Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 601
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
7.09 е във Фрамар.

# 511
  • На брега на реката
Те Фрамар си слагат като по морето надценките...

# 512
Значи в редовните аптеки ще е около 6лв.

# 513
Ми, аз за 6 го бях купила преди много, много години. За това сега очаквах бая надценка.

# 514
Моля, препоръчайте ми зъболекар в София - да работи със ЗК и на човешки цени. Приятелят ми твърди, че “иска да се самоубие от болка” Grinning

# 515
Да пие един Аулин или нурофен експрес форте от 400 мг, докато намери зъболекар.

# 516
Паратрамол също е добър Simple Smile

# 517
Дъщеря ми си поряза показалеца на лявата ръка с пасатора преди седмица и докато отивахме съм Пирогов като не притискаше силно мястото, казваше, че усеща как и тече кръв и и причернява, но не припадна. В събота и махаха конците и доктора я предупредил, че ще боли, тъй като един от конците минавал през живеца на нокътя , но не и направил пак упойка и докато излезе в коридора и я видях как гледа, лекарят каза да влезе да полегне и докато стигне да кушетката в кабинета се свлече и припадна.Изгониха ни с баща и навън и след малко ни викнаха да видим, че се е оправила, кръвното и било паднало много и събрала границите. Много се изплаших, въпреки, че и се е случвало пак при вземане на кръв от пръста, от вена като и вземат няма проблем. Явно на пръстите има някакви нервни окончания, и при дразненето им реагира така. Има ли някой с такива реакции на тялото при силна болка и кръв и как се справяте?

Последна редакция: пн, 20 авг 2018, 18:54 от maq-mi

# 518
Да, аз се научих да се справям чак когато почнаха да бодат моите деца и да се налага да съм в съзнание заради тях
Мед. персонал пита и обикновено реагира, подготвя пациента, да полегне, и така.
Едното ми дете сега е така, припада си за норматив. Полягва, посядва, изчакваме, разсейваме я...

# 519
На много хора им става лошо само от гледката на кръв...някои по тази причина не могат и лекари да станат, имам такъв познат.

# 520
  • На брега на реката
Много хора не понасят гледката от кръв, причиняването на болка или дори и минималната кръвозагуба. Но не е причината в нервните окончания, просто е физиологична особеност на човека.
Хепи те е посъветвала правилно - по-дълъг покой, по-кротко да го дава и да се разсейва/ да я разсейвате.

# 521
Майка ми припада при гледка на кръв.

# 522
Здравейте отново съм аз в същото положение все така ми се гади ,дискомфортно ми е в стомаха и имам оригване и трудно преглъщане незнам какво да правя вече .Лежах в болница слагаха ми по една система и хапченца и това е изписаха ме аз в същото положение а те с диагноза гастрит .Така вчера отново си ходих при гастроентеролога при който бях ходила прати ме на ренген с бариева каша днес сутринта отидох да го направя казаха,че няма нищо сериозно ,заключението е дуоденална дискинезия има ли някой с такава диагноза може ли да са такива симптомите и въобще оправя ли се това нещо немога да си карам все така да ми е зле.В същото време си пуснах и изследване за хеликобактер пилори пише,че е отрицателна.Ще се побъркам вече какво е това нещо незнам с всеки изминал ден все по зле се чувствам.А знаете ли на този ренген вижда ли се хубаво смисъл ако има гастрит за язва съм чувала ,че се вижда.Ами ако има полипи ,че дори и рак дали ще се види или ако продължава да ми е зле ще се наложи гастроскопия

# 523
А с какво се храниш? На мен от тестени неща, особено с мая, ми става много зле. Понякога и от млечни, и това е класика като дразнители и причинители на всякакви неразположения със стомаха и червата
Някои хора ги дразнят групи зеленчуци, разгледай FODMAP диетата, изобщо обърни внимание на храната. Направи тестовете за киселинност на стомаха, изобщо разрови нета, за предпочитане на английски.
Много по-вероятно е да се оправиш с правилен хранителен режим, отколкото да имаш рак и лекарите да не го виждат

# 524
Какви са тези излседвания?Какви са тези диети не разбирам английски за жалост:(

Общи условия

Активация на акаунт