме изпращат ако трябва сама ще си отида само искам да се разбере какво е

# 534
ами аз по напред някъде ти давах подробни обеснения, и не ми се пише на ново, а и хората ще ме захапят, че повтарям едно и също нещо.

Иначе най-информативния преглед е гастроскопията за стомах, което не означава че ще се разбере какво ти има. АКо там няма проблем, нищо няма да се разбере. Но поне ще се види всичко на 100% има ли рефлукс, Н-пилори, жлъчката дали бълва към стомаха и т.н., биосия се взема. Тоя преглед с вещество - не знам за кой говориш. Не знам дали е за стомах. Да, на мен само ми се гади. Други оплаквания нямам.

# 535
Рентген с бариева каша е 1000 пъти по гадно от гастроскопията. Масово се е прилагало през 70-те и 80-те години. Баща ми е цял живот язваджия и казва, че предпочита 10 гастроскопии, пред това да пие бариевата каша за рентген.
На мен са ми правили на два пъти гастроскопия, по времето, когато нямаше вариант за ползване на упойка. Знам какви храни ми дразнят гастрита, особено през пролетта много внимавам. И колкото и странно да звучи, цитрусови плодове, кисело мляко и ябълки ме спасяват.

# 536
Здравейте , от около месец сребърният синджир на врата ми почернява ,почиствам го и за 24 почернява отново.В интернет четох, че означава здравословен проблем .Пуснах си кръвна картина и всичко е наред . Поддържам температура 37-37.4 .На вас случвало ли ви се е подобно нещо или трябва да отида при специалист?

# 537
И какво ще кажеш? Почернява ми синджира Rolling Eyes оксидира се просто.

# 538
  • София
Мимоза, мисля че на теб ти казах- гастроскопия и колоноскопия. Това е варианта да видиш къде какво има и да спреш да се тревожиш. Защото при теб си мисля, че тревожността подсилва симптомите.

# 539
  • София
За раздразнен венец (от царевица) има ли нещо по-добро от стария сандрин (пак около тези пари)?

ПП: Преди време реших да стана Лоялен клиент... към една от аптечните вериги, но днес ми казаха че тези 5% не важат за промо стоки... а в общите условия не се споменава това. Има и 2% които се натрупват в нея.
Вие ползвате ли и каква, понеже Ме--я не са ми много удобни. Не че пазарувам много...
Скрит текст:
Притежателите на клиентска карта получават отстъпка в размер до 5 % (пет процента) при покупка на стоки и представяне на карта Медея. Картата може да бъде сканирана или заснета с мобилно устройство. Освен тези 5%, клиента получава и 2% от стойността на всяка покупка като бонус, който се натрупва по неговата карта МЕДЕЯ. Сумата от бонуса може да бъде използвана за покупка на продукти във верига аптеки „Медея“

Общи условия

Активация на акаунт