Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 603
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Пишках в 5 през нощта и после в 7 часа се изпишках в контейнерче за стерилна урина със средна струя и не се изолира нищо. Не мога да се стискам повече от 2 часа. Дали е отчело правилно изследването?
Ако не си пила антибиотици в последните десет дни е ок.

# 496
Не не нищо не съм пила. Мерси
Здравейте,
Пишках в 5 през нощта и после в 7 часа се изпишках в контейнерче за стерилна урина със средна струя и не се изолира нищо. Не мога да се стискам повече от 2 часа. Дали е отчело правилно изследването?
Ако не си пила антибиотици в последните десет дни е ок.

# 497
При мастопатия характерни ли са възпаления и болезнени бучки в гърдите?  Най-рано другата седмица мога да ида на лекар. Напипвам бучката и усещам болка като при маститите едно време, докато кърмех.

# 498
Здравейте, опасна ли е задната хрема? Поддържам я от 4-5 дни. С какво мога да я лекувам? Появи се след болки в гърлото, които отшумяха. Също поддържам температура 37-37,3. Неразположения нямам.

# 499
Дами, имам спешна нужда от съвет.
След сутрешния плаж, на гърба ми се образува участък, с големината на мъжка длан, който хем сърби, хем боли много. Като ужилване от медуза е. Пих антихистамин, но ми се иска да взема от аптеката някакво мазило, за локално приложение. От Фенистил гел и Алергозан ефект при мен няма никакъв. Кажете нещо друго, че момичето в аптеката не е фармацевт.
То се е видяло, че ще пропусна последния плаж утре, но поне да ме облекчи малко.

# 500
Тони, има лекар нагоре до Додо хотел...защо не попиташ там?

# 501
Тете, не ми се дават едни 30-40 лв., затова. Освен да отида до другата аптека.

# 502
И ти си права. Екзема ли е...какво е това чудо пък...защо не намажеш от на децата илачите някое. Пробвай все пак с фенистил...иначе нещо с КС -тежка артилерия...

# 503
Това е херпес , миналата година и на мен ми излезе нешо такова но на бузата

# 504
Ако е от медуза четох, че винен оцет помага.

# 505
Най-вероятно е медуза. Имаше две изхвърлени на брега и деца се разпищяха по едно време, че имало във водата. Не е херпес. При карантина с варицела детето му изби херпес на крака. Съвсем друго е.
Освен да "взема на заем" малко оцет от стола тази вечер и да пробвам.

# 506
И аз гледах...херпеса е друго.
В магазинче няма ли оцет да купите...до Радис хотела има едно суперче. Прочети в нета също...нещо с лидокаин за мазане споменават. Сода също...

# 507
В другата аптека беше много любезна аптекарката. Купих това и най-важното е, че веднага ме облекчи. Но и в листовката е дадено, никакво излагане на слънце на третирания участък.
Скрит текст:

# 508
Каква му е цената? Моят крем е много стар и трябва да го подновя.

# 509
На морето е 8.50. Предполагам, че иначе е по-евтин, ама тук след като спрея на Аутан е 12 лв., направи си извод.

Общи условия

Активация на акаунт