Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 606
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не бива да прави мускули, а да подобри тонуса на вече съществуващите. Може физиотерапия, може масажи, леки тренировки. Защото операцията за премахване на сраствания крие риск да станат още повече срастванията.
Ето малко информация:
Хирургичната адхезиолиза (премахване на сраствания) е съвременен метод за справяне със срастванията, без значение какъв точно начин за адхезиолиза се използва, или какъв е типът на срастванията, но винаги има за последица нови травматични увреждания и висока честота на повторно образуване на адхезии (средно 85 %), както и възникване на нови адхезии.

# 481
Момичета,от известно време имам нещо като пъпчица близо до една бенка на лицето.От вчера е потъмняла ,прилича ми на насъбрана кръв.Дали е удачво да
Я  пукна?Или да я  намажа с нещо?

# 482
  • софия
Здравейте,пия нексиум сутрин за гастрит.Въпросът ми е може ли през деня да пия еднократно фамотидин,ако положението е нетърпимо.

# 483
Явно Нексиум не е твойто хапче.
Можеш да пиеш и Фамотидин.

# 484
  • софия
[video][/video]Винаги ми е помагал,но вчера прекалих с храна,която не трябваше да ям.Знам,че и двете лекарства са и за киселини и ме е страх да не се предозирам.

# 485
На мен некдиум никак не ми помага
Пробвай други хапове

# 486
  • София
Аз лека форма на гастрит оправих с Пробитор. 30 дневен курс по едно вечер. Успоредно си гълтах и пчелен клей, или най-добре мед с пита, много помага.

# 487
  • софия
[video][/video]Благодаря

# 488
А тези сраствания само при секцио ли се образуват,защото и аз родих преди 9 м,но аз родих нормално ,а имам болки,продурпвания,о някакви боцкане в целия корем,на ехограф не се видяя нищо

# 489
При нормално раждане няма сраствания. Те се образуват след хирургична намеса.

# 490
  • На брега на реката
При нормално раждане също може да изникнат в последствие различни проблеми, особено ако раждането е било тежко или се е наложило сериозно кърпене - отпускане на мускулите на тазовото дъно, пролапс на матката и Т.н. Много хвалят упражненията Кегел, но ако смяташ, че дискомфортът е нетърпим, направи още консултации. С времето се убедих, че едно лекарско мнение не е достатъчно.

На какво може да се дължи постоянното настръхване. Усещането е все едно ми е студено, реално не ми е. Вярно, че тъкмо се прибрахме в Ирландия и температурната разлика е кошмарна (от 36 на 16 градуса), но до сега не ми се беше случвало подобно адаптиране.

# 491
Аз лека форма на гастрит оправих с Пробитор. 30 дневен курс по едно вечер. Успоредно си гълтах и пчелен клей, или най-добре мед с пита, много помага.

Не съм специалист по стомашните въпроси, но медът не е ли строго непрепоръчителен при гастрит?

# 492
  • София

Не съм специалист по стомашните въпроси, но медът не е ли строго непрепоръчителен при гастрит?

Възможно е, но на мен ми помогна, като аз основно дъвчех восъчната пита и я поглъщах.

# 493
Здравейте! Незнам дали точно тук трябва да си задам въпроса но... Родих секцио преди 9 м. Имам срастване от което се мъча с ужасно дърпане. Отвратителна история. Наред са ми матка,яйчниците цикъла. Но тоя дискомфорт е адски. Пих лекарства. Ходих на физиотерапия 10 процедури. Файда няма. Незная какво да правя вече и към кого да се обърна. Моля Ви за помощ. От Варна съм. Благодаря!
Никакви тренировки, както са ви посъветвали. Аз съм прясно оперирана от сраствания(преди няколко месеца).
И изчетох някои неща в нета. Срастванията са повечко колаген, който е образуван от самия организъм. Ако тръгнеш да тренираш и увеличиш мускулната маса ще предизвикаш да образуваш още повече колаген, защото мускулите са от.....колаген.
И моета логика е такава честно казано

# 494
Здравейте,
Пишках в 5 през нощта и после в 7 часа се изпишках в контейнерче за стерилна урина със средна струя и не се изолира нищо. Не мога да се стискам повече от 2 часа. Дали е отчело правилно изследването?

Общи условия

Активация на акаунт