Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 621
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте Simple Smile Преди месец ми беше открита уреаплазма, която лекувах с Азакс. Преди няколко дни повторих изследването и резултатът е отрицателен -  отрицателни посявки за Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis. Няма го вече чувството за тежест и непрекъснато уриниране. В Токуда ми е правено изследването, но една мисъл ме гложди, а именно има ли смисъл според вас да пускам изследване за Уреаплазма Парвум, тъй като явно това изследване е само за  Ureaplasma urealyticum и  Mycoplasma hominis? Има ли разлика изобщо между двете?

# 466
Chloé, може да попиташ и в темата за цитонамазките. Peace

# 467
  • София
В проблемното забременяване има тема за уреаплазма.

# 468
  • софия
Или да ходя на кардиолог, или пък на ендокринолог?
не се отчайвай - според моя опит нека първо те види кардиолог, но по-скоро си за ендокринолог. провери си вит.д - не се поема от здравна каса.

# 469
Ако някой мисли, че след хистеректомия няма сраствания, то дълбоко се лъже. Бих казала, че след нея срастванията са в пъти повече, от колкото след секцио. Всичко е до организъм. Някои са по-предразположени.

# 470
Момичета, дали диагноза “поликистозни яйчници” може да бъде диагностицирана по време на операция?
Аз имам 2 операции, една преди 6 години за киста на яйчника и още една тази година за миома. В епикризите ми пише, че яйчниците са с нормална големина и структура.
Въпреки това от години цикълът ми варира всеки месец м/у 28-34 дена. Първо го отдавахме на кисатата, после на миомата. След операцията нещата станаха с една идея по-добре, цикълът пак варира но 28-32 дена. Лошото е, че от 3 месеца мерене не овулация, само един ми отчете + резултат и това беше при 28 дневен цикъл. При по-дълъг от 28 дена, овулация няма.
Чакам да мине отпускарския сезон и да моля гинеколкога ми за пълно изследване на хормони.
Виждам, че нередовния цикъл е един от признаците на СПКЯ и вече се чудя дали е възможно и при мен това да е причината.
Ще се радвам ако някой сподели Simple Smile

# 471
Момичета, дали диагноза “поликистозни яйчници” може да бъде диагностицирана по време на операция?

Да, разбира се, че може. Simple Smile

Нередовен цикъл има и при проблеми с ЩЖ.

# 472
Мерси Гърне без похлупак Simple Smile
И за ЩЖ ще пускам хормони, въпреки, че нямам типични симптоми за проблеми с нея.
Все пак не пречи и нея да проверим профилактично.

# 473
Здравейте, трябва ми добър гинеколог в София.Чух добри отзиви за д-р Елица Иванова и моля ако някоя от вас е ходила при нея и има контакт да ми го изпрати на лично.
 Благодаря првдварително Simple Smile

# 474
Чакайте бе хора! Аз не говоря за такава операция за премахване на матка. Нямам такива проблеми! Но четох че се прави лапароскопия при сраствания. Какво мислите и към кого трябва да се обърна и дали изобщо е решение това

# 475
Sk, за какво сраствания става дума, покрай разреза от секциото ли?
Ако е само това и няма засегнати органи, не бих ти препоръчала операция все още.
Има специални упражнения за разтягане и усукване, които позволяват на тъканите да се отпуснат. Може да опиташ и с Йога, защото много от тези упражнения са включени в нея. Вариант е да пробваш първо по-този начин, преди отново да се подлагаш на операция.

# 476
Да.  Ужким няма засегнати органи. 
То ме боли и дърпа как ще правя упражнения незнам. Sad

# 477
  • София
По принцип, мисля че трябва да се обърнеш към коремен хирург. Но в твоя случай може и да няма полза. Ако организма ти е склонен да прави сраствания, нищо не помага. Аз съм с четири операции и на всяка са ми "отлепвали" сраствания и пак си имам доволно. Най-добре да си подобриш мускулния тонус, както са ти казали и другите момичета.

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 08:53 от eldorado_f

# 478
А, това е по-добрият вариант. Мажи с нещо мазно кожата преди тренировка и се мятай, иначе няма да стане. Кинезитерапевт може да те упъти. Аз препоръчвам онези въртящи дискове, имаше ги по 12 лева в кауфланд, но ще трябва да видиш в нета вариациите за въртене, защото не са малко.

# 479
Здравейте! Незнам дали точно тук трябва да си задам въпроса но... Родих секцио преди 9 м. Имам срастване от което се мъча с ужасно дърпане. Отвратителна история. Наред са ми матка,яйчниците цикъла. Но тоя дискомфорт е адски. Пих лекарства. Ходих на физиотерапия 10 процедури. Файда няма. Незная какво да правя вече и към кого да се обърна. Моля Ви за помощ. От Варна съм. Благодаря!
Никакви тренировки, както са ви посъветвали. Аз съм прясно оперирана от сраствания(преди няколко месеца).
И изчетох някои неща в нета. Срастванията са повечко колаген, който е образуван от самия организъм. Ако тръгнеш да тренираш и увеличиш мускулната маса ще предизвикаш да образуваш още повече колаген, защото мускулите са от.....колаген.

Общи условия

Активация на акаунт